Pas på i trafikken

09-06-2016 09:45, af Kasper Larsson
Pas på hundene i sommertrafikken. Ifølge Agria Dyreforsikring er trafikulykker øverst i statistikken over livsforsikringsskader – det vil sige dødsfald. I denne nyhed er der gode trafikråd at hente til både hundeejere og billister.
Copyright Ridehesten.com
Pas på hunden nær trafik. Uopmærksomhed kan få forfærdelige konsekvenser for vores pelsklædte venner. (Modelfoto: Shutterstock)

Sommermånederne indbyder til et mere aktivt udeliv, og som en naturlig følge heraf får hundene i højere grad mulighed for at løbe frit. Det kan dog få forfærdelige konsekvenser for vores pelsklædte venner, hvis vi ikke passer på i områder, hvor der er trafik. Det er desværre ret almindeligt, at selv en velopdraget hund stikker af. En tæve i løbetid, en hare, kat eller en rival kan være nok til, at Fido eller King fuldkommen overhører førerens indkald. Hvis du påkører en hund Påkører du en hund, skal du først og fremmest sikre dig, at du og hunden ikke er til fare for andre trafikanter. Er hunden skadet, skal der ydes førstehjælp. Ved bilulykker udsættes hundens krop for voldsomme kræfter, og almindelige skader er forskellige former for brud og indre kvæstelser. Når man hjælper en tilskadekommen hund, skal man tage sig i agt – hunden er i smerter, og selv de mest uskyldige hunde kan finde på at bide under sådanne forhold. Giv hunden mundkurv på, bind gaze eller andet rundt om snuden eller hold den hoved nede, når den undersøges/behandlse. Gode råd til bilisten… • Pas på dig selv! Påkører du en hund, skal du standse bilen, sætte havariblinket til og sætte advarselstrekanten op. • Kontroller om hunden er i live. Forsøg aldrig selv at aflive en kvæstet hund, da hunden kan påføres unødig smerte. • Er hunden død, skal den fjernes fra vejbanen. Kontakt Falck på tlf. 70 10 20 30 • Er hunden levende, skal den straks have hjælp. Tiden er afgørende for hundens muligheder for overlevelse. Hvis det er muligt, kan du selv fragte hunden til dyrlægen. Eller ring til Dyrenes Vagtcentral på tlf. 1812 • Hvis hunden har kontaktoplysninger i halsbåndet, kontakt da ejeren. … og til ejeren • Hold din hund i snor i områder med trafik. • Brug reflekser i tusmørket. • Hav den lovpligtige ansvarsforsikring på hunden. • Sørg for at din hund er registreret og id-mærket efter lovens foreskrifter. Kilde: Agria.dk/Dognews.se

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Fart og fællesskab til lure coursing i Myndeklubben

07-07-2025 10:43, af Cecilie Friis Amstrup

Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Ludo fejrede sin 14-års fødselsdag med manér

08-07-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet