Hver anden dansker aflyser fødselsdage og ferier, hvis hunden ikke kan blive passet

24-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse, foretaget blandt mere end 1000 respondenter fordelt over hele landet, viser, at mange danskere aflyser arrangementer for hundens skyld. Det er Dogley, der fungerer som en slags Airbnb for hunde, som står bag den aktuelle hundeundersøgelse

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Danskerne er et hundebegejstret folk. Mere end en halv million danske husstande har hund, hvilket vil sige, at der bor en hund i hvert fjerde danske hjem. For de fleste er hunden i dag ikke blot et kæledyr, men en del af familien på lige fod med de øvrige familiemedlemmer. Molly sover nemlig i sengen, skal også til lægen, gå til fritidsaktiviteter og fejre fødselsdag.

Netop den afgørende rolle, hunden har i familien, er noget af det, der afspejler sig i resultaterne af den aktuelle undersøgelse, der fx har snuset til, hvad der er vigtigst for os, når hunden skal passes, hvor meget vi løbende bruger om måneden på at have hund og om vi køber økologisk og bæredygtigt, når der skal købes foder og legetøj til hunden.

Danskernes pasningspræferencer 
Undersøgelsen viser, at hver anden dansker (56 pct.) aflyser planer som fødselsdage, fester og ferier, hvis der ikke kan findes pasning til hunden.

Ifølge undersøgelsen får næsten samtlige hundeejerne (92 pct.) passet deres hund op til flere gange årligt. Heraf får hele 22 pct. passet deres hund mere end seks gange om året. Langt størstedelen af de adspurgte danskere er enige om, at de enten foretrækker at få deres hund passet af familie og venner, eller via privat hundepasning som fx Dogley, hvor Molly er tryg, kan blive forkælet og få fuld opmærksomhed – i hjemlige rammer.

Netop personlig opmærksomhed (75 pct.), hundepassers kendskab til hunde (72 pct.), og hundens omgivelser som adgang til have (46 pct.), prioriteres højest blandt danskerne, når vi skal vælge pasning til hunden. Det er altså vigtigt for de danske hundeejere, at ude føles som hjemme, når hunden skal passes. Undersøgelsen viser, at mindre end en femtedel af danskerne vælger hundepasning ud fra prisen.

– Vi kan ud fra vores aktuelle hundeundersøgelse konstatere, at hunden spiller en afgørende rolle, når hundeejernes hverdag, fester og ferier skal planlægges. Især sommerferien er en tid, hvor mange danskere vælger at lade hunden passe via Dogley. Men selvom vi oplever en fordobling af pasninger i ferierne, benytter flere og flere sig også af, at det er blevet nemmere at finde en god privat hundepasser i den travle hverdag og i weekender, forklarer Thomas Keller, grundlægger af Dogley.

 

Danskernes forbrugsvaner
Undersøgelsen stiller også skarpt på danskernes løbende udgifter (fx foder, legetøj, udstyr, forsikring og dyrlæge) til hunden. Medregnet i de adspurgtes vurdering er således ikke anskaffelse af hunden eller udgifter forbundet med større operationer og lignende.

Undersøgelsen viser, at 31 pct. af de danske hundeejere vurderer, at de bruger 501-1000 kr. om måneden på deres hund, mens en tredjedel vurderer et beløb mellem 251-500 kr. månedligt.

Når der skal vælges hundefoder, angiver hele 94 pct. kvalitet som værende en vigtig faktor, ligesom kvalitet også er angivet som vigtigt af hele 96 pct. af danskerne, når de skal købe legetøj og udstyr til hunden. Kvalitet prioriteres således i højere grad fremfor pris, når der vælges både hundefoder og legetøj til Molly.

Mens en tredjedel af de adspurgte går op i, at hundens legetøj er bæredygtigt, er det dog blot 1 ud af 10, som prioriterer, at hundefoderet er økologisk.

Læs også

Danske Dogley fusionerer med europæisk virksomhed og bliver Europas største hundepasningsservice

08-06-2023 09:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden

Gratis hundeluftning for dem, der har mest brug for det

29-03-2020 08:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det

Kreative hundenavne

28-11-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I navneundersøgelsen fra Dogley.com har de også lavet en liste med de 15 mest kreative navne, men det kan vi gøre bedre

Ny bog om labrador

22-04-2011 13:10, af Tine Luther
”Labrador retriever – udvælgelse, pasning, træning, aktivering” er titlen på den nye bog forfattet af Brigitte Rauth-Widmann.

Hunden skal da med på ferie!

16-03-2013 08:50, af Tine Luther
DKK-medlemmer tilbydes 8% rabat på lejen af sommerhuse hos NOVASOL/dansommer, som råder over tusindvis af huse i både Danmark og resten af Europa.

Kennel indrettet som kopi af stuen

28-05-2014 20:15, af Tine Luther
En norsk familie havde meget, meget svært ved at rejse på ferie og efterlade hunden i en pension. Hvad gør man så? Man indretter da kennelen, så hunden føler sig hjemme!

Skal din hund passes i ferien?

17-12-2017 10:03, af Astrid Gerd Holtet

For mange danskere byder julen på hygge derhjemme med familie og venner, men nogen udnytter feriedagene til at tage ud og rejse. Det kan betyde, at hunden skal passes – men hvad skal man tænke på, når hunden skal i feriepasning? 

Skal du rejse med hunden?

16-07-2012 08:32, af Maja Golles
Hvordan er det nu lige: Hvilke lande kræver hvad af papirer og vaccinationer, når du vil have hunden med på ferie?

BLOG: Selvfølgelig skal mine hunde holde ferie med mig

24-07-2021 09:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dagligdagen er mange gange hektisk for både mine 3 hunde og mig. Jeg kan ikke altid give dem den tid, jeg gerne ville. Derfor er det for mig helt naturligt, at mine hunde også skal opleve mig i en ferieperiode. Her kan jeg give dem masser af tid, samvær og ikke mindst gode nye fællesoplevelser

Hundevenlig ferie på Vemmetofte Camping

09-10-2017 11:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

Vemmetofte Strand Camping er et ferieparadis for din hund. Stedet har egen legeplads til hunde, et hundebad og fælles gåture, fordi de vil skabe en feriemulighed for hele familien

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.