RETTELSE: Stort set alle medier (inklusiv os selv) har skrevet, at hundene skal luftes to gange om dagen og hver tur skal vare mindst en time. Det er ikke korrekt. Man skal gå med hunden to gange om dagen, men mindst en time i alt. Vi har nu rettet det i denne artikel.
Den tyske landbrugsminister Julia Klöckner vil næste år fremsætte et lovforslag, som skal sikre, at tyske hunde bliver luftet mindst to gange om dagen. Det skriver blandt andre TV2.dk.
I lovforslaget vil det være et krav, at alle Tysklands 9,4 mio. hunde bliver luftet to gange om dagen af mindst en time i alt.
Lovforslaget er en del af en større revision af hele dyrevelfærdsområdet, og det er ikke kun de daglige gåture, der laves regler om.
Det bliver også ulovligt at lade hunde være alene hjemme hele dagen, ligesom man skal tage sig af sin hund flere gange dagligt. Derudover kommer der også regler for, hvor længe en hund må stå lænket.
Opdrættere får desuden helt særlige regler i lovforslaget. Opdrættere må således højst have tre kuld ad gangen, og så skal de være sammen med hvalpene i mindst fire timer om dagen.
Selvom flere af forslagene i sig selv virker fornuftige, så er der er stort problem. Især når det handler om at håndhæve loven om hundeluftning. For hvordan skal det nogensinde kontrolleres. Der er nok ikke mulighed for at benytte køre/hviletidsskiver i hunde.
– Og hvem skal kontrollere det? Skal naboerne ringe til politiet, hvis de mistænker mig for ikke at gå længe nok med Sam? Under alle omstændigheder kan han umuligt klare at skulle gå to timer hver dag, siger hundeejer Bärbel Kleid, der ejer en Yorkshire terrier ved navn Sam.
Fødevareminister Jacob Jensen viser vejen med ”den danske model for sund hundeavl”. – Vi skal have bedre dyrevelfærd for hunde, og det får vi bl.a. ved at fokusere på at vælge at bruge de sundeste avlsdyr samt at give avlstæven gode betingelser. Det skal gælde for alle hunde, der opdrættes i Danmark og ikke kun i den organiserede del af hundeopdrættet, lyder det resolut fra Jacob Jensen, minister for landbrug, fødevarer og fiskeri.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Siden 1898 har Dyreværnet kæmpet for at beskytte og redde udsatte dyr i Danmark. Med internater, mobile dyreklinikker og en stærk stemme for dyrevelfærd fortsætter organisationen sit livsvigtige arbejde
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Efter nogle år uden aktiviteter i Dansk Terrierklubs Kreds 5 i Midtjylland, skulle der ske noget for den ”almindelige” terrier ejer - og hvad var mere aktuel end at lægge ud med en gåtur på HUNDENS DAG?
Hvad skal man svare, når en person spørger, om han eller hund må sige hej til ens hund? Er det ok at sige nej. Hvad synes du?
Igen i år kan du sammen med Maxi Zoo komme på en fælles gåtur med hunden
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Skal hunden med på stranden, må du finde snoren frem. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden - den får stadig en masse sanseoplevelser.
Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet