På en sjælden dag på kontoret i disse coronatider, hvor hjemmearbejde, hjemmeundervisning og hjemmepædagogik har afløst den ellers så rolige hverdag, svæver tankerne hen over dette blad, og hvordan vi sammen gør det bedre.
Vi har en fantastisk varieret klub, og det skulle bladet gerne vise. Efter to år i denne stol har jeg endelig erfaret, at det er ret vanskeligt at være alle steder på en gang, selvom jeg virkelig gerne ville.
Jeg ville gerne dække alle hundeting i hele Danmark, ikke bare fordi jeg synes, det er spændende at opleve og dejligt at møde alle jer, men også for at bladet kunne vise klubbens enorme mangfoldighed.
Derfor rækker jeg hånden ud mod alle jer, der har fingeren på pulsen og kender alle de gode arrangementer i netop jeres kreds eller specialklub.
Nogle klubber er rigtig gode til at sende stof til HUNDEN, men det er desværre ikke alle, og derfor får nogle klubber bare mere spalteplads, og det er ærlig talt synd for dem, der aldrig skrives om.
Derfor beder jeg jer om at sende mig informationer om de sjove og gode ting, der foregår i jeres kreds eller specialklub. Jeg kommer gerne til så mange arrangementer, jeg kan, men det kan også være, jeg må takke nej, og så er I altid velkomne til at sende mig en tekst og nogle billeder fra arrangementet.
Som det er nu, er jeg på alle de internationale udstillinger, og der kan I altid tage fat i mig, og jeg er altid klar på en snak med jer.
Jeg vil også meget gerne stille mig til rådighed til at komme ud i jeres kreds eller specialklub og fortælle lidt om HUNDEN eller bare til en snak om, hvordan vi får alle kennelklubbens gode sider frem i bladet.
Jeg ser dette blad som et samlende punkt for klubbens medlemmer. Her skal alle føle sig velkomne, og det skal være et blad, man kan læse med glæde, om man er opdrætter, udstiller, mentalbeskriver, lydighedsudøver eller bare helt almindelig hundeejer.
Netop det skal være bladets styrke, og jeg vil hellere end gerne skrive om det hele.
Jeg er jo også redaktør på hunden.dk. Her gælder det samme. Har I resultater eller info om et arrangement, så vil jeg rigtig gerne vide det, så jeg kan følge op på det og få det skrevet på hunden.dk.
Sådan set erkender jeg bare midt i denne mærkelige tid, at jeg ikke kan vide alt og ikke kan være alle steder. Jeg ville gerne begge ting, men det nemmeste er nok, at I hjælper mig.
Så send altid store og små historier til bkn@wiegaarden.dk, så lover jeg til gengæld at vurdere, om stoffet passer bedst til blad eller net, og så følger jeg naturligvis op på det.
Lad os sammen lave verdens bedste hundeblad.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Tre studerende har netop startet en facebookside, hvor de tager billeder og video af hunde i Danmarks næststørste by. Inspirationen kommer fra den kendte Humans of New York, men i Aarhus handler det om hunde
Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde
Spiserørsforstørrelse kaldes også for mega-oesophagus og kan gøre det svært for hunden at synke sit foder
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund