Stigningen i antallet af skader i bevægeapparatet, der er på over 50 procent fra første kvartal 2020 til første kvartal 2021, har formentlig flere årsager: Det kan både skyldes, at hunde motioneres meget mere end normalt under corona, og at vi alle har haft bedre tid til at holde øje med, om hunden nu har det godt. Skaderne er typisk i hundens bevægeapparat – hofter, ryg og knæ.
Det er nemt at glemme, at hunden ældes hurtigere, end vi selv gør, og det kan bl.a. give smerter i kroppen, hvis vi forventer, at den kan småløbe ti kilometer eller gå timelange ture, ligesom den kunne, da den var yngre.
Hunden følger dig i tykt og tyndt
Fordi hunde er sociale væsner, vil de helst gøre dig glad, og traver afsted, så godt de kan ved siden af dig. Men hvis din ældre hund begynder at være lidt modvillig og ikke længere trækker i snoren, som den plejede, så skal du være opmærksom på, at det måske er smerter, der er årsag til dens tilbageholdenhed.
For hunde med gigt er det bedre at gå flere korte ture i stedet for et par længere, Mogens Brix
Passende udfordringer
Gennem hele hundens liv er det vigtigt, at den bliver udfordret på et niveau, der passer til dens alder og fysiske formåen. Den skal have tilpas med motion for at undgå overvægt og til at holde dens led og muskler i god form. En passiv hund bliver ikke kun påvirket fysisk – det går også ud over dens mentale sundhed. Hunde, der lever passive liv, bliver lettere senile, så sørg for at aktivere den, så den ikke bare ligger de fleste af døgnets timer for sig selv. Da en ældre hund typisk er mere rolig, er den nemmere at have med ud, så tag din gamle ven med, når du besøger venner, børnene er til sport, eller du bare skal et smut i byen.
Flere korte ture er bedre end én lang
– For hunde med gigt er det bedre at gå flere korte ture i stedet for et par længere, siger Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.
Tag f.eks. hunden med ud i haven, og lad den søge efter et par godbidder eller legetøj, du har gemt, tag den med ud til postkassen, og hvis du har mulighed for det, og læg gåturen et sted, hvor underlaget er blødt.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Her kommer endnu et afsnit fra retrieverbogen af Lotte Evers
Hele sit liv har Milt Lessner haft hund. Da han mistede sin kone, mistede han også sine hunde. Nu har han adopteret en ældre hund, og han er lykkelig
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen
Som det første private dyrehospital i Danmark tilbyder AniCura Aarhus Dyrehospital nu MR-scanning til smådyr 24 timer i døgnet. Det giver mulighed for mere præcise diagnoser af blandt andet hjernelidelser og skader på centralnervesystemet.
Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet