Mens mange mennesker bruger januar på at opfylde nytårsforsættet på træningscentrenes utallige løbebånd, så er situationen noget anderledes for vores firbenede venner.
Det viser en undersøgelse, som den britiske foderproducent, Tails.com, har lavet.
Hele 56 procent af de adspurgte hundeejere indrømmer, at deres hund får mindre motion om vinteren end om sommeren. Mere overraskende er det måske, at en ud af seks erkender, at de beder til, at vejret bliver dårligt, så de slipper for at lufte hunden.
Alt i alt betyder det, at hundene får en times mindre motion om ugen i vintermånederne end i sommermånederne.
– Når temperaturen falder, har vi en tendens til at krølle os sammen på sofaen. Sådan har hunde det ikke. De er stadig lige entusiastiske for at komme ud. Derfor opfordrer vi hundeejerne til at hanke op i dem selv, tage varmt tøj på og lufte hunden, siger Sean McCormack, der er dyrlæge hos Tails.com til Independent.
Den manglende lyst til at lufte hunden, skyldes ikke uvidenhed. Næsten halvdelen af hundeejerne mente nemtlig, at deres hund havde det bedst, når den lige havde været ude at blive luftet.
– Hundeejere har ansvaret for at give hundene et godt liv, og nogle gange betyder det altså, at man skal gå tur med dem, selvom vejret ikke er optimalt, fastslår Dan Osman, der er personlig træner og som har startet en hundebootcamp, der har til formål at give hundene den motion, de fortjener.
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Efter nogle år uden aktiviteter i Dansk Terrierklubs Kreds 5 i Midtjylland, skulle der ske noget for den ”almindelige” terrier ejer - og hvad var mere aktuel end at lægge ud med en gåtur på HUNDENS DAG?
Som hundeejer har du sikkert tit surfet rundt på nettet for at få svar på spørgsmål om alt fra vacciner til pelspleje, motion, flåter og meget andet, der kan bekymre i hverdagen. Nu er en helt ny webside dukket op, hvor rigtig mange af disse spørgsmål bliver behandlet – oven i købet ret detaljeret. Siden hedder langthundeliv.dk.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Når vinterkulden rammer landet, er der risiko for kuldeskader hos hunde
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport
Vi har modtaget en fin historisk gennemgang af Hund og Motion i København fra Anker Nielsen. Artiklen er delt op i to, hvor første afsnit i kursiv er et afskrift af Don Johansens beskrivelser af gåturene. Det var Don Johansen, der startede Hund og Motion tilbage i 1975. Andet afsnit handler om
Kom med til en sjov og anderledes oplevelse med din hund, når der afholdes HPM Dirty Paws løb på Kolding motocrossbane den 14. april.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse