– Efteråret har meldt sin ankomst; det bliver senere lyst, det bliver mørkt, før man venter det, og snart skifter vi fra sommertid til reflekstid, siger Lotte Evers, der er marketingchef i Agria Dyreforsikring.
– Allerede når det bare er halvmørkt, kan hund og kat nærmest være usynlige for bilister i fart, og det gør dem ekstra udsatte, understreger hun. Hun fortsætter:
– Risikoen for at blive ramt af en bil er tre gange så stor i mørke som i dagslys. Hvis dit dyr ikke har reflekser på, er det først synligt ved ca. 20 meters afstand, og det giver ikke bilisten i fart meget tid til at reagere. Med en refleks kan I blive opdaget allerede på 140 meters afstand.
Husk både lys og refleks
Lotte Evers er klar fortaler for, at man som kæledyrsejer ikke kun udstyrer sig selv med både reflekser og lys, men også husker dyrene, når man bevæger sig ud i mørket:
– De fleste ulykker, hvor hund og kat bliver påkørt, sker i tætbebyggede områder trods det at der er gadebelysning – derfor er det vigtigt med både lys og refleks på dyret, uanset hvor de færdes efter mørkets frembrud. Refleksen ses tydeligt, når lyset rammer den, mens lygter og LED-halsbånd ses, når det er helt mørkt, forklarer hun.
Der findes et væld af lys og reflekser på markedet til både dyr og deres ejere – alt fra diskrete striber af reflekser integreret i hundesnor, sele og halsbånd til lysende halsbånd, refleksveste og blinkende lygter.
– For refleksernes vedkommende er det vigtigste, at de er synlige fra alle vinkler, og at de kan bevæge sig og dermed fange lyset, mener Lotte Evers.
Tjek om refleksen reflekterer
Lotte Evers har endnu et tip til kæledyrsejere, der skal bevæge sig ud i mørket:
– Det er de færreste, der er opmærksomme på, at reflekser bliver slidt. Hvis reflekserne ligger i lommen sammen med nøgler og andet skrammel, hvis du vasker refleksvesten ofte, eller bare hvis hundesnoren med refleks bliver udsat for vind og vejr, holder refleksen op med at reflektere, og så er vi jo lige vidt. Test derfor dine dyrs reflekser igennem – fjern snavs og mudder fra overfladen, og efter hver tur i vaskemaskinen skal du tjekke, om refleks-virkningen er ødelagt; hvis refleksen er mat, er det ofte tegn på, at refleksen er for slidt, forklarer hun.
Du kan teste dine reflekser ved at hænge dem op i mørket sammen med en helt ny refleks og lyse på dem med en lommelygte fra godt 100 meters afstand.
– Hvis de gamle ikke ses lige så tydeligt som den nye refleks, skal de skiftes ud, siger Lotte Evers.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund