Lader du lorten ligge?

01-12-2017 13:00, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Er du en af de hundeejere, der ikke samler hundens efterladenskaber op, så er der god grund til at læse med her. Du bidrager nemlig til et øget smittepres, der i værste fald kan slå en hund ihjel

Copyright Ridehesten.com
Foto: DKK

Alle, der har prøvet at træde i en hundelort, ved, at det er noget af det mest irriterende der kan ske på gåturen. Ofte er det svært at få det hele af skoen uden grundig rengøring, og det er de færreste der har adgang til vand og sæbe midt på Valby langgade. Det er ikke kun hensynsløst at lade hundelorten ligge som hundeejer. De efterladte hundelorte udgør faktisk en langt større sundhedsrisiko end mange hundeejere er klar over. Selvom de fleste hundeejere passer på deres hunde, kan hundelorten være inficeret med en række sygdomme. Det forklarer Mogens Brix Koldkjær, der er dyrlægekonsulent hos Agria Dyreforsikring.

“Det er viden, som ikke burde komme bag på nogen, at efterladt fæces udgør en sundhedsrisiko, men alligevel er det desværre et faktum, som alt for mange hundeejere overser. Det, synes jeg, er et stort problem,” siger Mogens Brix Koldkjær.

Mogens Brix Koldkjær fortæller, at en hundelort overfører sygdomme via bakterier, virus og parasitter. Det er ifølge dyrlægen ikke altid til at se, at en hund er syg, og derfor kan en tilsyneladende rask hund godt smitte:

“Selvom din hund ikke direkte virker syg med diarré eller anden forandring i dens fæces, så kan den godt være skjult smittebærer og derfor være årsag til smitte af andre dyr, der senere krydser den samme vej via u-opsamlet hundelort,” siger Mogens Brix Koldkjær.

Vejlovens § 70 og Privatvejslovens § 98 siger faktisk, at hundeejere kan straffes med bøde, hvis de ikke samler efterladenskaberne op. Så det er både lovmæssigt korrekt, sundhedsmæssigt forsvarligt samt hensynsfuldt over for andre mennesker at samle hundelorten op, siger Mogens Brix Koldkjær. Dyrlægen fremhæver samtidig, at der heldigvis er rigtig mange danske hundeejere, som er flinke til at samle hundelorten op på vegne af deres firbenende ven og smide den i skraldespanden. Men der er plads til forbedring. Ofte lader hundeejerne efterladenskaberne ligge, hvis bare hunden gør sit ærende udenfor gangstier. Blot fordi hundelorten ikke ligger i ”gangbanen” mindsker det ikke smitterisikoen det mindste. Det er mindst lige så ulækkert at hunden træder i en hundelort, som hvis du gør det. Den tager smitten med sig hjem, i bilen, i sofaen og på dig, hvis den hopper op.

Heldigvis er vores hunde velkomne mange steder i landet, men der er en stigende modvilje fra folk uden hund - en modvilje der stiger i takt med at efterladenskaberne hober sig op.

Budskabet er derfor helt klart. Har du hund, må du samle op – uanset hvor den lægger en hilsen. Husk posen, når du går på tur! Hav altid et par ekstra med i lommen – det kan være du møder en der har brug for den.

Info

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 125 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.

Læs også

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

Hundelort. Hvordan løser vi problemet?

30-05-2022 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde

Mangler du noget at bruge hundelort til? Her er ideen

14-03-2022 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på

Rekordhøjt antal hunde gik tur for en god sag

09-05-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram

Kendt dyreelsker peger på Danmarks Dyrehelt 2018

10-09-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De kommende uger kan danske kæledyrsejere indstille deres kæledyr til at blive Danmarks Dyrehelt 2018. Agria Dyreforsikring kårer for fjerde år i træk hunde, heste, katte, kaniner og alle andre kæledyr, som har gjort noget ekstraordinært for deres ejer. Dyreelsker og tv-vært, Puk Elgård, hjælper med at udpege vinderen

Er din nye hvalp sund og rask?

23-05-2017 09:31, af Tine Luther
Mange danskere køber hvert år syge og ulovligt importerede hundehvalpe. Det resulterer i mistrivsel, store dyrlægeregninger til den nye hundeejer og i værste fald, at familiens nye bedste ven må aflives. Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du køber en sund og glad hvalp.

Milliondonation skal styrke forskning i udbredt lidelse hos hunde

28-04-2017 10:20, af Tine Luther
Tusindvis af hunde diagnosticeres hvert år med smertefulde knæledssygdomme. En ny donation fra Agria Dyreforsikring på 4,2 millioner kroner skal nu hjælpe forskere med at blive klogere på området. Pengene går til et projekt, der handler om at optimere diagnosticeringen og behandlingen af hunde med ondt i knæleddene.

Ved du hvad det koster at have hund?

18-05-2021 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der findes hunde til enhver smag - også når vi taler om købsprisen. Men udgifterne slutter ikke der, der er mange andre omkostninger, du skal være opmærksom på. Agria Dyreforsikring giver dig derfor her et klart overblik, over hvilke omkostninger der er forbundet med at have hund

Danske hunde kan godt finde ud af at være alene hjemme

15-11-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert

Ny pjece om førstehjælp

16-11-2013 08:50, af Tine Luther
Dansk Kennel Klub og Agria Dyreforsikring har udgivet en gratis pjece om førstehjælp til hunde.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.