Derfor skifter hundeejere dyrlæge

23-03-2018 13:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Som hundeejer kan man få et lige så nært forhold til dyrlægen, som småbørnsforældre får til lægerne på skadestuen. Man er i kontakt med dyrlægen enten over telefonen eller i konsultationer, når der er noget galt med hunden, eller den skal have vaccinationer eller andet.

En ny undersøgelse viser, at hundeejere først og fremmest vil føle sig taget alvorligt og ordentligt oplyst af deres dyrlæge. Undersøgelsen er gennemført for Boehringer Ingelheim gennem en spørgeskemaundersøgelse blandt mere end 1500 hundeejere i Danmark, Norge og Sverige.

Undersøgelsen tager nemlig fat på emnet, hvorfor skifter hundeejere dyrlæge. Det viser sig, at der er tre ting, der skiller sig ud, når hundeejere skal vurdere, hvad der kan få dem til at skifte dyrlæge. Du kan se de tre ting ved at klikke dig gennem billederne herunder:

 

 

Tid og kommunikation
Faktisk mener 80 procent af hundeejerne i undersøgelsen, at tid og sikkerhed er det vigtigste i valget af dyrlæge. De forventer, at dyrlægen bruger tid på at tale med dem og rådgive dem. I den forbindelse sætter hundeejeren størst pris på at blive oplyst om medicinsikkerhed. Dette vægtes højere en rimelige priser, hurtig og effektiv behandling eller gode åbningstider.

Hundeejerne har generelt stor tiltro til dyrlægerne. Alligevel vælger 25 procent at tjekke efter på nettet, når de har været hos dyrlægen og fået noget medicin med hjem. Hvis hundeejeren finder noget information på nettet, som ikke passer med det, dyrlægen har sagt vil 75 procent reagere negativt og 96 procent vil konfrontere dyrlægen. En del vil skifte dyrlæge og dele deres dårlige oplevelse med andre hundeejere.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Derfor er det meget vigtigt, at dyrlægen har en god kommunikation med hundeejeren og husker at oplyse om alle bivirkninger ved det præparat, der udskrives. Hvis en hund får nogle bivirkninger, som man ikke er blevet oplyst om af dyrlægen, vil 60 procent vælge at skifte dyrlæge.

Medicinen
Når der opstår bivirkningerne som ejeren ikke er blevet oplyst om, bliver hundeejeren utryg ved dyrlægen. Det forventes, at dyrlægen fortæller om hele præparatet og alle dets fordele og ulemper, så hundeejeren kan være med til at træffe valget om, hvilken medicin hunden skal have.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Faktisk ønsker 90 procent af hundeejerne at være med til at vælge medicinen. Det kræver, at dyrlægen giver et valg mellem flere lægemidler og får hundeejeren til at forstå forskellen på dem.

Undersøgelsen opstiller også nogle gode råd til dyrlægerne, som skulle give dem gode muligheder for at holde på deres patienter.

 

  1. Hold dig fagligt opdateret på virkning og bivirkninger af forskellig medicin
  2. Brug tid på at hjælpe ejeren med at vælge den løsning, der er nemmest, sikrest og mest effektiv. Husk i den forbindelse, at sikkerhed og effektivitet vægter højest
  3. Tilbyd ejeren at vælge mellem forskellige alternativer på et objektivt grundlag
  4. Vær åben omkring forventet virkning og forbered ejeren på forventede bivirkninger
  5. Gør dig parat til snakken om bekymringer baseret på viden, ejeren har fundet på nettet

 

Vigtigst er det, at dyrlægen bruger sin faglighed på en empatisk måde til at hjælpe hundeejeren af med sin bekymring. Der skal altså drages omsorg for både hund og ejer. Hvis ikke det opfyldes, er der stor risiko for, at hundeejeren finder en anden dyrlæge og samtidig deler de dårlige erfaringer med andre.

 

 

 

Læs også

Nyt studie viser dybere bånd til hunden end til mennesker

04-06-2025 10:05, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt studie fra ungarske forskere viser, at mange oplever større tilfredshed i forholdet til deres hund end til både familie og venner. Hundens evne til at give støtte og ro gør den til en uerstattelig del af menneskets følelsesliv.

Faldende fødselsrate: Yngre danskere vælger kæledyr frem for børn

26-05-2025 08:52, af Cecilie Friis Amstrup

I en tid hvor fødselsraten i Danmark falder, viser en ny undersøgelse fra Agria, at 56 procent af de 18-39-årige kæledyrsejere mener, at hund og kat helt eller til en vis grad kan være et alternativ til at få børn.

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.

Dyrlægen anbefaler: Sådan forebygger du nytårsangst hos hunde

25-12-2022 10:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nytårsaften kan være en utryg og ubehagelig aften for menneskets bedste ven, som ofte lider, når raketterne fyrres af til midnat. Heldigvis er der ifølge dyrlæge Hanne Friis flere tiltag, som kan være med til at gøre aftenen til en bedre oplevelse for hunde

Meningitis - betændelse i hjernehinderne

29-07-2022 09:28, af Astrid Holtet

Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg

Sådan undgår du hot spots hos din hund

09-06-2025 07:18, af Cecilie Friis Amstrup

Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.

Symptom – vægttab

23-05-2022 09:45, af Astrid Holtet

Har din hund svært ved at holde en fornuftig kropsvægt, kan det være udtryk for at den forbrænder mere energi end den indtager, men det kan også være tegn på en lang række forskellige sygdomme

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

20-04-2023 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Hjemløses kæledyr fik gratis dyrlægehjælp

25-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag 23. oktober besøgte dyrlæger og veterinærsygeplejersker fra AniCura dyrehospitaler bosteder og herberger forskellige steder i landet og gav gratis dyrlægehjælp til hunde med hjemløse og udsatte ejere

Ny dyrlægeklinik på vej efter milliondonation

20-12-2023 10:23, af Anne Cecilie Sohl

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Fra HUNDEN: Løber hjertet af med dig i hvalpekøbet?

11-07-2025 07:01, af Lotte Evers, Agria Dyreforsikring

Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet