Det er så vådt derude, og nogle hunde har det som små børn, når de ser en mudderpøl. Har hunden været forbi en mudderpøl på gåturen, kan en vask en gang imellem være nødvendig når man kommer hjem – men hvad skal man tænke på, når man skal til at vaske hunden?
Gode råd til hvordan du vasker din hund
1) Sørg for at hunden vænner sig til bruseren.
Fra hvalpen er helt lille er det en god idé at du forsigtigt og roligt vænner den til at blive vasket med eksempelvis bruseren. Tvinger man en hund, der er bange eller utryg ved bruseren, til at blive vasket, risikerer man at forværre dens frygt – det gør det ubehageligt for hunden, og endnu sværere næste gang den skal vaskes.
2) Brug lunkent vand
Sørg for at vandet hverken er for koldt eller for varmt, når du vasker hunden. Du skal finde en temperatur, så du selv synes at det er rart og behageligt at komme i kontakt med vandet – test det eventuelt på den tynde hud på undersiden af din arm, hvis du er i tvivl om temperaturen.
3) Start med at gøre hunden våd
Sørg for at pelsen gennemvædes til at starte med. Her er det nemmest at bruge en håndholdt bruser. Sørg for ikke at have for højt vandtryk, da det kan være ubehageligt for hunden. Undgå at få vand i hundens øjne og øre. Du kan eventuelt putte lidt vat i ørene, hvis hunden er urolig, så du undgår at der kommer vand i øregangen.
4) Brug en ordentlig shampoo
Det er vigtigt, at shampooen ikke virker udtørrende på huden, og at den har en neutral surhedsgrad (pH 7,2). Menneskeshampoo har ofte en lavere pH og er derfor ikke velegnet. Massér shampooen godt ind i pelsen med fingrene, og massér grundigt imellem hundens tæer og trædepuder.
5) Sørg for at skylle alt shampooen ud igen
Det er vigtigt at du får skyllet alt shampooen ud igen, så der ikke sidder rester tilbage i pelsen og på huden.
6) Tør hunden grundigt bagefter
Det er vigtigt at tørre hunden grundigt bagefter, især hvis den har en lang pels. Hvis pelsen er lang og tæt, kan den være længe om at tørre af sig selv, og er huden våd over længere tid, kan det gøre den irriteret og mere modtagelig over for infektioner.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask
Når hunden har været en tur i mudderet, skal den bades. Men hvordan gør man egentlig nemmest det
I Kjellerup kan ma nu få vasket hund på Circle K. Ideen opstod, da Charlotte Thomsen blev træt af at vaske hund hjemme på badeværelset
Sidste år var der et stort problem med hunde og hugorme. Nu er tiden ved at være inde igen til at man skal passe ekstra på sin hund
I weekenden er der hundeudstilling i Fredericia. Wiegaarden møder op med professionelt fotostudie, hvor du kan få taget et billede af dig og din hund. Alle der får taget et foto, deltager også i en spændende konkurrence
Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel
Søndag er der igen guf for løbeglade mennesker og hunde, når HPM Dirty Paws Aarhus skydes i gang.
I morgen onsdag den 3. januar er det sidste chance for at sende favoritbilledet af din hund til årets racekavalkade der vises i det kommende februarnummer af HUNDEN.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.