Efterspørgslen på Dyreværnets to mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, har været enorm. Organisationen har registreret, at flere end 6.500 borgere allerede har fået behandlet deres kæledyr i klinikkerne, og statistikken taler sit tydelige sprog med 6.794 behandlede snuder. Visse borgere har flere kæledyr, men normen er, at der kun er ét elsket firbenet familiemedlem, der har behov for hjælp.
Den nye mobile dyrlægeklinik er ligesom de to øvrige doneret til Dyreværnet af den store dyreven, Jørgen Andersen fra Randers, og opkaldt til minde om hans elskede hund Frynse. Jørgen Andersen genkender den smerte, det medfører, når ens kæledyr lider, og derfor ønsker han at hjælpe de mange socialt udsatte i Danmark, der ikke har råd til at tage deres kæledyr til en konventionel dyrlæge. Sådan blev den første mobile nonprofit dyreklinik Frynseklinikken en realitet i 2018, men behovet har vist sig at være langt større end forventet, og nu har Jørgen Andersen skænket en tredje mobil dyreklinik til Dyreværnet, mens han samtidig støtter klinikkernes daglige drift.
Selv er Jørgen Andersen ikke i tvivl om, at Frynseklinikkerne gør en markant forskel:
- Jeg er glad for at kunne hjælpe socialt udsatte danskeres dyr. Jeg ved om nogen, at når ens kæledyr er sygt, gør det ondt langt ind i sjælen, og det bliver dobbelt så svært, når man ikke har råd til at få sin firbenede ven til dyrlægen. I disse situationer træder Frynseklinikkerne til og hjælper dermed både dyr og ejer, siger en stolt Jørgen Andersen.
Dyreværnets bestyrelsesformand, Helle Hammer, glæder sig på dyrenes vegne og er Jørgen Andersen dybt taknemlig for hans initiativ med Frynseklinikkerne:
- Dyreværnets formål er at hjælpe dyr i nød og med nu hele tre mobile nonprofit dyreklinikker i porteføljen, kan vores organisation nå langt bredere ud.
Vi ved, at Danmarks mest udsatte borgere er lige så glade for deres kæledyr som alle andre. Udfordringen er dog, at de ofte ikke har det økonomiske råderum til at besøge dyrlægen. Frynseklinikkerne er et fantastisk tilbud til denne borgergruppe og vi er stolte af, allerede at have hjulpet 6.794 dyr med vores indsats.
Den tredje Frynseklinik, som også har navnet Prins Bingo, lanceres mandag den 15. november kl. 11.00 hos Fiat Randers – FJ Biler, Mariagervej 155, 8920 Randers.
Mens Danmark langsomt åbner op, er der nu igen mulighed for, at de udsatte borgere kan få deres dyr tjekket i Frynseklinikken
Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to
På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge
I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen
På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg
Mens der er godt gang i hvalpesalget over hele landet, så kniber det med at komme af med dyrene for Dyreværnet i Kolding
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
På trods af utallige opfordringer i alle mulige medier, er det ikke alle, der har forstået pointen
Der har været snak, om at fire af de 21 hunde skulle retur til hjemmet på Lolland, men Dyreværnets direktør tvivler på, det bliver sådan. I en anden sag oplyser Østjyllands Politi, at der er rejst tiltale mod parret fra Gjerlev ved Randers, der risikerer fængselsdom
Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse