Nu kan man både mærke og dufte, at foråret nærmer sig, hvilket er dejligt, men det medfører også en øget risiko for flåtbid. Flåtsæsonen, der tidligere var en sommerplage, strækker sig nu fra tidligt forår til sent efterår, og det øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse viser, at mange danske hundeejere ikke tager flåttruslen alvorligt, hvilket er bekymrende.
Undersøgelsen, gennemført af Wilke på vegne af Boehringer Ingelheim, omfatter 1.001 danske hundeejere og viser, at næsten 30 % af de adspurgte ikke forebygger mod flåter, men i stedet fjerner dem efterfølgende (17 %) eller slet ikke gør noget (11 %).
Det er en risikabel strategi, siger Louise Reimers Thott, autoriseret dyrlæge og Technical Manager Pets hos Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics:
– Det er usikkert at satse på udelukkende at fjerne flåter med pincet. Flåter kan være meget små og svære at opdage, og de kan overføre smitte, før du opdager dem. For at mindske risikoen for flåtbårne sygdomme er det derfor en god idé at supplere den fysiske fjernelse med et lægemiddel, der hurtigt enten dræber flåter eller helt afholder dem fra at bide sig fast i hunden i første omgang.
Flåter er små spindeldyr, der lever i højt græs og buske. De venter på, at et værtsdyr som fx en hund eller et
menneske, kommer forbi, så de kan bide sig fast og suge blod. Problemet er, at flåter kan bære sygdomme som
borreliose, anaplasmose og TBE, der kan føre til alvorlige helbredsproblemer lige fra ledsmerter og feber til
neurologiske problemer. Sygdommene kan være svære at opdage i tide, og behandling kræver ofte langvarig
medicinering. I værste fald kan TBE føre til permanente helbredsproblemer eller endda dødsfald.
– Flåter er ikke alene en risiko for din hund – de kan også udgøre en risiko for hele familien. En skovflåt, som din hund får på sig under en gåtur, kan komme med ind i hjemmet og bide sig fast i et familiemedlem. Beskytter du din hund med et effektivt flåtmiddel, mindsker du risikoen for, at flåter spreder sig videre til dig og dine nærmeste, forklarer Louise Reimers Thott.
Vælg den rigtige beskyttelse til din hund
Der er flere forskellige typer flåtbeskyttelse at vælge imellem. I dag fås nogle typer flåttabletter endda som
håndkøbsmedicin på apoteket. Det er vigtigt at vælge den rigtige type beskyttelse ud fra din hunds behov og livsstil. Tal med din dyrlæge eller apotekspersonalet for at finde den bedste løsning til din hund.
Undersøgelsen er gennemført af Wilke via webbaserede undersøgelser (CAWI) målrettet hundeejere over 18 år i Danmark, Norge og Sverige med ansvar for indkøb til deres hunde, eksklusive mad. Dataindsamlingen fandt sted fra den 30. september til den 16. oktober 2024. I alt deltog 1.001 danske hundeejere sammen med 1.012 deltagere fra Norge og 1.141 fra Sverige.
K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.
Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed
Udtagning af biopsier bruges i de fleste dyreklinikker i Danmark – men hvad er en biopsi, hvordan udtages den og hvad bruges den til?
Undersøgelse viser, at mere end en tredjedel af kæledyrsejerne, foretrækker deres kæledyr frem for partneren
Hunden.dk vil undersøge, hvordan smileyordningen fungerer. Derfor vil vi gerne have vores læsere til at udfylde spørgeskemaundersøgelse
Dagens kommunalvalg er også et valg om dyrevelfærd. Dyrenes Beskyttelse har lavet en undersøgelse, som viser, at hver tredje vælger er tilbøjelig til at stemme dyrevenligt til kommunalvalget
Med en lun januar efterfulgt af en fugtig februar har den danske vinter skabt perfekte vilkår for flåterne. Sådan holder du dine kæledyr fri for blodsugerne.
Nogle hyrdehunderacer er særligt følsomme overfor stoffet ivermectin, der bruges til behandling af forskellige parasitter
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet