Læsehunde er ikke et helt nyt fænomen, men et studie undersøger præcist hvordan en læsehund påvirker børns læselyst.
Undersøgelse af seks- til otteåriges læsemotivation
Studiet, der blev udgivet i det videnskabelige tidsskrift Anthrozoös, undersøgte en gruppe børn mellem seks og otte års motivation for af læse, når læsningen blev udfordrende eller svær. De sammenlignede børnenes læsning både med og uden tilstedeværelsen af en hund.
Hunden hjalp når læsningen blev svær
Ved at sammenligne børnenes læselyst med og uden hund, fandt forskerne frem til at børnene var væsentligt mere motiverede for at læse og at de holdt bedre ved i læsningen, når de blev præsenteret for noget de havde svært ved at læse, hvis de var i selskab med en læsehund.
Når man spurgte børnene selv, udtrykte de at de følte sig mere interesserede i læsningen og mere kompetente, når hunden var til stede, fremfor når den ikke var der. Derudover fandt forskerne også, at børnene brugte væsentligt længere tid på at læse, når de var i selskab med læsehunden, end når de læste alene.
Hunde bør blive en fast hjælp
Forskerne bag studiet mener, at deres undersøgelse understreger læsehundenes berettigelse og peger på, at læsehunde kan være det bedste værktøj når bogstaverne driller.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Det blev en golden retriever, der tog sejren i den store online hundeudstilling. Her kan du læse om den og om dommernes bedømmelse. Sejren faldt på et tidspunkt, hvor ejer Laila Ager i den grad havde brug for en succesoplevelse
27-årige Tinna Rasmussens liv er præget af hendes store psykiske problemer. Siden hun for halvandet år siden fik servicehunden Stella, har problemerne fyldt mindre i hendes liv
Kender du det der lille særlige ryk med øjenbrynet, en hund kan foretage? Her kan du læse lidt om det
I sommeren 2020 måtte vi sige farvel til en af vores gamle hunde, denne gang blev det sværere end normalt. Her skulle man ikke kun takle sin egen sorg over tabet, men også sit barns
Sidste år bekendtgjorde Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, at han ville lave en smileyordning for erhvervsmæssigt hundehold i stil med den, man kender fra restauranter og pizzeriaer. Ordningen er parat til at træde i kraft i løbet af marts 2018. Her kan du læse, hvad ordningen betyder, og hvilke ændringer, den medfører
Så er det igen blevet tid til at læse HUNDEN. Her kan du blive klogere på, hvad du kan forvente af det nye blad
Ikke alle hunde egner sig til livet som hund i en større flok. Men det er heller ikke alle hunde, der egner sig til livet som udstationeringshund. Ligesom livet som udstationeringsvært – eller opdrætter, der udstationerer hunde – heller ikke er for alle. Her kan du læse, hvad du skal overveje, inden du kaster dig ud i ”Projekt udstationeringshund”
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund