Ifølge Berlingske har myndighederne i Petah Tikva, en forstad til Tel Aviv i Israel, taget drastiske midler i brug for at bekæmpe hundes efterladenskaber. Bystyret er i færd med at skabe en database over lokale hundes DNA for at matche hundelorte med deres skødesløse ejere og straffe dem, der ikke har taget sig af hundenes efterladenskaber. Dette seks måneders forsøg blev indledt i denne uge, hvor hundeejere blev bedt om at tage deres hunde med til en lokal dyrlæge for at få taget en DNA-prøve. Hundeejere, der overholder byens krav til renlighed og anbringer efterladenskaber i særligt markerede skraldespande, vil blive belønnet med dyremads kuponer og hundelegetøj.
DNA test bliver mere og mere udbredt i udlandet
En artikel fra Spanien i Dag beskriver et lignende initiativ i Spanien, hvor rådhuset Guadalajara arbejder på at skabe en database over hundes DNA for at identificere ejerne og straffe dem. Bliver en hundeejer matchet med en hunde-bæ, giver det en bøde på 250 euro og oveni skal ejeren betale for udgifterne forbundet med prøven. Også i Málaga, den andalusiske by Huelva og Tarragona i Catalonien har man arbejdet på DNA-test af hundelorte i de seneste 2 år. Og i en artikel fra Ude og Hjemme kan vi læse om en fransk by ved navn Béziers, der har indført en ny lov om DNA-test af hundelort for at bekæmpe problemet med efterladte hundelorte.
Hundeejer fik bøde og blev smidt ud af lejlighed
En lejlighedsudlejer i den amerikanske stat Florida, var så træt af efterladte hundelorte på fællesarealerne at han krævede at alle lejere med hund fik lavet en DNA-test - af hunden vel at mærke - for på den måde at finde ud af, hvilken lejer der ikke overholdt reglerne om, at der ikke måtte besørges på fællesarealerne.
Det kom til at koste en mand - og hans hund - en stor bøde og samtidig blev han smidt ud af sin lejlighed, skriver Mirror. Manden syntes ellers i første omgang det var en god ide at dna-teste, og blev meget overrasket over at det var hans egen hund der var den skyldige.
Er DNA-test af hundelorte også på vej til Danmark?
Det er tydeligt, at DNA-test af hundelort bliver brugt mere og mere som et effektivt værktøj til at identificere ejere og straffe dem for ikke at samle op efter deres hunde.
Københavns Universitet tilbyder allerede racebestemmelse af hunde ved hjælp af DNA-tests, så det varer nok ikke længe før vi ser trenden med at DNA-teste efterladenskaberne brede sig til Danmark.
DNA-databasen vil også kunne hjælpe dyrlæger med at opspore genetiske sygdomme hos hunde og identificere løse hunde. Ja, der er nærmest ingen grænser for, hvad man vil kunne bruge sådan en database til.
Du kan læse artiklerne der henvises til herover på berlingske.dk, spanienidag.es og udeoghjemme.dk
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.