På en sjælden dag på kontoret i disse coronatider, hvor hjemmearbejde, hjemmeundervisning og hjemmepædagogik har afløst den ellers så rolige hverdag, svæver tankerne hen over dette blad, og hvordan vi sammen gør det bedre.
Vi har en fantastisk varieret klub, og det skulle bladet gerne vise. Efter to år i denne stol har jeg endelig erfaret, at det er ret vanskeligt at være alle steder på en gang, selvom jeg virkelig gerne ville.
Jeg ville gerne dække alle hundeting i hele Danmark, ikke bare fordi jeg synes, det er spændende at opleve og dejligt at møde alle jer, men også for at bladet kunne vise klubbens enorme mangfoldighed.
Derfor rækker jeg hånden ud mod alle jer, der har fingeren på pulsen og kender alle de gode arrangementer i netop jeres kreds eller specialklub.
Nogle klubber er rigtig gode til at sende stof til HUNDEN, men det er desværre ikke alle, og derfor får nogle klubber bare mere spalteplads, og det er ærlig talt synd for dem, der aldrig skrives om.
Derfor beder jeg jer om at sende mig informationer om de sjove og gode ting, der foregår i jeres kreds eller specialklub. Jeg kommer gerne til så mange arrangementer, jeg kan, men det kan også være, jeg må takke nej, og så er I altid velkomne til at sende mig en tekst og nogle billeder fra arrangementet.
Som det er nu, er jeg på alle de internationale udstillinger, og der kan I altid tage fat i mig, og jeg er altid klar på en snak med jer.
Jeg vil også meget gerne stille mig til rådighed til at komme ud i jeres kreds eller specialklub og fortælle lidt om HUNDEN eller bare til en snak om, hvordan vi får alle kennelklubbens gode sider frem i bladet.
Jeg ser dette blad som et samlende punkt for klubbens medlemmer. Her skal alle føle sig velkomne, og det skal være et blad, man kan læse med glæde, om man er opdrætter, udstiller, mentalbeskriver, lydighedsudøver eller bare helt almindelig hundeejer.
Netop det skal være bladets styrke, og jeg vil hellere end gerne skrive om det hele.
Jeg er jo også redaktør på hunden.dk. Her gælder det samme. Har I resultater eller info om et arrangement, så vil jeg rigtig gerne vide det, så jeg kan følge op på det og få det skrevet på hunden.dk.
Sådan set erkender jeg bare midt i denne mærkelige tid, at jeg ikke kan vide alt og ikke kan være alle steder. Jeg ville gerne begge ting, men det nemmeste er nok, at I hjælper mig.
Så send altid store og små historier til bkn@wiegaarden.dk, så lover jeg til gengæld at vurdere, om stoffet passer bedst til blad eller net, og så følger jeg naturligvis op på det.
Lad os sammen lave verdens bedste hundeblad.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Så er det igen blevet Kimmie Wolsteds tur til at blogge for hunden.dk, og som sædvanlig er det spændende læsning
Denne uges læserfotos byder på sne, sne og mere sne. Der er dog nogle regler, man skal huske, når sneen endelig falder. En af dem er, at man ikke skal spise af den gule sne. Lad os håbe, den bagerste af disse to chihuahua huskede det. Billedet er taget af Mette Marie Micas Pedersen
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
Det blæser udenfor, og man har mest lyst til at putte sig under dynen. Men er det egentlig en god ide at tage hunden med sig under dynen?
Når hunden har feber, stiger kropstemperaturen til over det normale niveau – vi ser på hvad feber er og hvad den kan skyldes
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet