På trods af de angivelige forskelle mellem hunde- og katteejere, viser Agria Forsikrings statistikker, at fem navne er favoritter hos begge, når danskerne skal vælge navn til en ny hundehvalp eller kattekilling. Det rejser naturligvis spørgsmålet: Er forskellene mellem hunde- og katteejere virkelig så store, som vi går og tror?
Fælles navnevalg trodser stereotyper
Hvert år undersøger Agria, hvilke navne der trender i navngivningen af de hvalpe og killinger, der blev forsikret hos selskabet, og i 2023 stak specielt fem navne ud:
– Historisk set er hundeejere blevet opfattet som mere udadvendte og aktive på grund af hundenes behov for motion og socialisering, mens katteejere ofte beskrives som introspektive og uafhængige, ligesom deres katte. Men når det kommer til at navngive deres kæledyr, ser det ud til, at hunde- og katteejere har meget mere til fælles, end vi går og tror, fortæller Lotte Evers, marketingchef hos Agria Dyreforsikring. Hun tilføjer:
– Luna, Molly, Bella, Charlie og Milo sprang os i øjnene, fordi de ligger øverst som Top10-favoritter hos både hunde- og katteejerne. Det er interessant at se, hvordan navnene afspejler fælles værdier og præferencer blandt kæledyrsejere, og det modsiger den klassiske, stereotype opfattelse af ejernes forskelligheder.
1. Luna
2. Molly
3. Bella
4. Charlie
5. Milo
Mere end blot navne
Sammenfaldene i navngivningen kan måske pege på en bredere tendens til, at hunde- og katteejere deler flere ligheder end tidligere antaget, vurderer Lotte Evers:
– Det kunne tyde på, at valg af kæledyrsnavne er mere påvirket af kulturelle trends og populære referencer end af ejernes personlighedstræk. Det kan indikere, at kærligheden til vores kæledyr overskrider de traditionelle opfattelser af vores forskelligheder og viser, at uanset om du er hunde- eller katteelsker, er der en universel glæde ved at finde det perfekte navn til dit nye familiemedlem.
1. Luna
2. Molly
3. Eddie
4. Bella
5. Carlo
6. Charlie
7. Wilma
8. Maggie
9. Milo
10. Alba
1. Luna
2. Simba
3. Nala
4. Milo
5. Molly
6. Bella
7. Charlie
8. Coco
9. Lulu
10. Mille
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Lopper er velkendte hos både hunde- og katteejere, som ofte støder på de små bæster. Her kan du læse lidt mere om kravlet, der formerer sig med en utrolig hastighed
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
Hvordan står det i virkeligheden til med gravhundens bruskskiver i ryggen? Hvordan får man bedre diagnostik for kattens mest almindelige sygdomme? Og hvordan forsker man i hundes indflydelse på interaktion med børn i skolemiljøet? Dette og meget mere vil blive undersøgt af 13 nye forskningsprojekter og 12 igangværende, der nu deler 9 millioner svenske kroner fra Agria & SKK’s forskningsfond
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet