Det kan ikke siges ofte nok. Undersøg nu hvor I køber jeres hunde. Det er ikke nok at forelske sig i et billede på Den Blå Avis eller Gul Og Gratis. Den lektie har Kristine Stimse Andreasen lært på den hårde måde.
Tilbage i 2019 forelskede hun sig i den franske bulldog, Karma, som hun købte den 13. oktober 2019. Denne forelskelse blev desværre starten på et vaskeægte mareridt.
– Tre dage efter, vi kom hjem med hende, opdagede vi, at hun var syg. Vi tog hende til lægen for at få hende undersøgt for diverse parasitter og lignende, fortæller Kristine Simse Andreasen og fortsætter:
– Karma var ikke sund og rask. Hun var hyperallergiker. Hendes øre blev røde og hævede op, opkast ved alt andet end hendes foder, konstant blod i afføringen, lever og nyre der ikke fungerede.
Hun valgte at fortsætte med at kæmpe for sin hund, men i torsdags måtte hun give op. Onsdag blev Karma endnu mere syg, og torsdag blev hun altså aflivet, hvilket bestemt ikke var nogen nem beslutning.
– Karma betød alt, begynder helt at græde igen. Hun var min datters bedste ven, hun fyldte hende i tykt og tyndt. Hun var min støtter når min datter var hos sin far. Den bedste hun man kunne ønske sig, hun havde så meget kærlighed i hendes lille bitte krop, fortæller hun.
Det er naturligvis altid nemt at være bagklog og sige, at Kristine skulle skamme sig over at købe hund på denne måde, men hun har bestemt også lært en lektie på den hårdest mulige måde.
– Jeg har efter købet af karma lært, at der findes mange kyniske mennesker med penge på hjernen, mennesker der er ligeglad med, at din familie bliver splittet i atomer. Mit mål med alt dette er, at folk skal tænke sig om, ikke begå samme fejl som mig. Det er ikke nok, at du forelsker dig i en hvalp. Baggrundstjek er vigtigt, også selvom du ikke finder noget både godt som dårligt, så hold dig langt væk. Tænk jer om er det eneste jeg står helt fast på, lyder det fra den ulykkelige kvinde.
Efter hun købte hunden, blev hun kontaktet af andre, som havde købt hund hos pågældende opdrætter. De havde haft samme oplevelse. Faktisk har hun hørt fra 37 mennesker med samme oplevelse. Derudover skifter sælgeren navn på DBA hele tiden og kun adressen er den samme.
Vi har besluttet os for ikke at nævne opdrætteren her, da vi for det første ikke kender hendes rigtige navn, men også da hun ikke har haft mulighed for at svare på beskyldningerne. Vi vil dog forfølge sagen og forsøge at få en kommentar fra hende.
Og så vil vi ellers opfordre til, at man køber sine hunde på købhund.dk og tjekker opdrætteren grundigt inden køb af hund. Der er ingen grund til at hjælpe de tvivlsomme opdrættere med at tjene penge.
Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden
Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød
Coop har netop åbnet en onlinebutik med produkter til hunde og katte, og det kommer Dyreværnet til gode
Konkursen kommer nærmere og nærmere for den over 70 år gamle dyreværnsorganisation, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus
På Mattilsynets hjemmeside kan man se, hvilke områder de syge hunde kommer fra. Et overblik tegner et billede af, at der er tilfælde i det meste af Norge
I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen
Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.