Lone Normann Kjelstrup har gennem de sidste par år brugt sin nu 11-årige finske lapphund Molly som læsehund. Molly må siges at være skabt til opgaven, da hendes væsen giver børn med læsevanskeligheder en tryg indgang til bogstavernes forvirrende verden.
– Molly elsker børn. Hun har et dejligt blidt udtryk i ansigtet og så har hun en ro over sig, som smitter, fortæller Lone Normann Kjelstrup.
At Molly er en rolig hund, er lige netop det, børnene med læsevanskeligheder har brug for. For dem er det nemlig alt andet end trygt at kaste sig ud i at læse.
- Nogle børn kan ikke lide at læse højt for klassen, fordi der måske er nogen, der fniser af dem, eller læreren retter på dem, når de laver en fejl. Når børnene læser for Molly, giver hun dem fred og nærvær. Hun retter ikke på dem. Hun ligger bare der ved siden af barnet, lyder det fra Lone Normann Kjelstrup, der også selv er til stede i læsesituationerne.
En gang om ugen tager hun Molly med på Hårlev Bibliotek, hvor de møder børnene med læsevanskeligheder, og hun oplever ofte, at børnene faktisk får noget ud af mødet med læsehunden.
– Jeg havde for eksempel en dreng, der havde svært ved at læse lange ord. Han kunne kun læse korte ord og gad derfor ikke rigtigt at læse. Da han havde været sammen med Molly to gange, så kunne han allerede læse de lange ord også, siger Lone Normann Kjelstrup, der ikke er i tvivl om, hvorfor det hjælper med læsehunden.
– Det handler om, at børnene får tiden til at stave sig igennem ordene uden at blive rettet. Ofte kan de faktisk godt selv høre, når noget lyder forkert, og så læser de bare sætningen forfra helt af sig selv, siger hun.
Efter ni år som læsehund og næsten 300 børns trofaste lytteven har den elskede hovawart Indy trukket sig tilbage. Hun har sat tydelige spor i mange børnehjerter og efterladt en arv af læselyst, mod og tryghed.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Studie peger på, at tilstedeværelsen af en hund, kan øge børns motivation til at læse og hjælpe på deres koncentration
Igen i dag bringer vi en efterlysning fra en ulykkelig hundeejer. Hjælp os med at hjælpe
En lille hvalp er løbet hjemmefra på Fyn. Hjælp den triste ejer
Nytåret er højsæson for hunde, der stikker af hjemmefra. Vi har tidligere i dag fortalt om Bella, der heldigvis blev fundet igen. Men i disse timer leder andre ejere efter deres hund. En af de hunde, der stadig er væk, er Troya
Vi har atter engang brug for jeres hjælp til at finde en hund, der er blevet væk fra sine ejere
En af de nemmeste måder at belønne vores hunde, er ved hjælp af mad i form af mundrette godbidder. Men hvad gør man, når maden ikke er interessant?
Midt i alle Afghanistans tragedier fylder dyrenes ve og vel ikke alverden. Det har Nowzad gjort noget ved, og nu er deres medarbejdere fanget i Afghanistan
Kulden er hård. Især for dem, der ikke har noget sted at sove. På flere herberg og varmestuer er hunde ikke tilladt. Derfor har dyreværnet valgt at tilbyde logi til hjemløses hunde
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste