Du kender det sikkert godt. Efter en lang dag på arbejdet, og et efterår, der viser sig gennem vinduet som en stormende og regnende omgang. Sofaen trækker umanerligt hårdt i den nederste del af din ryg, og selvom hundesnoren hænger og blafrer lystigt på knagen, bestemmer du dig for, at lige præcis denne dag, kan hunden godt undvære at komme ud på en af de længere gåture.
Næste morgen, når du vågner, svømmer dine hjemmesko i perlende frisk hundetis, og hunden ligger i hjørnet og skuler over mod dig.
Du konkluderer, at det må være hundens hævn over gårsdagens korte gåtur, men er det nu i virkeligheden også det?
Det har man forsøgt at finde ud af på hjemmesiden dogvills.com.
Her er svaret et klart og rungende nej.
For mens en hund godt kan blive glad for at gå en tur, trist over at miste og jaloux over at blive ignoreret, så er der, ifølge artiklen, stor forskel på hunde og mennesker, når det handler om vrede.
En hund kan blive sur, hvis et barn trækker den i halen, men den bliver ikke sur på barnet. Den bliver bare sur over at blive trukket i halen, fordi det er ubehageligt og måske gør ondt.
Vi mennesker er eksperter i at gå og være sure på andre mennesker over et eller andet i lang tid. Men det kan en hund ikke. En hund er kun sur så længe, det den er sur over foregår.
Mennesker har det med at give hunden menneskelige træk, og derfor tror vi også, det er hævn, når hunden eksempelvis roder i stuen eller tisser i skoene. Men det er udtryk for noget helt andet. Det kan være, hunden keder sig, eller hvis den pludselig begynder at tisse rundt omkring, kan den være syg.
At vi tror, at hunden hævner sig over en for kort gåtur, er udtryk for vores egen dårlige samvittighed, skriver de i artiklen.
Hvad mener du? Kan en hund være sur på sine mennesker?
Hele 18 timer var en 10-årig pige fanget i en snestorm i Rusland. Trods de vanvittige forhold, overlevede pigen
Gennem en stor spørgeskemaundersøgelse, har hollandske og thailandske forskere forsøgt at blive klogere på fedme hos hunde – og de fandt blandt at hvis ejeren ikke dyrker motion, har hunden en væsentlig større risiko for at blive overvægtig
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
Ny svensk forskning peger på, at ejerens personlighed og forhold til hunden påvirker hundens stressniveau
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse