Magtor rimer på kiropraktor - men det er meget meget mere

03-11-2019 11:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Hal C kan besøge en helt ny stand på DKK's udstillinger. Standen ejes af Magtor, og her kan man få testet hundens bevægeapparat

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

De tusindvis af hunde, der vandrer rundt i hallerne i Herning Messecenter i disse dage, skal som alle andre hunde have det godt. Derfor skal de ikke gå og have ondt i kroppen, men det kan nogle gange være svært at finde ud af, om hunden har ondt. Er man i tvivl, kan det være en rigtig god ide at komme forbi Magtor midt i Hal C.


Her står ejer Christian Hembo og og medejer af den sjællandske afdeling Anne Orholt klar med flere medarbejdere til at undersøge alle de hunde, der kommer forbi, og det er der faktisk mange, der har gjort. 

- Vi havde vel mellem 100 og 120 hunde mellem hænderne i går, og i dag får vi endnu flere, fortæller Christian Hembo.

- Ja folk stod allerede i kø, da vi åbnede, så i dag har vi også indkaldt en ekstra medarbejder, så vi bedre kan følge med, supplerer Anne Orholt. 
Christian er uddannet kirporaktor, og hører nogle gange kritik for, at han har en virksomhed som Magtor uden at være uddannet dyrlæge. Den kritik forstår han dog ikke. 

- Jeg skal ikke vide noget om alle mulige sygdomme på hunden, for det tager jeg mig ikke af. Det jeg skal tage mig af, er at finde ud af, om hunden kan bevæge sine lemmer, som den skal, og hvorfor den eventuelt ikke gør det. Dertil passer min uddannelse som kiropraktor helt perfekt, siger han. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

For ham er netop specialiseringen i bevægeapparatet særdeles vigtigt. Han har omkring 50 kiropraktorpatienter om ugen, og får derigennem en unik viden gennem sin erfaring. 
Netop specialiseringen er vigtig hos Magtor. For man kan ikke vide det hele.

- Hos os har vi blandt andet både en dyrlæge, en fysioterapeut og en massør ansat. En klog mand sagde engang, at man aldrig skulle ansætte nogen, der var dummere end en selv, og det følger vi hos Magtor. Jeg har en viden indenfor det kiropraktiske, og andre har viden på andre områder. Det er noget af det, der gør Magtor unikt, fortæller han og fortsætter:

- Det er også en af grundene til, at vi kun har halve døre på klinikken. Dørenes lukkede nederste del gør, at hundene ikke kan se ud på gangen og blive stresset over det, mens den åbne øverste gør, at vi behandlere altid kan kalde på hinanden, hvis der er brug for nogle kompetencer fra en anden behandler. 
På udstillingen i Herning bliver hundene gratis tjekket, om de har nogle smerter i bevægeapparatet. Er der noget, der kræver behandling på den ene eller anden måde, får de en tid i klinikken. 

- Hvis der er noget akut, behandler vi det naturligvis her på stedet. Vi har blandt andet haft en hund, hvor skulderen var gået af led, og det blev behandlet på stedet.    

Magtor har en afdeling i Hinnerup i Jylland og en i Sorø på Sjælland.

 

Læs også

Årets juniorhandler for anden gang

12-11-2023 16:08, af Anne Cecilie Sohl

17-årige Sara DeAngelis kunne endnu engang tage titlen som Årets Juniorhandler med sig hjem. 

Naya vandt søndagens juniorhandlingdyst

12-11-2023 15:07, af Anne Cecilie Sohl

Efter søndagens flotte juniorhandling konkurrence vandt danske Naya Kühne Andersen. 

BIG gik til Hodja's Darwin

11-11-2023 17:18, af Anne Cecilie Sohl

Lørdagens BIG gik til ruhåret standard gravhund, Hodja's Darwin. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.