For mange er julen lig med hjemlig hygge og afslapning med familie og venner, men nogle bruger i stedet feriedagene på at tage ud og opleve verden. Har man hund, kan det betyde at den skal passes. Uanset om det er i en hundepension eller hos private, så er der nogle ting, du skal tænkte på inden du tager afsted.
8 gode råd, hvis hunden skal passe i julen
1. Giv hunden noget med, der lugter af jer
Når man skal være et fremmed sted, er det rart for hunden at have noget med, der lugter af hjemmet. Det kan eksempelvis være et tæppe eller en uvasket gammel T-shirt, du ikke længere skal bruge. Duften af det velkendte, kan hjælpe hunden med at falde til ro og slappe af i de nye omgivelser.
2. Hundens eget legetøj
Hunden kan også få noget legetøj med, når den skal passes. Skal den passes i et hjem med andre hunde, kan det dog være en god idé at lade yndlingsbolden blive hjemme. Hvis hunden er meget glad for sit legetøj, kan der let opstå konflikt, hvis den anden hunden prøver at tage det.
3. Husk foder og foderskål
Pludselige foderskift kan være hårde for hundens fordøjelse. Husk derfor altid at give hunden sin egen mad med, så den ikke får dårlig mave, mens den bliver passet. Husk at fortælle hvor mange gange om dagen hunden skal fodres.
4. Hvad er hundens behov?
Det kan være en rigtig god idé at fortælle dem, der skal passe hunden, hvordan dens rutiner er, og hvor meget motion den har brug for. Der er stor forskel på hvor meget hunde laver i løbet af en dag, og det er vigtigt, at den pludseligt ikke laver meget mindre, eller meget mere, end den plejer. For lidt motion kan give uro og stress, mens for meget kan give overbelastninger og skader.
5. Er hunden rask?
Husk at fortælle, hvis hunden fejler noget. Har en den eksempelvis gigt, som passeren skal tage højde for når den luftes, eller er der noget den ikke kan tåle? Hvis hunden får medicin, er det yderst vigtigt, at du fortæller passeren præcist hvor meget og hvornår den skal have det. Lav eventuelt en seddel med informationerne. Sørg også for, at der er noget medicin tilbage i pakken til at dække hele perioden, hvor hunden skal passes.
6. Træk ikke ubudne gæster med ind
Sørg for at din hund ikke har lopper eller orm, inden du afleverer den. Det er træls, hvis din hund kommer til at smitte andre, mens den bliver passet.
7. Oplys hvis din hund er i løbetid
Fortæl altid, hvis din hund er i løbetid. Det er vigtigt at passerne ved det, så de kan holde hende væk fra hanhundene.
8. Hvis uheldet er ude
Sørg for at give kontaktoplysningerne på hundens dyrlæge. Mange pensioner har dog en fast dyrlæge de bruger i tilfælde af sygdom eller uheld.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie
Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det
Ny undersøgelse, foretaget blandt mere end 1000 respondenter fordelt over hele landet, viser, at mange danskere aflyser arrangementer for hundens skyld. Det er Dogley, der fungerer som en slags Airbnb for hunde, som står bag den aktuelle hundeundersøgelse
Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.
Tyveri kan aldrig betale sig, og når man har en hund som politihunden Bravo i hælene, kan man lige så godt give op på forhånd
På Rosenholm Slot fortsætter Hundedagene deres sejrstogt. Søndag formiddag stillede 19 børn og hunde op i konkurrencen Barn og Hund. Det gav arrangørerne visse udfordringer
Overvægtige hunde og katte er ikke et særsyn i Danmark, og det hænger ofte sammen med, at dyrene indtager for meget mad og motionerer for lidt. Følgerne af fedme kan være kroniske sygdomme, som på sigt kan forkorte kæledyrenes levetid. Få gode råd til, hvordan du giver din hund eller kat et sundt og aktivt liv
Fokus & mentaltræner Iben Marianne Krarup Pedersen fra MindDog kommer her med sit personlige bud på hvordan du også kan opnå flow sammen med din hund
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse