Danskerne mener i høj grad, at dyr kan hjælpe os mennesker i svære tider. 84 % af danskerne svarer i undersøgelsen, at de mener, at dyr kan hjælpe i en svær tid som ved fx skilsmisse, sygdom og død. Det viser sig, at det også gør sig gældende under coronakrisen. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Knap 60 % af de danskere, der har kæledyr, har fået hjælp af deres kæledyr til at komme lettere gennem coronakrisen. I undersøgelsen lavet af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse, angiver knap 60 % af kæledyrsejerne, at kæledyrene i høj eller nogen grad har bidraget til, at man er kommet lettere gennem krisen. Især kvinderne mener, at kæledyrene har gjort krisen lettere at komme igennem, for her svarer 34 %, at kæledyrene i høj grad har hjulpet dem.
– Undersøgelsen viser helt tydeligt, at dyr har stor betydning for os mennesker og kan hjælpe i en svær tid. Kæledyr bidrager uselvisk til, at vi mennesker får det bedre og at vi ikke er alene. De har i dén grad hjulpet danskerne gennem krisen, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.
Hjælp mod ensomhed
Motion, hygge og godt selskab. Det er noget af dét, kæledyrene har hjulpet danskerne med under coronakrisen. Størstedelen af kæledyrsejerne angiver, at kæledyret har hjulpet dem til at få nogle hyggelige stunder og til at komme ud at motionere. Men kæledyrene har også hjulpet de danske kæledyrsejere til at modvirke ensomhed og kedsomhed.
– Et kæledyr er en nær ven i en svær tid, og coronakrisen har i dén grad været udfordrende for os alle. Kæledyrene i de danske hjem har holdt os med selskab, de har opmuntret os og været der med deres gode humør, sjove indfald og behov for leg og aktivering. At gå en tur med hunden, lege med katten eller klappe kaninen kan i sig selv være helende, siger Britta Riis.
De danske kæledyrsejere er enige om, at dyrene har hjulpet dem under coronakrisen. Når man spørger de danske kæledyrsejere om, hvordan deres dyr har hjulpet dem, er nogle af svarene: ”Det har hjulpet min kæreste, der lider af depression, og dermed også mig”
En anden kæledyrsejer har fået hjælp til at holde en god hverdag på trods af krisen: ”Til fastholdelse af rutine, f.eks. sørge for frisk vand og mad hver dag”
Mens en tredje kæledyrsejer har fået hjælp til det nære, nemlig til ”at kunne give omsorg og modtage omsorg”.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder
Nu er der kommet resultater fra tests af coronahunde i Helsinki Lufthavn i Finland, og resultaterne overrasker
I dag er det kommet frem, at flere nordiske mesterskaber for hunde er aflyst. Få overblikket her
Myndighederne har varslet en række nye restriktioner i syv nordjyske kommuner, hvor der er udbredt smitte på minkfarme. Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer fire uger frem
Her får du lidt om, hvad Folketingets nyeste restriktioner betyder for hundesporten
I nogle dele af hundedanmark har nyheden om den covidsmittede hund skabt ængstelse. Det er dog unødvendigt, fastslår Dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse