Koprofagi, at spise sin egen afføring, ses hos en del hunde – og de fleste ejere bryder sig ikke om den dårlige vane. Hvorfor hunde udfører denne lidt pudsige adfærd er ikke helt klarlagt – men årsagen har blandt andet været sat i sammenhæng med fejlernæring eller en mangel på fordøjelsesenzymer. Ligeledes menes hvalpe at kunne lære det fra deres kuldsøskende eller fra tæven.
Stor brasiliansk undersøgelse ser nærmere på koprofagi
For at blive lidt klogere på adfærden, har et brasiliansk forskerhold undersøgt 70 hunde, hvor cirka halvdelen havde problemer med koprofagi og cirka halvdelen ikke havde. Gennem en stor spørgeskemaundersøgelse, undersøgte de om der var forskel på sandsynligheden for at udvikle adfærden i forhold til køn, livsstil, antal måltider, foderkvalitet og type og hvorvidt hundene var neutraliserede eller ej.
En dårlig vane kan smitte
Ud fra spørgeskemaet fandt forskerne ingen sammenhæng med køn og fodring. Ligeledes var der ingen forskel på om hundene var neutraliserede eller ej.
Et sted fandt forskerholdet dog en forskel – nemlig i hundens livsstil. Boede hunden sammen med en anden hund, der åd sin egen afføring, så var sandsynligheden for at den første hund udviste adfærden meget større – og dermed tyder det på, at det er en vane der kan gives videre fra en hund til en anden.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Antallet af hunde er eksploderet i Danmark og derfor også på Frederiksberg. Det har også betydet en stigning i antallet af hundelort
En afstemning på Hunden.dk viste, at størstedelen af læserne tror på, at flere skraldespande vil kunne få flere til at samle hundelort op. Projektleder fra Hold Danmark Rent er ikke enig
Flere og flere læsere har gjort os opmærksomme på, at hundeposer i stigende grad bliver efterladt i naturen. Nu vil Miljøstyrelsen også gøre noget ved problemet
Det kan være farligt at blande sig i andre menneskers forhold til deres hundes efterladenskaber. Det måtte en kvinde sande mandag
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse