Træn Fido, før han skal være alene hjemme, og undgå en trist hund

28-11-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er ikke unormalt, at hundeejere må lade deres firbenede ven være alene hjemme. Men det er ikke alle hunde, der kan håndtere ensomheden. Hunde er meget sociale dyr, og de kan derfor have svært ved at vende sig til at være alene. Det er vigtigt, at man træner hunden i at være alene, og starter denne træning så snart hvalpen er tryg ved sin nye familie og miljø. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at man tilpasser træningen efter sin hunds behov og evne. Efterhånden vil de fleste hunde vende sig til at være alene uden problemer, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring. 

- Nogle hunde bliver dog aldrig helt glade for at være alene i længere tid, fortsætter hun.

Hvor lang tid kan hunden være alene?
Ifølge Dyrenes Beskyttelse bør hunde ikke være alene i mere end fem timer om dagen, og de bør blive aktiveret to timer dagligt. Det er Tine Antvorskov helt enig i. Aktiviteterne kan fx være gåture, lege, fysiske og mentale udfordringer og andet samvær. De fleste problemer med hunde opstår, hvis man ikke får gjort hunden tryg ved at være alene hjemme fra starten. Det kommer bag på mange, hvor lang tid det kan tage – for det er ikke noget, man kan fremskynde. Det skal tages i hundens tempo. Ud over det, skal man sikre sig, at hunden har et indholdsrigt liv, så den kan bruge tiden alene hjemme på at slappe af og ikke gå hvileløst omkring.

- Man skal huske på, at hunde er flokdyr, der kræver social kontakt, forklarer Tine Antvorskov.

Agria Dyreforsikring kommer her med tips til, hvordan man træner sin hund i at være alene hjemme:

Begynd forsigtigt

Start med at træne hunden i korte sekvenser. Du kan eksempelvis sætte en form for adskillelse/babygitter op i et rum, der adskiller dig selv og hunden. Ophold jer på hver jeres side i kort tid ad gangen. Sørg for at hunden har noget, den kan underholde sig med – fx. legetøj, tyggeben eller lignende.

Øg tiden

I begyndelsen skal I træne ofte og i kort tid. Øg derefter tiden, hvor hunden er alene, i takt med at den vender sig til træningen. I starten kan du være inde i et andet rum i nogle minutter, men gradvist kan du fx forlade huset et kvarter ad gangen. Senere skal du kunne tage ud og handle uden problemer.

Vær konsekvent og træn ofte

Bliv ved med at træne og vær konsekvent med træningen. Hunden lærer hurtigere, hvis I træner ofte og på den samme måde hver dag.

Gode huskeråd

  • Træn hunden når den er træt - det kan være lige efter en gåtur.
  • Pas på med at forlade hunden, når den sover – så lærer den ikke at være væk fra dig.
  • Når I træner, så gå kun tilbage til hunden, når den er rolig. Forsøg at ignorere den, hvis den bliver urolig.
  • Når du kommer tilbage, skal du opføre dig, som du plejer, og ikke gøre et stort nummer ud af din tilbagekomst.
  • Hvis hunden bliver desperat, bør du gå tilbage til den og genoptage træningen på et senere tidspunkt.
  • Vær tålmodig. Det kan tage lang tid for nogle hunde at lære at være alene.
  • Prioriter træningen. Det er en god investering for fremtiden!

Læs også

6 tips ved brug af fløjte

02-04-2025 15:45, af Karina Damsgaard Green

Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr

Målrettet træning giver internathunde en ny chance

17-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start

Har du en historie om hunde?

06-02-2025 08:51, af Cecilie Friis Amstrup

Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Agria hundegåtur 2021

01-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ændrede familieforhold, dødsfald, børn, nyt job ... Årsagerne til, at Simba, Djargo, Loui og de andre hunde hos Dyreværnet leder efter nye hjem er mange. Fælles for dem alle er, at de har brug for en ny chance og et kærligt, livslangt 

Populære hundenavne i 2022

07-02-2023 14:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er trofaste, men det er hundeejere også, når kæledyret skal have et navn. Derfor er der også kun blevet plads til to nye navne på listerne over Danmarks mest populære hundenavne i 2022

Flere hundrede hunde bliver forgiftet i julen

07-12-2015 09:34, af Tine Luther
Mens vi nyder det bedste af december med julebuffeter og godter, går din hund en farlig tid i møde. Nye tal fra Agria Dyreforsikring viser, at mindst 200 hunde kommer til at lide af forgiftning i de kommende helligdage.

Allergi hos hunde

03-05-2014 09:14, af Tine Luther
Pollensæsonen har fået en flyvende start, og en del hundeejere er ikke klar over, at hunde kan være allergiske. De sidste små ti år er diagnoser, der har med allergi og hudproblemer at gøre, fordoblet i Agria Dyreforsikrings skadestatistik. Allergisymptomer kan f.eks. være kløen i ørerne, poter, i lysken, armhuler, ansigt og bagdel.

Nyt værktøj, når hunden skal være alene hjemme

14-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Radioprogrammet Mads og Monopolet skulle efter sigende være et glimrende værktøj til at berolige hunden, når den skal være alene hjemme

Hver anden hvalp kommer til skade - Sådan gør du hjemmet klar til din nye hvalp

05-05-2015 10:28, af Tine Luther
En hvalp kommer nemt galt af sted. Nye hundeejere kan med små ændringer i hjemmet undgå de værste ulykker. Selvom hvalpe har et blødt skelet, hører knoglebrud til de mest almindelige skader, når hvalpen er yngre end et år. Nysgerrige hvalpe kan også nemt få spist objekter, der ikke egner sig til deres sarte mave. Her er lidt gode råd fra Agria Dyreforsikring til, hvordan du kan forebygge skader.

MINIGUIDE: Er jeg overhovedet klar til hund

19-02-2021 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er et spørgsmål, man altid skal stille sig selv, hvis man overvejer at købe hund. Impulskøb ender hurtigt som fejlkøb, og det betyder desværre af og til, at hunden bliver aflivet eller givet væk til dyreinternater. Nedenstående miniguide kan være med til at afklare, om man er klar til hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse