På en sjælden dag på kontoret i disse coronatider, hvor hjemmearbejde, hjemmeundervisning og hjemmepædagogik har afløst den ellers så rolige hverdag, svæver tankerne hen over dette blad, og hvordan vi sammen gør det bedre.
Vi har en fantastisk varieret klub, og det skulle bladet gerne vise. Efter to år i denne stol har jeg endelig erfaret, at det er ret vanskeligt at være alle steder på en gang, selvom jeg virkelig gerne ville.
Jeg ville gerne dække alle hundeting i hele Danmark, ikke bare fordi jeg synes, det er spændende at opleve og dejligt at møde alle jer, men også for at bladet kunne vise klubbens enorme mangfoldighed.
Derfor rækker jeg hånden ud mod alle jer, der har fingeren på pulsen og kender alle de gode arrangementer i netop jeres kreds eller specialklub.
Nogle klubber er rigtig gode til at sende stof til HUNDEN, men det er desværre ikke alle, og derfor får nogle klubber bare mere spalteplads, og det er ærlig talt synd for dem, der aldrig skrives om.
Derfor beder jeg jer om at sende mig informationer om de sjove og gode ting, der foregår i jeres kreds eller specialklub. Jeg kommer gerne til så mange arrangementer, jeg kan, men det kan også være, jeg må takke nej, og så er I altid velkomne til at sende mig en tekst og nogle billeder fra arrangementet.
Som det er nu, er jeg på alle de internationale udstillinger, og der kan I altid tage fat i mig, og jeg er altid klar på en snak med jer.
Jeg vil også meget gerne stille mig til rådighed til at komme ud i jeres kreds eller specialklub og fortælle lidt om HUNDEN eller bare til en snak om, hvordan vi får alle kennelklubbens gode sider frem i bladet.
Jeg ser dette blad som et samlende punkt for klubbens medlemmer. Her skal alle føle sig velkomne, og det skal være et blad, man kan læse med glæde, om man er opdrætter, udstiller, mentalbeskriver, lydighedsudøver eller bare helt almindelig hundeejer.
Netop det skal være bladets styrke, og jeg vil hellere end gerne skrive om det hele.
Jeg er jo også redaktør på hunden.dk. Her gælder det samme. Har I resultater eller info om et arrangement, så vil jeg rigtig gerne vide det, så jeg kan følge op på det og få det skrevet på hunden.dk.
Sådan set erkender jeg bare midt i denne mærkelige tid, at jeg ikke kan vide alt og ikke kan være alle steder. Jeg ville gerne begge ting, men det nemmeste er nok, at I hjælper mig.
Så send altid store og små historier til bkn@wiegaarden.dk, så lover jeg til gengæld at vurdere, om stoffet passer bedst til blad eller net, og så følger jeg naturligvis op på det.
Lad os sammen lave verdens bedste hundeblad.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Hunden.dk vil undersøge, hvordan smileyordningen fungerer. Derfor vil vi gerne have vores læsere til at udfylde spørgeskemaundersøgelse
Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse