Juledagene nærmer sig, og det betyder for mange af os familiehygge, afslapning og ikke mindst god mad og søde sager i massevis. Ofte bliver vores kæledyr også forkælet lidt ekstra i julen med godbidder og julemad, men desværre kan det have alvorlige konsekvenser for vores firbenede venner. Det skriver AniCura i en pressemeddelelse:
– De fleste betegner jo hunden eller katten som et trofast familiemedlem, som naturligvis også skal forkæles og mærke, at det er jul. Men vi skal huske på, at særligt vores hunde bliver mindst lige så lykkelige over en frisk, lang gåtur som et lækkert måltid. Vores kæledyr kan simpelthen ikke tåle de store mængder fedt, som det meste julemad indeholder, fordi deres maver ikke er vant til det. Det kan derfor give akutte problemer med forspisning og eksempelvis resultere i bugspytkirtelbetændelse, lyder det fra Thomas Larsen, der er dyrlæge og adm. direktør hos AniCura Dyreklinikken Nørresundby og AniCura Dyrehospitalet City Syd. Han uddyber:
– Heldigvis oplever vi generelt en øget bevidsthed blandt danskerne om, at fodringen ikke må tage overhånd, hvor man tidligere var mere tilbøjelig til at give hunden eller katten en masse rester af flæske- eller andestegen juleaften.
Ligesom hos mennesker er overvægt også et problem for vores hunde og katte, da det kan resultere i talrige sygdomme som eksempelvis hjertekar- og lungesygdomme, ledproblemer og ikke mindst nedsat levetid. Det er derfor vigtigt at undgå for store mængder mad i julen, og du kan også med fordel overveje at give dit kæledyr lidt ekstra aktivitet i juledagene.
Kom overvægten til livs
Hvis du oplever overvægt hos din hund eller kat, er det en god idé at søge råd angående fodring ved din dyrlæge:
– I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt med en decideret kur, men hvis man oplever overvægt hos sit kæledyr, kan det give god mening at give hunden eller katten en slankediæt eller mere fiberrige foderprodukter i en periode. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at give dyret masser af motion og aktivitet – også selvom vi befinder os i de kolde vintermåneder, forklarer Thomas Larsen.
Thomas Larsen anbefaler desuden, at man husker at rydde godt op efter juleaften, hvor gavepapir og gavebånd ofte kan flyde på gulvet. Særligt for katte og hundehvalpe er det nemlig sjovt at lege med og spise gavebånd, men desværre kan det ende alvorligt, hvis båndet sætter sig fast i halsen eller skærer i tarmen.
Selvom de bedende hundeøjne kan være svære at modstå, er det vigtigt at tænke over, hvad din hund får fra julebordet. Med den rette omtanke kan du forkæle din firbenede ven uden at sætte dens helbred på spil.
Drømmer du om en juleaften fyldt med hygge, ro og nærvær – og hvor din firbenede ven er en naturlig del af festen? På Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, kan du fejre jul midt i den smukke natur ved Rold Skov og samtidig give din hund en oplevelse i verdensklasse.
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Påsken byder på hygge og god mad, men for din hund gemmer højtiden desværre også på skjulte farer
Mange hunde ender med at have et lidt belastet forhold til koste, sneskovle og ikke mindst støvsugeren. For nogles vedkommende begynder det dårlige forhold allerede i hvalpetiden, for andre opstår problemet senere og uden at vi måske helt er opmærksomme på, hvad der er sket