Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: AdobeStock

Flere familier i byen Fårup oplevede den samme bekymrende adfærd fra deres kæledyr og det begyndte at undre dem. 

Én af dem er Lea Hougaard Christensen, der er ejer af Obi, en to år gammel golden-doodle. Hun fortæller at det var helt tydeligt at noget gjorde ondt på hunden og at den var bange. Hun tænker med det samme at den må have skåret sig på noget.

- Jeg undersøger både hundens poter og området ved fodgængerovergangen, hvor der tidligere har været glasskår, men finder ikke noget, fortæller Lea til Viborg Stifts Folkeblad.

Dagen efter nægter Obi at gå med på tur i retning af fodgængerfeltet. 

Flere hunde med samme reaktion

Også Mathias Ravn Kristiansen der bor blot 150 meter fra fodgængerfeltet, oplever at hans cocker spaniel, Ellie, reagerer med hyl, som om den er kommet slemt til skade.  

Først da Mathias løfter hunden op, falder den til ro.

Familien snakker om oplevelsen derhjemme, men slår det hen, da Ellie heldigvis kommer sig hurtigt efter den dårlige oplevelse. 

Slår to og to sammen

Et par dage efter, ser Mathias en hund med samme reaktion ved fodgængerfeltet og han snakker derfor med sin nabo, der har snakket med yderligere tre andre hundeejere, der har set samme reaktion ved deres hunde. 

Naboen kommer på den tanke at det måske kan have noget med strøm at gøre, siden der intet er at finde på fortorvet. 

Mathias sætter sig straks ned og mærker efter med sine fingre. 

- Jeg kan mærke, at der er en god mængde strøm i fortovet. Det er ikke voldsomt, men det er ubehageligt. Da jeg mærker på selve lygtepælen ved fodgængerfeltet, får jeg et rimelig kraftigt rap over fingrene, fortæller Mathias til Viborg Stifts Folkeblad, og han forsøger derefter at finde ud af, hvem han skal have fat i for at løse problemet.

Politiet redder dagen

Efter et par mislykkede forsøg med at ringe rundt til andre instanser og spærre området af, ender Mathias med at ringe til politiet, som hurtigt tager affære. 

Samtidig skriver Mathias ud i den lokale Facebookgruppe for at advare byens hundeejere - heriblandt Lea. 

- Jeg tænker jo, at det er ret farligt. Selvom vores hund vejer 20 kilo, har den fået et ordentligt rap. Det kunne også have ramt et barn, siger Lea til Viborg Stifts Folkeblad og håber, at andre måske kan lære af landsbyens strømerfaringer.

Allerede dagen efter Mathias' opringning til politiet, kan han se, at lysskiltet ved fodgængerfeltet er blevet frakoblet, og da han tester jorden med sine fingre endnu engang, er strømmen væk. 

Både Mathias og Lea håber at denne historie kan hjælpe andre til hurtigere at lægge to og to sammen, så problemet kan løses i en fart. 

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Fra Magasinet HUNDEN: Hundeklinikken gør dyrlægebesøget hyggeligt

26-05-2023 12:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.