Lørdag formiddag lunter i mange familier afsted med Mads og Monopolet som lydtæppe. Her bliver man konfronteret med diverse dilemmaer fra den danske befolkning. Nogle dilemmaer er hårde og tårefremkaldende, mens andre er i en noget lettere afdeling.
Denne lørdag havde en lytter et dilemma, som både fik monopolet op i det røde felt, men som også handlede om hunde. Derfor vil vi rigtig gerne høre jeres mening om det.
Dilemmaet gik i al sin enkelthed ud på, at en lytter ofte luftede sin hund i samme park. Her møder hun tit en blind kvinde, som går med sin hund. Den blindes hund skal som alle andre hunde af med det, den har spist, så den besørger naturligvis. Det har kvinden set flere gange, og hun er forarget over, at den blinde ikke samler hundelorten op.
Hun spørger så, om hun kan tillade sig at sige noget til den synshandicappede kvinde, eller om det er for meget forlangt, at blinde skal samle lort op efter deres hund.
I monopolet sidder Pernille Rosenkrantz-Theil, Jan Gintberg og Geeti Amiri. Det er førstnævnte, der tager ordet først.
Pernille Rosenkrantz-Theil siger, at man jo også kunne være sådan et menneske, der hjalp en synshandicappet og samlede lorten op for hende, når man nu gik tur med sin egen hund og havde hømhøm-poser med. Hun bliver tydeligt forarget, og mener absolut ikke, man kan forvente, at den blinde samler op.
Det samme mener Jan Gintberg. Han mener, at det nærmest ligger i det at være synshandicappet.
Mads Steffensen fortæller så, at han har været i kontakt med Dansk Blindesamfund, som fortæller, at en førerhund er opdraget til ikke at besørge, når den er på arbejde. Når den bare bliver luftet og ikke er i førerhundeselen, kan den derimod besørge som alle andre hunde, og i den situation mener Dansk Blindesamfund, at blinde mennesker godt kan finde frem til lorten og samle den op.
Det ændrer dog ikke monopolets holdning. Alle tre mener, at det er helt almindelig menneskelig pli og opdragelse at hjælpe den synshandicappede.
Hvad mener du?
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt