Da coronarestriktionerne medførte ændret setup eller decideret aflysning af de planer/aktiviteter jeg havde lagt/tilmeldt mig, måtte der tænkes alternativt. FerieDanmark meldte alt udsolgt – i hvert fald inden for mit feriebudget – og væk fra min matrikel ville jeg, blot en uge....
Ved et utroligt heldigt sammenfald af tilfældigheder lykkedes det mig at booke en hundevenlig ferielejlighed på Bornholm i uge 27 og samtidig få mulighed for at deltage i to rally lydighedsprøver ved DKK kreds 8, begge med mulighed for at samle points nok til kvalifikation til DM 2021.
Køreturen til Ystad færgehavn er lang og da vejrguderne var i deres hede lune, kørte vi hjemmefra i god tid og meget tidligt med tre hunde og deres “oppakning” samt stævnetelt, stole og bagage pakket i bilen. Cooler, kølemåtter og køledækner til hundene er uundværlige til sådan en lang tur og vi holdt hyppige rast på hele turen. Jeg havde fyldt nogle Kong med leverpostej, frosset dem og gav dem til hundene - nedkøling og beskæftigelse, ganske smart.
Hunde er velkomne på Bornholmerfærgen, der er simpelthen særlige hundeområder - og der var godt nok mange firbenede med på overfarten, langt de fleste stille og afslappede, men også et par stykker, der stressede højlydt. Mine hunde bliver i bilen under overfarten, jeg har simpelthen besluttet at det er der, de har det bedst. Frisk luft via cooler, krog i bagsmækken, så denne kan stå på klem og vinduerne rullet lidt ned, ja så var hundene betydeligt mere friske end os tobenede, da vi checkede ind i Sandkås.
Bornholm er simpelthen fantastisk, vejret prægtigt, ferielejligheden lille, men med den mest betagende udsigt, skønne udendørsarealer og 5 minutters gang til en lækker lille lagune med strandbar. Vi travede mange ture i den anderledes og barske natur, på de hvideste sandstrande, omkring store klippeformationer og i de kølige skove. Vi fik de største is, de bedste fisk, de møreste bøffer og den koldeste rosevin, hundene fik badet i Østersøens klare vand og blev trakteret med hver deres skål med frisk vand, når vi spiste ude. Ugen simpelthen fløj afsted, vi var sammen 24-7 og det var ren kvalitetstid.
Jeg vil på det varmeste anbefale Bornholm som hundeferiedestination, selvom vi ankom i højsæsonen var her rigeligt plads til alle - også i coronakøerne ved de mange seværdigheder, restauranter, cafeer og ishuse.
Ved rejse til Bornholm gennem Sverige med hund skal følgende være i orden:
Hunden skal være ID-mærket (chip eller tatovering), have EU-selskabsdyrspas, være rabiesvaccineret og registreres hos det svenske toldvæsen.
Resten af ferien tager vi en dag ad gangen, mætte af indtryk og øluft.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Hvad der skulle have været en dejlig skovtur, blev spoleret af mødet med et ungt par og deres tunge hanhund
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde