3 gode råd til at blive set på gåturen

04-11-2019 08:15, af Astrid Gerd Holtet

Bliv set på dine gåture og undgå uheld, når du lufter hunden i mørket

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Dagene bliver kortere, og der bliver flere og flere af de mørke timer. Med mørket følger en øget risiko for uheld, når du bevæger dig ud på dine daglige gåture. Heldigvis kan du gøre en masse for at øge sandsynligheden for at du bliver set – her får du tre gode råd til en sikre gåtur.

1. Brug pangfarver

Pangfarver virker i dagtimerne, men kan også hjælpe i tusmørket. Pangfarver, der også kaldes for fluorescerende eller selvlysende farver, virker ved at omdanne ultraviolet lys til synligt lys, som kan opfattes med øjet, hvilket får farverne til at se selvlysende ud. Øjets nethinde er særligt følsomme overfor stærke gule, orange og grønne farver. Det betyder at der lægges mere mærke til dem, og dermed bliver du også hurtigere set, når du er iført stærke pangfarver.

2. Brug lys

Så snart det bliver mørkt, skal der lys på både dig og hunden. Selv steder med gadelys, kan I være svære at se, hvis I ingen lys har på. Tjek hvor synlige dine lygter er, og overvej hvor du sætter lyset på hunden - sørg for at lyset på hunden kan ses fra alle sider.

3. Brug reflekser

Reflekser øger muligheden for at blive set i tusmørket og mørket betydeligt, og med en godkendt refleks kan du ses på mindst 140 meters afstand. Sæt både reflekser på dig selv, på hunden og på linen for at øge synligheden mest muligt.

 

KILDER:

Rådet for Sikker Trafik (sikkertrafik.dk)

TrygFonden (trygfonden.dk)

Læs også

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Fra 1. april - 1. oktober: Hunden skal i snor på stranden

26-03-2021 12:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har fået mange nye hundeejere i 2020, der måske ikke er så bekendte med reglerne for hunde ved vand og i skov: Hunde skal generelt være i snor i naturen, men der er undtagelser, f.eks. i de efterhånden mange hundeskove

Britiske hundeejere går 1600 km om året

01-03-2018 14:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt britisk studie har sat fokus på gåture med hunde, og er kommet frem til nogle interessante tal

I Sverige får man bøde for løs hund i bil

23-01-2020 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige

Diego forsvundet: Ejer tror stadig på at finde ham

02-02-2022 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

9. december 2021 forsvandt hunden Diego fra en gåtur i Hareskoven. Siden er han kun set samme aften. Alligevel tror hans ejer på at han nok skal komme hjem

Hunden Einstein fandt tilskadekommen mand i busk, og er nu kåret som jysk dyrehelt

05-10-2017 11:31, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunden Einstein opsnusede i foråret en ældre, tilskadekommen mand i en busk i Brørup. Takket være Einstein blev manden fundet, hentet af ambulance og bragt i sikkerhed. I onsdags vandt Einstein ugetitlen jysk Danmarks Dyrehelt sammen med sin ejer Sascha i selskab med hundredvis af skoleelever på Campus Vejen

Må min hund spise svampe?

01-08-2017 13:15, af Anne Ekenberg

Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.

Bure skal give tryghed

27-10-2010 14:15, af Anne Kristine Tollestrup
En to-åring dreng blev for nylig bidt i ansigtet af en hund der stod bundet til hundekrogen uden for Rema1000 - nu skal nye bure give bedre sikkerhed til både hunde og mennesker.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader