BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tails by Ragno

 

Når sommeren rammer med høje temperaturer og høj sol, kan det af og til være svært at finde gode aktiviteter med sin hund. Gåturene er måske lidt for varme og hunden vil hellere tage den mere med ro. Her kan en tur til strand eller sø være skønt - og kan man kombinere det med en sjov oplevelse såsom SUP så kan I stadig få motion og nye indtryk. SUP ser måske nemt ud, men det er både balance-, koordinations- og miljøtræning for din hund. Og også god træning for hele kroppen for os tobenede.

 

Hvordan kommer I bedst i gang?

Alle hunde er forskellige: Også når det gælder SUP. Er din hund allerede vant til fx forskellige underlag og er meget miljøstærk, så hopper den måske bare op og er klar - mens andre hunde vil være mere forsigtige og skal bruge længere tid på at lære det. Også omgivelserne kan spille ind: Er din hund vandglad, skal der nok trænes ekstra på at blive ombord - og hvad synes din hund om andre strandgæster, ænder, både osv.? Tænk over alt dette inden I tager afsted.

Når du skal SUP'e med din hund så husk først og fremmest på sikkerhed. Husk svømmevest til både dig og hunden og sejl aldrig alene. Det er lovpligtigt at have svømmevest på eller med ombord. Find et sted med roligt vand og pålandsvind og uden for meget strøm. Og check desuden at I er på et sted, hvor både SUP og hunde er tilladt.

Husk at træningen skal foregå på hundens præmisser. Læs din hunds signaler: Siger den fra, så stop træningen og fortsæt senere eller en anden dag. Hunden skal ikke tvinges op på boardet - det skal være hyggeligt og rart. Nogle hunde skal måske bruge indtil flere træninger, inden de er klar til at hoppe op og endda sejle en tur.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lindstedt foto

 

Træn hjemmefra

Det bedste du kan gøre for at vænne din hund til SUP er at træne inden I overhovedet kommer til stranden. Har du dit eget board, så læg det frem i haven eller i stuen og lad hunden vænne sig til det, gå på det og træn efterhånden sit og dæk mens hunden er oppe på boardet. Stil dig selv op (pas dog på at finnen ikke ødelægges) og væn også hunden til padlen og til at du rokker boardet fra side til side.

Har du ikke et board, kan du fx bruge en træplade med dæk eller en luftmadras under. God træning til at hunden vænner sig til et underlag, som bevæger sig og til at sidde tæt på dig.

 

På stranden

Når I kommer på stranden, gentager du så disse øvelser, inden I lægger boardet i vandet. Det kan også være en rigtig god ide selv at få et lille introkursus til SUP (uden hund), så du selv er mere komfortabel med boardet, inden du skal have hunden med. Første gang hunden skal med ud i vandet, lægger du blot boardet helt inde ved kanten og sætter dig selv på det, så du kan holde det fast. Det er vigtigt, at hunden ikke bliver forskrækket af et board, der rykker sig rundt. Bed så hunden hoppe op ligesom I har øvet derhjemme og på stranden - og sid så blot lidt sammen og væn jer til fornemmelsen. Giv selvfølgelig masser af ros. Når hunden skal af igen, så husk ligeledes at holde godt fast i boardet, og brug et bestemt signal, når hunden gerne må hoppe af.

Efterhånden som I bliver mere komfortable med boardet, kan du begynde at sætte dig på knæ og tage padlen med ud også - og sejle lidt omkring. Hold det kort i begyndelsen, for husk at det er meget uvant for hunden, og den bruger også en del energi på at holde balancen og forholde sig til alt det uvante. Så træn med masser af pauser og slut, mens det stadig er sjovt. Efter nogle gange kan du forsøge dig med at rejse dig op og stå. Her skal hunden gerne have lært at forholde sig roligt på boardet, for ellers risikerer du nemt at falde af.

Når I er blevet mere rutinerede, kan du begynde at tage hunden med på lidt længere sejlture - men husk igen at tilvænne hunden, så det ikke bliver for langt/ensformigt for den. Tag måske en badepause undervejs eller gå en tur på stranden der hvor I sejler hen.

Vil du lære mere så tag evt. et SUP kursus med hund. DIRTY PAWS tilbyder fx workshops i løbet af sommeren. https://www.facebook.com/dirtypawscanicross Og ellers kan almindelige SUP-klubber give et introkursus i SUP uden hund.

God fornøjelse med SUP med PUP. Og rigtig god sommer.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tails by Ragno

Læs også

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: En god skolehund er også en god familiehund

16-06-2023 13:32, af Yasmin Bøllehuus

Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

BLOG: Mandagsglæde: Mørkeleg i mudderet!

09-11-2020 12:09, af Karoline Sidelmann Brinch

Selvom vejret inviterer til sofahygge og varme drikke, så er det altså stadig fedt at komme ud at løbe

BLOG: Kender du typen?: Pølseindfanger eller legedræber: Lidt om indkald og dårlige vaner.

09-07-2021 11:52, af Karoline Sidelmann Brinch

Et perfekt indkald kræver masser af træning. Og det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig dårlige vaner ind undervejs. 

BLOG: Husk lige tandbørsten!

18-01-2022 08:26, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange af os hundeejere vil gøre næsten alt for, at vores hunde får lange og lykkelige liv. Så hvorfor er det stadig så svært at huske tandbørstningen, selvom manglende tandhygiejne har stor indflydelse på vores hundes livskvalitet

BLOG: En fantastisk dag med K9-biathlon FOR ALLE.

08-09-2021 12:18, af Karoline Sidelmann Brinch

Lørdag d. 25. august var en dag vi havde ventet på med spænding og glæde. Der var det nemlig tid til K9-biathlon i de skønne omgivelser ved Vilhelmsborg. Et arrangement af Lilleskov Slot som blev lavet ifm. DKKs Hund i fokus

BLOG: Hader du også at løbe? Så canicross i stedet!

02-12-2020 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Har du svært ved at finde motivation til at motionere? Så kan din hund måske være løsningen....

BLOG: Hjerne og hjerte. Lidt om stress hos hunde

07-01-2021 08:14, af Karoline Sidelmann Brinch

Forsøger du at køre din hund træt med motion? Eller er du derimod bange for at stresse din hund med motion? Så husk på at både hjerne og hjerte har brug for aktivitet  og hvile

BLOG: Hip hurra for hundeløb!

21-04-2021 08:49, af Karoline Sidelmann Brinch

Et år med HPM Dirty Paws - løbeklub for hund og ejer

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Gør slædekørsel i sneen til en leg

05-12-2023 09:42, af Anne Cecilie Sohl

Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.