Mange af jer kender mig måske fra DKKs information, hvor jeg i snart 20 år har talt med jer medlemmer, kunder og andre hundeinteresserede. Eller mødt mig på DKKs opdrætteruddannelse/hundeholderuddannelse, som jeg har været sekretær for i 10 år.
Det kommer derfor næppe som en overraskelse, at jeg også i min fritid har stor passion for hunde, især mine 2 labradors, Lilla og Rosa.
Jeg har i dag haft en skøn oplevelse sammen med Rosa (Melicmark Polly of the Circus) i min specialklub, Dansk Retriver Klub (DRK)
Som så meget andet har vores markprøver (jagtprøver) været aflyst pga. covid-19.
Nu da regeringen har lavet lidt lempeligere vilkår, og åbnet en smule op for den isolation, vi alle har været i igennem de seneste måneder, har Dansk Retriever Klub arrangeret nye markprøver. Fyraftensprøver. Disse afvikles med få deltagere, en hverdags eftermiddag/aften. Kun én klasse på dagen, ikke som vanligt 3 klasser (begynder, åben, og vinderklasse).
Da mange gerne vil deltage, må der trækkes lod blandt alle tilmeldte.
Jeg var så heldig, at jeg fik en plads på prøven i dag!
DRK har virkelig arrangeret det godt og smart. De har lavet et skema, hvor der står hvad tid den enkelte deltager må køre ind på prøveområdet, hvad tid man skal stå klar ved startlinjen, hvornår man forventer prøven for den pågældende ekvipage er slut, og sidst men ikke mindst, hvornår deltageren skal have forladt prøveområdet igen.
Det fungerede rigtig godt.
Ved startlinjen skulle man spritte hænder inden man gik ind til prøven. Man gav ikke hånd til dommeren som vanligt, men hilste pænt i stedet. Afstandskrav til hinanden blev overholdt, og alt gik som smurt.
Det var så skønt, at komme afsted med sin hund igen, og få afprøvet om al den træning, der har kostet blod, sved og tårer (og tid, diesel og penge) har båret frugt.
At se sin hund arbejde sig igennem de forskellige poster, se hundens glæde ved at bruge sine evner og sanser, og bringe vildt hjem til sin fører, det er det hele værd.
Og i dag kom der en ekstra fjer i hatten, vi bestod nemlig med en flot kritik og 1. præmie.
Så ja, dette var en dejlig dag. Og bevis på, at man godt så småt kan begynde at afholde prøver igen, hvis blot det bliver vel skema- og tilrettelagt - på trods af forsamlingsforbud og covid-19. Med omtanke og planlægning kan mange ting godt lade sig gøre.
Tak til DRK for en veltilrettelagt prøve.
I morgen er en ny dag. Jeg er atter at finde på DKKs telefon, og bagefter - på marken med mine hunde.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det
Hvert år plejer DKK at afholde seks internationale udstillinger. Men vi kommer næsten til at runde 500 dage mellem den forrige og den næste
Savnet til hinanden og en lidende klubkasse er nogle af de ting, der får Grand Danois Klubben til at tænke ud af boksen, og nu har de gjort det igen
Overalt hvor man kigger, har coronaen betydet flere hvalpekøb end normalt. Undersøgelse fra den engelske kennelklub viser skræmmende tal
Coronaen har i den grad sat sit aftryk på 2020, og nu betyder pandemien også, at de fleste årskonkurrencer i udstillingsverdenen aflyses
Pandemien har haft en vis effekt på de britiske hunde, der i gennemsnit har taget 3,3 kilo på under coronaen
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet