RETTELSE: Tysk lov: Hunde skal luftes EN time om dagen

20-08-2020 08:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Tyskland er man ved at revidere dyrevelfærdsloven. Det betyder blandt andet, at man vil indføre en lov om, at hunde skal luftes mindst to gange om dagen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

RETTELSE: Stort set alle medier (inklusiv os selv) har skrevet, at hundene skal luftes to gange om dagen og hver tur skal vare mindst en time. Det er ikke korrekt. Man skal gå med hunden to gange om dagen, men mindst en time i alt. Vi har nu rettet det i denne artikel. 


Den tyske landbrugsminister Julia Klöckner vil næste år fremsætte et lovforslag, som skal sikre, at tyske hunde bliver luftet mindst to gange om dagen. Det skriver blandt andre TV2.dk.

I lovforslaget vil det være et krav, at alle Tysklands 9,4 mio. hunde bliver luftet to gange om dagen af mindst en time i alt. 

Lovforslaget er en del af en større revision af hele dyrevelfærdsområdet, og det er ikke kun de daglige gåture, der laves regler om. 

Det bliver også ulovligt at lade hunde være alene hjemme hele dagen, ligesom man skal tage sig af sin hund flere gange dagligt. Derudover kommer der også regler for, hvor længe en hund må stå lænket. 

Opdrættere får desuden helt særlige regler i lovforslaget. Opdrættere må således højst have tre kuld ad gangen, og så skal de være sammen med hvalpene i mindst fire timer om dagen. 

Selvom flere af forslagene i sig selv virker fornuftige, så er der er stort problem. Især når det handler om at håndhæve loven om hundeluftning. For hvordan skal det nogensinde kontrolleres. Der er nok ikke mulighed for at benytte køre/hviletidsskiver i hunde. 

– Og hvem skal kontrollere det? Skal naboerne ringe til politiet, hvis de mistænker mig for ikke at gå længe nok med Sam? Under alle omstændigheder kan han umuligt klare at skulle gå to timer hver dag, siger hundeejer Bärbel Kleid, der ejer en Yorkshire terrier ved navn Sam.

 

Læs også

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

QUIZ: Dyrevelfærd på EDS

12-05-2023 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Dansk Kennel Klub har ekstra stor fokus på dyrevelfærden på European Dog Show. Her kan du quizze lidt i reglerne

Tag på gåtur og støt hunde med særlige behov

30-01-2018 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar

Hvordan er det nu med hunde i snor

18-04-2018 10:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er ikke mange syn, der er mere opløftende end en glad hund, der spurter afsted over grønne græsmarker uden snor om halsen. Men det er langt fra alle steder, det er tilladt at lufte hunden uden snor. Her får du et overblik

Flere skraldespande løser ikke problemet

19-04-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En afstemning på Hunden.dk viste, at størstedelen af læserne tror på, at flere skraldespande vil kunne få flere til at samle hundelort op. Projektleder fra Hold Danmark Rent er ikke enig

Måske Danmarks bedste hundejob

04-01-2018 15:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan man få penge for at lufte og lege med hunde. Det er Hellerup Dog Walk, der har slået stillingen som hundelufter op, da stedet snart åbner ny hundehave. 

Må min hund spise svampe?

01-08-2017 13:15, af Anne Ekenberg

Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.

Hundeluftning hitter

04-05-2021 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I forbindelse med Danmark i Bevægelse er der lavet en større undersøgelse om danskernes motionsvaner, og her ligger gåtur med hunden faktisk ret højt

3 gode råd til at blive set på gåturen

04-11-2019 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.