For mange er julen lig med hjemlig hygge og afslapning med familie og venner, men nogle bruger i stedet feriedagene på at tage ud og opleve verden. Har man hund, kan det betyde at den skal passes. Uanset om det er i en hundepension eller hos private, så er der nogle ting, du skal tænkte på inden du tager afsted.
8 gode råd, hvis hunden skal passe i julen
1. Giv hunden noget med, der lugter af jer
Når man skal være et fremmed sted, er det rart for hunden at have noget med, der lugter af hjemmet. Det kan eksempelvis være et tæppe eller en uvasket gammel T-shirt, du ikke længere skal bruge. Duften af det velkendte, kan hjælpe hunden med at falde til ro og slappe af i de nye omgivelser.
2. Hundens eget legetøj
Hunden kan også få noget legetøj med, når den skal passes. Skal den passes i et hjem med andre hunde, kan det dog være en god idé at lade yndlingsbolden blive hjemme. Hvis hunden er meget glad for sit legetøj, kan der let opstå konflikt, hvis den anden hunden prøver at tage det.
3. Husk foder og foderskål
Pludselige foderskift kan være hårde for hundens fordøjelse. Husk derfor altid at give hunden sin egen mad med, så den ikke får dårlig mave, mens den bliver passet. Husk at fortælle hvor mange gange om dagen hunden skal fodres.
4. Hvad er hundens behov?
Det kan være en rigtig god idé at fortælle dem, der skal passe hunden, hvordan dens rutiner er, og hvor meget motion den har brug for. Der er stor forskel på hvor meget hunde laver i løbet af en dag, og det er vigtigt, at den pludseligt ikke laver meget mindre, eller meget mere, end den plejer. For lidt motion kan give uro og stress, mens for meget kan give overbelastninger og skader.
5. Er hunden rask?
Husk at fortælle, hvis hunden fejler noget. Har en den eksempelvis gigt, som passeren skal tage højde for når den luftes, eller er der noget den ikke kan tåle? Hvis hunden får medicin, er det yderst vigtigt, at du fortæller passeren præcist hvor meget og hvornår den skal have det. Lav eventuelt en seddel med informationerne. Sørg også for, at der er noget medicin tilbage i pakken til at dække hele perioden, hvor hunden skal passes.
6. Træk ikke ubudne gæster med ind
Sørg for at din hund ikke har lopper eller orm, inden du afleverer den. Det er træls, hvis din hund kommer til at smitte andre, mens den bliver passet.
7. Oplys hvis din hund er i løbetid
Fortæl altid, hvis din hund er i løbetid. Det er vigtigt at passerne ved det, så de kan holde hende væk fra hanhundene.
8. Hvis uheldet er ude
Sørg for at give kontaktoplysningerne på hundens dyrlæge. Mange pensioner har dog en fast dyrlæge de bruger i tilfælde af sygdom eller uheld.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie
Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det
Ny undersøgelse, foretaget blandt mere end 1000 respondenter fordelt over hele landet, viser, at mange danskere aflyser arrangementer for hundens skyld. Det er Dogley, der fungerer som en slags Airbnb for hunde, som står bag den aktuelle hundeundersøgelse
Vi har talt med Riksförbundet M Sverige, der er den svenske pendant til FDM, om reglerne for hunde i biler i Sverige
Rotter er uønskede gæster, som blandt andet bekæmpes med gift – og indtager hunden denne gift, kan det være livsfarligt
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Et forskerhold fra Wien har undersøgt hvordan vores adfærd påvirker vores hundes evne til at håndtere stressende oplevelser
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.