BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tails by Ragno

 

Når sommeren rammer med høje temperaturer og høj sol, kan det af og til være svært at finde gode aktiviteter med sin hund. Gåturene er måske lidt for varme og hunden vil hellere tage den mere med ro. Her kan en tur til strand eller sø være skønt - og kan man kombinere det med en sjov oplevelse såsom SUP så kan I stadig få motion og nye indtryk. SUP ser måske nemt ud, men det er både balance-, koordinations- og miljøtræning for din hund. Og også god træning for hele kroppen for os tobenede.

 

Hvordan kommer I bedst i gang?

Alle hunde er forskellige: Også når det gælder SUP. Er din hund allerede vant til fx forskellige underlag og er meget miljøstærk, så hopper den måske bare op og er klar - mens andre hunde vil være mere forsigtige og skal bruge længere tid på at lære det. Også omgivelserne kan spille ind: Er din hund vandglad, skal der nok trænes ekstra på at blive ombord - og hvad synes din hund om andre strandgæster, ænder, både osv.? Tænk over alt dette inden I tager afsted.

Når du skal SUP'e med din hund så husk først og fremmest på sikkerhed. Husk svømmevest til både dig og hunden og sejl aldrig alene. Det er lovpligtigt at have svømmevest på eller med ombord. Find et sted med roligt vand og pålandsvind og uden for meget strøm. Og check desuden at I er på et sted, hvor både SUP og hunde er tilladt.

Husk at træningen skal foregå på hundens præmisser. Læs din hunds signaler: Siger den fra, så stop træningen og fortsæt senere eller en anden dag. Hunden skal ikke tvinges op på boardet - det skal være hyggeligt og rart. Nogle hunde skal måske bruge indtil flere træninger, inden de er klar til at hoppe op og endda sejle en tur.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lindstedt foto

 

Træn hjemmefra

Det bedste du kan gøre for at vænne din hund til SUP er at træne inden I overhovedet kommer til stranden. Har du dit eget board, så læg det frem i haven eller i stuen og lad hunden vænne sig til det, gå på det og træn efterhånden sit og dæk mens hunden er oppe på boardet. Stil dig selv op (pas dog på at finnen ikke ødelægges) og væn også hunden til padlen og til at du rokker boardet fra side til side.

Har du ikke et board, kan du fx bruge en træplade med dæk eller en luftmadras under. God træning til at hunden vænner sig til et underlag, som bevæger sig og til at sidde tæt på dig.

 

På stranden

Når I kommer på stranden, gentager du så disse øvelser, inden I lægger boardet i vandet. Det kan også være en rigtig god ide selv at få et lille introkursus til SUP (uden hund), så du selv er mere komfortabel med boardet, inden du skal have hunden med. Første gang hunden skal med ud i vandet, lægger du blot boardet helt inde ved kanten og sætter dig selv på det, så du kan holde det fast. Det er vigtigt, at hunden ikke bliver forskrækket af et board, der rykker sig rundt. Bed så hunden hoppe op ligesom I har øvet derhjemme og på stranden - og sid så blot lidt sammen og væn jer til fornemmelsen. Giv selvfølgelig masser af ros. Når hunden skal af igen, så husk ligeledes at holde godt fast i boardet, og brug et bestemt signal, når hunden gerne må hoppe af.

Efterhånden som I bliver mere komfortable med boardet, kan du begynde at sætte dig på knæ og tage padlen med ud også - og sejle lidt omkring. Hold det kort i begyndelsen, for husk at det er meget uvant for hunden, og den bruger også en del energi på at holde balancen og forholde sig til alt det uvante. Så træn med masser af pauser og slut, mens det stadig er sjovt. Efter nogle gange kan du forsøge dig med at rejse dig op og stå. Her skal hunden gerne have lært at forholde sig roligt på boardet, for ellers risikerer du nemt at falde af.

Når I er blevet mere rutinerede, kan du begynde at tage hunden med på lidt længere sejlture - men husk igen at tilvænne hunden, så det ikke bliver for langt/ensformigt for den. Tag måske en badepause undervejs eller gå en tur på stranden der hvor I sejler hen.

Vil du lære mere så tag evt. et SUP kursus med hund. DIRTY PAWS tilbyder fx workshops i løbet af sommeren. https://www.facebook.com/dirtypawscanicross Og ellers kan almindelige SUP-klubber give et introkursus i SUP uden hund.

God fornøjelse med SUP med PUP. Og rigtig god sommer.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tails by Ragno

Læs også

Blogindlæg: Hvad laver James når han ikke er i skole?

07-05-2024 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse. 

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

BLOG: Hjerne og hjerte. Lidt om stress hos hunde

07-01-2021 08:14, af Karoline Sidelmann Brinch

Forsøger du at køre din hund træt med motion? Eller er du derimod bange for at stresse din hund med motion? Så husk på at både hjerne og hjerte har brug for aktivitet  og hvile

BLOG: Aktiv hund om sommeren: Go eller no-go?

22-05-2022 08:48, af Karoline Sidelmann Brinch

Sommeren nærmer sig med varme og hastige skridt, men hvordan er det med træning i sommervarmen. Det kan du læse om her

BLOG: Efterårs-hundefest på Vilhelmsborg

16-08-2022 12:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden d. 3.-4. september holder DKK Hund i Fokus på Vilhelmsborg. En weekend med en masse hundeaktiviteter. Frida og jeg har særligt én ting, vi ikke går glip af: Det fantastiske forhindringsløb om lørdagen for hund og ejer: K9-biathlon FOR ALLE

BLOG: Mandagsglæde: Mørkeleg i mudderet!

09-11-2020 12:09, af Karoline Sidelmann Brinch

Selvom vejret inviterer til sofahygge og varme drikke, så er det altså stadig fedt at komme ud at løbe

BLOG: Husk lige tandbørsten!

18-01-2022 08:26, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange af os hundeejere vil gøre næsten alt for, at vores hunde får lange og lykkelige liv. Så hvorfor er det stadig så svært at huske tandbørstningen, selvom manglende tandhygiejne har stor indflydelse på vores hundes livskvalitet

BLOG: Er der junkmail i hunde-indbakken?

25-03-2021 15:24, af Karoline Sidelmann Brinch

Et par tanker om at give og modtage uopfordrede "gode råd" om hunde

BLOG: Er aktive hunde lykkelige hunde?

15-12-2020 12:39, af Karoline Sidelmann Brinch

Som dyrlæge, hundetræner og løber får jeg mange spørgsmål til, om det er sundt at løbe med sin hund. Her får du svaret

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?