På trods af de angivelige forskelle mellem hunde- og katteejere, viser Agria Forsikrings statistikker, at fem navne er favoritter hos begge, når danskerne skal vælge navn til en ny hundehvalp eller kattekilling. Det rejser naturligvis spørgsmålet: Er forskellene mellem hunde- og katteejere virkelig så store, som vi går og tror?
Fælles navnevalg trodser stereotyper
Hvert år undersøger Agria, hvilke navne der trender i navngivningen af de hvalpe og killinger, der blev forsikret hos selskabet, og i 2023 stak specielt fem navne ud:
– Historisk set er hundeejere blevet opfattet som mere udadvendte og aktive på grund af hundenes behov for motion og socialisering, mens katteejere ofte beskrives som introspektive og uafhængige, ligesom deres katte. Men når det kommer til at navngive deres kæledyr, ser det ud til, at hunde- og katteejere har meget mere til fælles, end vi går og tror, fortæller Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring. Hun tilføjer:
– Luna, Molly, Bella, Charlie og Milo sprang os i øjnene, fordi de ligger øverst som Top10-favoritter hos både hunde- og katteejerne. Det er interessant at se, hvordan navnene afspejler fælles værdier og præferencer blandt kæledyrsejere, og det modsiger den klassiske, stereotype opfattelse af ejernes forskelligheder.
1. Luna
2. Molly
3. Bella
4. Charlie
5. Milo
Mere end blot navne
Sammenfaldene i navngivningen kan måske pege på en bredere tendens til, at hunde- og katteejere deler flere ligheder end tidligere antaget, vurderer Lotte Evers:
– Det kunne tyde på, at valg af kæledyrsnavne er mere påvirket af kulturelle trends og populære referencer end af ejernes personlighedstræk. Det kan indikere, at kærligheden til vores kæledyr overskrider de traditionelle opfattelser af vores forskelligheder og viser, at uanset om du er hunde- eller katteelsker, er der en universel glæde ved at finde det perfekte navn til dit nye familiemedlem.
1. Luna
2. Molly
3. Eddie
4. Bella
5. Carlo
6. Charlie
7. Wilma
8. Maggie
9. Milo
10. Alba
1. Luna
2. Simba
3. Nala
4. Milo
5. Molly
6. Bella
7. Charlie
8. Coco
9. Lulu
10. Mille
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
Firmaet Budget Direct Pet Insurance har lavet et kort over verden, hvor de har delt landene ind i, om de er hundelande eller kattelande. Kattene vandt
Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien
December er typisk en måned, hvor Agria Dyreforsikring ser mange skader på kæledyr. Disse skader og sygdomme kunne være undgået, hvis ejerne var mere opmærksomme på julens faldgruber. Hunde- og katteejere kan med fordel notere sig disse farer, så det ikke er deres kæledyr, som får julen ødelagt.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse