I et opslag på Facebook fortæller Ida Boriths om sine oplevelser med at sige nej, når nogen spørger, om de må klappe hendes hund, Arthur, der ifølge opslaget endnu ikke helt har lært at hilse pænt på andre i det offentlige rum, og derfor er det noget, de er ved at træne.
Ida fortæller om en konkret oplevelse fra sidste uge. Hun skriver:
En dag i sidste uge kommer jeg gående med ham i kort snor ved min side, og undgår bevidst folk da vi passerer netto. Her kommer en dame gående imod os og begynder at tale til ham, som om jeg ikke eksisterer. “neeeej, hvor er du en flot hund” og alt det der. Jeg siger pænt “Vil du ikke godt stoppe med at tale til ham, vi er ude at træne”, smilende og så høfligt jeg kan. Hun kigger kort op på mig og fortsætter sin baby-snak til Arthur, som selvfølgelig bliver lidt glad og i hopla. Hun stikker nu hånden ud for at kæle ham imens vi går forbi hende, hvor jeg stopper op, fjerner Arthur fra hende og siger igen, mere bestemt “Er du sød at lade min hund gå i fred? Vi træner”. Hertil bliver jeg kaldt “skidesur og pissesnobbet”. Er det mig der er helt forkert på den? Hvad er det helt præcist jeg gør galt her? Jeg har aldrig, medmindre det er nødvendigt, talt grimt eller hårdt til folk, som vil hilse. Altid pænt og høfligt, og alligevel bliver man til tider (ikke altid) mødt med grimme ord og vrede.
Ida spørger i opslaget, om andre har oplevet samme reaktioner, når de har afvist uønsket kontakt med hunden, og den diskussion vil vi gerne tage op.
Er det et problem, at man ikke kan få lov at takke nej til, at andre klapper hunden?
9. december 2021 forsvandt hunden Diego fra en gåtur i Hareskoven. Siden er han kun set samme aften. Alligevel tror hans ejer på at han nok skal komme hjem
Kan en hund egentlig være sur på sin ejer i længere tid og hævne sig over en manglende gåtur eller for få godbidder. Nej, mener amerikaner. Hvad tror du?
I sagen om hunden, der stod bundet foran Rema, er der kommet megen kritik af Dyrenes Beskyttelse. Dyreværnschef forstår kritikken, men lægger det største ansvar hos politiet
Efter nogle år uden aktiviteter i Dansk Terrierklubs Kreds 5 i Midtjylland, skulle der ske noget for den ”almindelige” terrier ejer - og hvad var mere aktuel end at lægge ud med en gåtur på HUNDENS DAG?
I Nottinghamshire i England har politiet udnævnt en betjent til at have særligt ansvar for hundetyverier. Der sker efter en dramatisk stigning i antallet af sager
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?