– Som dyreforsikringsselskab ved vi, at danskerne er villige til at gå langt for deres egne hunde – både bogstaveligt talt og i overført betydning, siger Tine Stabell, der er direktør hos Agria Dyreforsikring. Hun fortsætter:
– Men er der noget, vores arbejde med den årlige velgørenheds-gåtur har lært os, så er det, at danskerne også gerne går langt for hjemløse hunde i nød. Siden vi i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe kun vokset – og det samme er deltagerantallet.
Tine Stabell forklarer, at Agria med Hundegåturen ønsker at sætte fokus på de hunde, der mister deres hjem, og som må flytte ind på Dyreværnets internater, hvor de venter i håbet om at finde et nyt.
– Dyreværnet tager hvert år imod mange hunde fra mennesker, der af forskellige årsager ikke længere kan have deres dyr. Det koster penge at have hundene på kost og logi, og indimellem har nogle af hundene også brug for at få styr på nogle skavanker og kompetent dyrlægebehandling, inden de kan komme videre til et nyt hjem.
Del budskabet
Hverken antallet af skridt, du og din hund tager, eller distancen I tilbagelægger på gåturen, er afgørende for, hvor mange penge der bliver samlet ind til velgørenhed, forklarer Agrias direktør:
– Det handler om at skabe opmærksomhed om problemet. Uanset hvor gammel din hund er, om den har korte eller lange ben, eller hvor langt dens poter eller dine ben kan gå – fra køkkenet til kommoden, byen rundt, igennem skoven eller langs stranden; vi ønsker bare, at så mange som muligt går med.
Hun opfordrer til, at du som hundeejer ikke blot melder dig selv og din hund til, men også at du inviterer dine hundevenner med og fortæller på de sociale medier, at I deltager.
På den måde håber Tine Stabell på at sikre, at Hundegåturen - for syvende år i træk – sætter indsamlingsrekord:
– Danske hundeejere har store hundehjerter og en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært. Sammen kan vi give dem en ekstra chance for at finde nye hjem. Alle hunde fortjener en kærlig familie at gå tur med.
Hvem, hvor og hvornår:
Hundegåturen afholdes i weekenden den 4.-5. maj 2024.
For at sikre, at alle hunde og deres ejere kan deltage - uanset hundens alder, hvor langt poterne kan gå, eller hvor i landet I bor - afholdes arrangementet som en ”digital begivenhed”.
Derfor bestemmer I selv, hvor, hvor langt og hvornår I går i løbet af weekenden.
For dig og din hund er det gratis at deltage, men for hver hund og ejer, der tilmelder sig og husker at uploade og tagge et billede fra turen på enten Instagram eller Facebook med #agriahundegåtur, donerer Agria 10 kr. til Dyreværnet. Pengene går ubeskåret til Dyreværnets arbejde med at finde nye hjem til hunde, der lige nu leder efter nye familier.
Du skal blot gøre 3 ting for at deltage og sikre, at du og din hund er med til at indsamle penge til hunde i nød:
1) Tilmeld dig på Agria: www.agria.dk
2) Gå en tur med din hund
3) Læg et billede fra gåturen på din Instagram- eller Facebook-profil med hashtagget #agriahundegåtur (husk, at det skal være offentligt tilgængeligt).
Velgørenhedsgåtur i mange lande
Hundegåturen afholdes i løbet af maj i alle de lande, Agria er repræsenteret i. I år bliver der således afholdt velgørende Hundegåtur i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Irland, Holland, Frankrig og Tyskland.
Efter nogle år uden aktiviteter i Dansk Terrierklubs Kreds 5 i Midtjylland, skulle der ske noget for den ”almindelige” terrier ejer - og hvad var mere aktuel end at lægge ud med en gåtur på HUNDENS DAG?
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse
Hvad kan man gøre, hvis ens hund har indtaget noget potentielt giftigt
I sagen om den manglende hjælp til hundepensioner har hunden.dk været i mailkontakt med erhvervsministeren, som vælger ikke at svare på de spørgsmål, han bliver stillet
Igen i dag bringer vi en efterlysning fra en ulykkelig hundeejer. Hjælp os med at hjælpe
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Mange danskere ser netop nu frem til hyggelige efterårsaktiviteter, men det er også nu hundeejere bør være ekstra opmærksomme på giftige svampe, kastanjer og agern.
Lørdag var Lotte Christina Neupart og Michael Hansen tæt på at miste deres ene hund, da den var tæt på at blive kvalt i halsbåndet. Nu advarer Lotte andre hundeejere
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.