Derfor skifter hundeejere dyrlæge

23-03-2018 13:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Boehringer Ingelheim har undersøgt, hvad der skal til, før hundeejere vælger en ny dyrlæge. Det handler hverken om pris eller åbningstider. Den moderne hundeejer vil først og fremmest have tryghed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Som hundeejer kan man få et lige så nært forhold til dyrlægen, som småbørnsforældre får til lægerne på skadestuen. Man er i kontakt med dyrlægen enten over telefonen eller i konsultationer, når der er noget galt med hunden, eller den skal have vaccinationer eller andet.

En ny undersøgelse viser, at hundeejere først og fremmest vil føle sig taget alvorligt og ordentligt oplyst af deres dyrlæge. Undersøgelsen er gennemført for Boehringer Ingelheim gennem en spørgeskemaundersøgelse blandt mere end 1500 hundeejere i Danmark, Norge og Sverige.

Undersøgelsen tager nemlig fat på emnet, hvorfor skifter hundeejere dyrlæge. Det viser sig, at der er tre ting, der skiller sig ud, når hundeejere skal vurdere, hvad der kan få dem til at skifte dyrlæge. Du kan se de tre ting ved at klikke dig gennem billederne herunder:

 

 

Tid og kommunikation
Faktisk mener 80 procent af hundeejerne i undersøgelsen, at tid og sikkerhed er det vigtigste i valget af dyrlæge. De forventer, at dyrlægen bruger tid på at tale med dem og rådgive dem. I den forbindelse sætter hundeejeren størst pris på at blive oplyst om medicinsikkerhed. Dette vægtes højere en rimelige priser, hurtig og effektiv behandling eller gode åbningstider.

Hundeejerne har generelt stor tiltro til dyrlægerne. Alligevel vælger 25 procent at tjekke efter på nettet, når de har været hos dyrlægen og fået noget medicin med hjem. Hvis hundeejeren finder noget information på nettet, som ikke passer med det, dyrlægen har sagt vil 75 procent reagere negativt og 96 procent vil konfrontere dyrlægen. En del vil skifte dyrlæge og dele deres dårlige oplevelse med andre hundeejere.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Derfor er det meget vigtigt, at dyrlægen har en god kommunikation med hundeejeren og husker at oplyse om alle bivirkninger ved det præparat, der udskrives. Hvis en hund får nogle bivirkninger, som man ikke er blevet oplyst om af dyrlægen, vil 60 procent vælge at skifte dyrlæge.

Medicinen
Når der opstår bivirkningerne som ejeren ikke er blevet oplyst om, bliver hundeejeren utryg ved dyrlægen. Det forventes, at dyrlægen fortæller om hele præparatet og alle dets fordele og ulemper, så hundeejeren kan være med til at træffe valget om, hvilken medicin hunden skal have.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Faktisk ønsker 90 procent af hundeejerne at være med til at vælge medicinen. Det kræver, at dyrlægen giver et valg mellem flere lægemidler og får hundeejeren til at forstå forskellen på dem.

Undersøgelsen opstiller også nogle gode råd til dyrlægerne, som skulle give dem gode muligheder for at holde på deres patienter.

 

  1. Hold dig fagligt opdateret på virkning og bivirkninger af forskellig medicin
  2. Brug tid på at hjælpe ejeren med at vælge den løsning, der er nemmest, sikrest og mest effektiv. Husk i den forbindelse, at sikkerhed og effektivitet vægter højest
  3. Tilbyd ejeren at vælge mellem forskellige alternativer på et objektivt grundlag
  4. Vær åben omkring forventet virkning og forbered ejeren på forventede bivirkninger
  5. Gør dig parat til snakken om bekymringer baseret på viden, ejeren har fundet på nettet

 

Vigtigst er det, at dyrlægen bruger sin faglighed på en empatisk måde til at hjælpe hundeejeren af med sin bekymring. Der skal altså drages omsorg for både hund og ejer. Hvis ikke det opfyldes, er der stor risiko for, at hundeejeren finder en anden dyrlæge og samtidig deler de dårlige erfaringer med andre.

 

 

 

Læs også

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.

Ny undersøgelse: Mange hundeejere tager ikke truslen fra flåter alvorligt

21-03-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter

Vælg hvalp med både fornuft og følelse

10-03-2025 09:15, af Cecilie Friis Amstrup

Mange danskere går rundt med hvalpe-drømme i forårsmånederne, men for at få et livslangt og vellykket hundeforhold, er der nogle faktorer, der er vigtige at vurdere, f.eks. valg af hunderace, lyder det fra Agria Dyreforsikring. En ny svensk undersøgelse viser, at cirka 17 procent af alle voksne hunde må finde nye hjem, fordi hunde-forholdet viste sig ikke at leve op til (menneskets) forventninger.

Hjemløse sætter hunden først

04-12-2017 21:08, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hjemløsedyrlægerne hjælper de hjemløses hunde i København. Et frivilligt arbejde hvor de møder en masse sunde hunde og taknemlige hundeejere 

Den nordsjællandske hundediarre fortsætter

11-04-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrlæge Mariane Kjær Silset tror kun, vi har set toppen af isbjerget af diarreudbruddene hos hunde i Nordsjælland. Hun opfordrer til, at man får sin hund undersøgt

Palshof om nytår: Indret jer efter hunden

02-11-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den sidste tid er et opslag blevet grundigt delt på Facebook. Opslaget handler om, at dyrlæger ikke kan udlevere alle de former for beroligende medicin til dyr  til nytår, som de tidligere har kunnet. Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, mener, at man må prøve at finde andre løsninger for lydfølsomme hunde

Dyrlægegruppen Frijsenborg barsler med særlig fødegang i Hinnerup

25-12-2018 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En helt ny fløj på klinikken giver plads til, at drægtige tæver og nyfødte hvalpe kan holdes adskilt fra syge dyr, og alt reproduktionsarbejdet kan fremover holdes i en separat bygning

Juleforkælelse truer din hund: Undgå julefedme hos din firbenede ven

13-11-2020 13:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne

Dyreværnet: Anerkendt dyrlæge hjælper ulovlige hundehandler

05-10-2021 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som en del af Dyreværnets kampagne mod import og salg af skadede hvalpe fra Østeuropa er det nu kommet frem, at en anerkendt dyrlæge og tidligere underviser af kommende dyrlæger er en del af problemet

Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse