Når frost og sne dækker Danmark, så spredes der vejsalt i kilovis hver dag. Det hjælper os til at færdes sikkert i den kolde tid, men desværre er saltet temmelig hårdt for hundenes poter, og det kan ende med at gøre de daglige gåture smertefulde.
Problemerne opstår, fordi saltet udtørrer huden på poterne, og får den til at sprække. Den bliver øm, rød og irriteret, og kommer saltet ind i sprækkerne, kan det være forbundet med udtalt smerte. I nogle tilfælde kan irritationen i huden ende i en hudbetændelse, der kræver behandling hos dyrlægen.
Har din hund problemer med poterne, kan det blandt andet ses ved, at huden mellem trædepuderne bliver rød eller at hunden halter - især når den færdes på saltede overflader. Er poterne generede, vil mange hunde slikke meget på dem, hvilket kan forværre irritationen.
Heldigvis er der flere ting man kan gøre for at hjælpe hunden igennem den salte vinter:
1) Brug potevoks inden gåturen
Smør din hunds poter med en god potevoks inden hver gåtur. En god voks lægger en hinde over huden, som beskytter den mod sne, salt og is. Samtidigt giver den fugt til huden, og mindsker dermed risikoen for at den tørrer ud og sprækker.
2) Vask saltet af efter hver gåtur
Vask din hunds poter i lunkent vand efter hver gåtur, så salt, grus og sjap opløses – og tør dem grundigt efterfølgende. Smør eventuelt poterne med potevoks igen for at tilføje huden ekstra fugt.
3) Klip håret mellem trædepuderne
Nogle hunde har meget hår imellem trædepuderne. Når hunden går, kan sne og vand samle sig til hårde isklumper, der hænger fast i håret, og disse klumper kan trykke og give yderlig smerte. Det kan derfor være en fordel at klippe håret mellem trædepuderne hos disse hunde.
4) Undgå det værste vejsalt
Der er typisk nogle områder, hvor der saltes mere end andre. Overvej hvor du går, og se om du kan undgå de fortove og stier med mest salt.
5) Tjek din hunds poter for sår
Vær særlig opmærksom på, hvorvidt din hund har sår eller rifter på poterne. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at bruge en let vandtæt sko indtil såret er helet, for at undgå at saltet kommer i kontakt med det åbne sår.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Simone Riisgaard Kristiansen tog sejren i lørdagens juniorhandlingfinale ved Winter Wonder Show i Herning og sikrer sig samtidig titlen som Årets Juniorhandler.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse