Færre gåture giver vintertykke hunde

31-01-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mens mange mennesker bruger januar på at opfylde nytårsforsættet på træningscentrenes utallige løbebånd, så er situationen noget anderledes for vores firbenede venner.

Det viser en undersøgelse, som den britiske foderproducent, Tails.com, har lavet.

Hele 56 procent af de adspurgte hundeejere indrømmer, at deres hund får mindre motion om vinteren end om sommeren. Mere overraskende er det måske, at en ud af seks erkender, at de beder til, at vejret bliver dårligt, så de slipper for at lufte hunden.

Alt i alt betyder det, at hundene får en times mindre motion om ugen i vintermånederne end i sommermånederne.

– Når temperaturen falder, har vi en tendens til at krølle os sammen på sofaen. Sådan har hunde det ikke. De er stadig lige entusiastiske for at komme ud. Derfor opfordrer vi hundeejerne til at hanke op i dem selv, tage varmt tøj på og lufte hunden, siger Sean McCormack, der er dyrlæge hos Tails.com til Independent.

Den manglende lyst til at lufte hunden, skyldes ikke uvidenhed. Næsten halvdelen af hundeejerne mente nemtlig, at deres hund havde det bedst, når den lige havde været ude at blive luftet. 

 – Hundeejere har ansvaret for at give hundene et godt liv, og nogle gange betyder det altså, at man skal gå tur med dem, selvom vejret ikke er optimalt, fastslår Dan Osman, der er personlig træner og som har startet en hundebootcamp, der har til formål at give hundene den motion, de fortjener.

Læs også

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Husk reflekser til din hund

11-10-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er usynlig for bilisterne.

Guide til hike med hunden

07-06-2022 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen

Nyttige vinterråd til hundeejeren

08-12-2012 08:50, af Tine Luther
Vinteren er en tid med mange farer, der lurer på din hund. Her får du et par almene gode råd fra Dyrekassen Danmarks familiedyrskonsulent og veterinærsygeplejerske, så du sikrer din hund en god og tryg vinter.

Er din hunds pels tyk nok til vinteren?

24-01-2020 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Pynt, pjat eller nødvendigt. Mennesker har brug for overtøj, men gælder det samme for hunde, eller er al overtøjet blot et udtryk for hundeejeres kærlighed til dyremode?

Tyggegummi kan være giftigt for hunden

07-12-2022 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig

Hundefest med garanti for beskidte poter

03-04-2024 08:56, af Anne Cecilie Sohl

Kom med til en sjov og anderledes oplevelse med din hund, når der afholdes HPM Dirty Paws løb på Kolding motocrossbane den 14. april. 

Indsamling til polske internathunde

15-11-2012 12:56, af Tine Luther
Sidste vinter døde knap 50 internathunde på et stort internat nær Warszawa. Nu skal en indsamling i Maxi Zoo Esbjerg forhindre, at det sker igen.

Pas på hunden i kulden

11-12-2022 09:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange tror stadig, at hunde kan klare al slags kulde på grund af deres tykke pels. Men hunde kan også få forfrysninger

Din hund har fået ny hjemmeside

28-05-2018 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som hundeejer har du sikkert tit surfet rundt på nettet for at få svar på spørgsmål om alt fra vacciner til pelspleje, motion, flåter og meget andet, der kan bekymre i hverdagen. Nu er en helt ny webside dukket op, hvor rigtig mange af disse spørgsmål bliver behandlet – oven i købet ret detaljeret. Siden hedder langthundeliv.dk.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.