Når sommervarmen rammer Danmark, elsker de fleste danskere at opholde sig ude og nyde solens stråler. Men det er ikke alle, der trives lige godt i de høje temperaturer. Det gælder især hunde, som ikke er udstyret med svedkirtler på samme måde som mennesker, hvilket gør det vanskeligere at regulere kropstemperaturen hos de firbenede.
- Mange hunde kan hurtigt blive overophedet i sommervarmen, da hunde har ganske få svedkirtler i trædepuderne og derfor kun kan komme af med varmen ved udånding. Særligt hunderacer med korte snuder har det ekstra hårdt, fordi deres luftveje er snævre, men også overvægtige eller tykpelsede hunde skal man være ekstra opmærksom på, lyder det fra Sanne Ross, der er dyrlæge ved AniCura, som har dyrehospitaler i hele landet.
Sanne Ross tilføjer, at der er flere tiltag, som kan være medvirkende til at beskytte din hund mod varmen.
Sørg for adgang til vand og skygge
Selvom temperaturen i de danske sommermåneder ofte svinger, er 20-25 grader som regel nok til at hunde kan få hedeslag. For at beskytte din hund er det derfor vigtigt, at hunden altid har adgang til vand og har mulighed for at opholde sig i skyggen:
- Om sommeren vil mange danskere gerne opholde sig i solen, men for hunde er det afgørende, at de altid kan finde skygge for at undgå at blive overophedet. Samtidig er det en god idé, at hunde altid har adgang til frisk og koldt vand. Ligesom os mennesker har hunde nemlig brug for mere væske, når der er høje temperaturer, og derfor bør man sørge for at tage en vandskål og koldt vand med i tasken, hvis familien er på farten, forklarer Sanne Ross.
Undgå for meget motion midt på dagen
De fleste hundeejere lufter dagligt deres hund og sørger for, at hunden holder sig sund og aktiv. Men inden du trækker i vandrestøvlerne eller leger med hunden i haven, bør du være opmærksom på temperaturen, og hvor lang tid din hund motionerer.
- I sommerperioden er det oplagt at ændre på rutinerne, så den lange gåtur finder sted om morgenen og sent om aftenen, hvor temperaturen er væsentlig lavere. Derudover er det også en god idé at undgå, at hunden leger for meget i haven, når solen bager. Hunde er legesyge og kan ikke altid mærke, hvornår de skal stoppe, og det kan hurtigt blive farligt om sommeren, siger Sanne Ross.
Efterlad ikke hunden i bilen
En af de store syndere, der øger risikoen for hedeslag blandt hunde, er biler, som hurtigt kan blive varme, når solen skinner. Derfor anbefaler Sanne Ross, at du helt undgår at efterlade din hund i bilen i løbet af sommeren:
- Til trods for at temperaturen kun er omkring 20 grader, bliver der lynhurtigt varmt inde i bilen – også selv om mange hundeejere i god tro vælger at parkere bilen i skyggen. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at man ikke efterlader sin hund i bilen, også selv om det kun drejer sig om en tur i supermarkedet, da de høje temperaturer bliver udfordrende for hunden allerede inden for kort tid, siger Sanne Ross, som anbefaler, at du kontakter din dyrlæge hurtigst muligt, hvis du er i tvivl, om din hund har fået hedeslag.
I går spurgte vi, hvilken race Jonas Vingegaard ville være, hvis han var en hund. Det kommer der en del forslag til. Her får I en afstemning, så vi kan få det afgjort. Beskrivelserne efter racerne er de begrundelser, der er skrevet i opslagene
Efter gårsdagens lidt dystre artikler skifter vi i dag spor. Vi starter med en lille hyggelig leg, som vi håber, I vil deltage i
I fredags efterlyste vi gode råd til sommervarmen. Nu skal vi finde de bedste
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Tirsdag i sidste uge forsvandt en hund fra en adresse i Vordingborg, og ejeren, en 69-årig mand, efterlyste hunden på de sociale medier, for han var i sagens natur bekymret for, hvor hans hund var henne.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hver måned modtager HUNDEN rigtig mange fantastiske billeder fra glade hundejere i hele Danmark, hvorefter der uddeles en præmie til de tre bedste billeder.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet