Læsehunden Molly er hele Danmarks Dyrehelt

06-11-2017 08:44, af Agria Dyreforsikring

Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

Det blev den fynske finalist, hunden Molly, som endte med at løbe med titlen som hele Danmarks Dyrehelt 2017. I finalen var Molly oppe mod hunden Einstein fra Brørup og shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk. Direktør i Agria Dyreforsikring, Sonja Karaoglan, siger om vinderen af årets konkurrence:

”Molly er en fantastisk ambassadør for ikke bare læsehunde, men kæledyr i al almindelighed, som gør en afgørende forskel i menneskers liv. Der har været overvældende mange indstillinger til konkurrencen i år. Hele 1064 tilmeldinger viser, at der er rigtig mange kæledyr derude, som fortjener at blive hyldet for deres indsats i hverdagen. Tillykke til Molly, og tak til de mange danskere, som har sendt historier ind.”

Det er Lis Welin (74) fra Odense, som har indstillet Molly. De to tager hver uge imod børn med læsevanskeligheder på Dalum Bibliotek. Som læsehund skaber Molly trygge og hyggelige omgivelser for børnene. De har i Molly en lyttende og loyal ven, som de kan læse højt for og øve sig med. I fredags kørte Lis og Molly så til København for at modtage præmier og hæder hos Agria Dyreforsikring i Solrød Strand. Ved overrækkelsen sagde Lis:

“Hvor heldig har man lov at være? Jeg er så stolt over, at Molly er kåret til først Fyns og nu hele Danmarks Dyrehelt. Tusind tak for det! Helt ærligt, så synes jeg, hun har fortjent det, for hun er en ret fantastisk hund, der er til gavn og glæde for ikke bare min familie og mig, men også for læsebørnene på Dalum Bibliotek.”

Lis og Molly har vundet 20.000 kr. til dyrevelgørenhed, og de donerer pengene til Foreningen Læsehunde, som Molly er en del af.

“På Foreningen Læsehundes vegne, så tak for de penge, der følger med kåringen. De falder på et tørt sted, og vi vil selvfølgelig bruge dem til gavn for både nuværende og fremtidige læseteams,” lød det fra den glade fynbo.

På turen til København havde Lis taget 10-årige Luna Testrup Henriksen med. Luna er en del af fortællingen om Mollys heltegerning. Luna har læsevanskeligheder, og Lunas mor kontaktede derfor Lis med henblik på læsetræning. Problemet var bare, at Luna var rystende bange for hunde. De aftalte derfor at mødes på biblioteket alle tre for at se, om Molly kunne hjælpe Luna af med angsten. Og det kunne Molly. I dag er Luna fast læsebarn og holder meget af sin ven og dyrehelt, Molly.

Inden Lis, Molly og Luna ankom til Agria Dyreforsikring for at modtage præmier, så aflagde de et besøg hos Go’Morgen Danmark i Tivoli. I studiet fortalte Lis om sit arbejde med Molly og børnene, og Luna læste højt for Molly og alle seerne.

Hunden i centrum for det hele tog dagen med knusende ro. Mon ikke det skyldes, at Molly efterhånden er vant til al den opmærksomhed, som først den regionale og nu landsdækkende sejr har givet.

Molly er ikke blot god til børn. Hunden er også tilknyttet Plejecenter Sukkerkogeriet i Odense som besøgshund, og her er Molly ifølge Lis et af ugens højdepunkter - i sandhed en ægte dyrehelt!

Hvad er en læsehund?
En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.

Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde.

Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på det lokale bibliotek, hvor barnet læser højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder og nussetid.

Kilde: www.laesehunde.dk

Baggrunden for Danmarks Dyrehelt
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Agria Dyreforsikring afholder konkurrencen for tredje år i træk.

I en måned har danske kæledyrsejere indsendt historier til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Det er væltet ind med indstillinger af hunde, katte og alle mulige andre slags dyr, og helt præcist har Agria Dyreforsikring modtaget 1064 bud på dyr, som gør en ekstraordinær indsats for deres ejere eller på anden måde er helte i hverdagen.

De to andre finalister var de regionale vindere fra Jylland og Sjælland. Hunden Einstein fra Brørup fandt en foreslået og dement mand i en hæk, som fik den fornødne hjælp. Den sjællandske vinder blev shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk, der har været afgørende for at 7-årige Sander er kommet på benene.

Læs mere om konkurrencen her

Læs også

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Fynsk dyrehelt: Thor hentede livsvigtig hjælp til nabo

11-10-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

Dyrehelt 2019: Hund fra Aalborg redder sin ejers liv

06-10-2019 10:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Basse snød døden en skæbnesvanger dag, hvor det så helt sort ud for hans ejer, Carina Berthelsen. Hendes lunger var ved at kollapse, og hvis der ikke var blevet handlet hurtigt, kunne Carina have været død i dag. Heldigvis kom Basse hende til undsætning, og nu er han indstillet til konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019” for sin store heltegerning.

 

Hvor skal hunden fejre nytår?

26-12-2017 08:53, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag

Julen er farlig for hunde

11-12-2018 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

December er typisk en måned, hvor Agria Dyreforsikring ser mange skader på kæledyr. Disse skader og sygdomme kunne være undgået, hvis ejerne var mere opmærksomme på julens faldgruber. Hunde- og katteejere kan med fordel notere sig disse farer, så det ikke er deres kæledyr, som får julen ødelagt.

#BlackFurday: dyreinternaternes sorte skygger

21-11-2023 12:48, af Anne Cecilie Sohl

I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne. 

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Danskernes Top Hot Dogs

17-01-2024 11:15, af Anne Cecilie Sohl

Vi er vilde med hunde, der elsker selskab. Men hvilken hunderace er Danmarks absolut hotteste? Det kan Agria Dyreforsikring svare på. For hvert år i januar laver Danmarks største dyreforsikringsselskab en opgørelse over, hvilke hunderacer der var danskernes foretrukne i det forgangne år - se de 10 "Hot Dogs" herunder.

Kan du redde din hund, hvis uheldet er ude?

24-03-2022 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når først uheldet er ude, er der intet værre end at føle sig magtesløs og stå og se til, mens hunden lider. Den situation kan hundeejere heldigvis undgå, hvis de lærer at praktisere førstehjælp i tide. Agria Dyreforsikring oplyser her, hvilke advarselstegn det er vigtigt at være opmærksom på, og hvordan kæledyrsejere bør forholde sig i situationen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.