Det er så vådt derude, og nogle hunde har det som små børn, når de ser en mudderpøl. Har hunden været forbi en mudderpøl på gåturen, kan en vask en gang imellem være nødvendig når man kommer hjem – men hvad skal man tænke på, når man skal til at vaske hunden?
Gode råd til hvordan du vasker din hund
1) Sørg for at hunden vænner sig til bruseren.
Fra hvalpen er helt lille er det en god idé at du forsigtigt og roligt vænner den til at blive vasket med eksempelvis bruseren. Tvinger man en hund, der er bange eller utryg ved bruseren, til at blive vasket, risikerer man at forværre dens frygt – det gør det ubehageligt for hunden, og endnu sværere næste gang den skal vaskes.
2) Brug lunkent vand
Sørg for at vandet hverken er for koldt eller for varmt, når du vasker hunden. Du skal finde en temperatur, så du selv synes at det er rart og behageligt at komme i kontakt med vandet – test det eventuelt på den tynde hud på undersiden af din arm, hvis du er i tvivl om temperaturen.
3) Start med at gøre hunden våd
Sørg for at pelsen gennemvædes til at starte med. Her er det nemmest at bruge en håndholdt bruser. Sørg for ikke at have for højt vandtryk, da det kan være ubehageligt for hunden. Undgå at få vand i hundens øjne og øre. Du kan eventuelt putte lidt vat i ørene, hvis hunden er urolig, så du undgår at der kommer vand i øregangen.
4) Brug en ordentlig shampoo
Det er vigtigt, at shampooen ikke virker udtørrende på huden, og at den har en neutral surhedsgrad (pH 7,2). Menneskeshampoo har ofte en lavere pH og er derfor ikke velegnet. Massér shampooen godt ind i pelsen med fingrene, og massér grundigt imellem hundens tæer og trædepuder.
5) Sørg for at skylle alt shampooen ud igen
Det er vigtigt at du får skyllet alt shampooen ud igen, så der ikke sidder rester tilbage i pelsen og på huden.
6) Tør hunden grundigt bagefter
Det er vigtigt at tørre hunden grundigt bagefter, især hvis den har en lang pels. Hvis pelsen er lang og tæt, kan den være længe om at tørre af sig selv, og er huden våd over længere tid, kan det gøre den irriteret og mere modtagelig over for infektioner.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask
Når hunden har været en tur i mudderet, skal den bades. Men hvordan gør man egentlig nemmest det
I Kjellerup kan ma nu få vasket hund på Circle K. Ideen opstod, da Charlotte Thomsen blev træt af at vaske hund hjemme på badeværelset
Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport
Menneskets bedste ven har en positiv effekt på studerendes stress- og energiniveau, viser forskning. Men særligt som ung er det afgørende, at man køber den rigtige hund, der passer ind i et travlt studieliv, fastslår dyrlæge
Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste