Kristine købte hund hos berygtet sælger

26-04-2020 10:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tre dage efter Kristine Stimse Andreasen havde købt en hvalp, opdagede hun, at den var syg. I torsdags måtte familien sige farvel til deres elskede hund

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Det kan ikke siges ofte nok. Undersøg nu hvor I køber jeres hunde. Det er ikke nok at forelske sig i et billede på Den Blå Avis eller Gul Og Gratis. Den lektie har Kristine Stimse Andreasen lært på den hårde måde.

Tilbage i 2019 forelskede hun sig i den franske bulldog, Karma, som hun købte den 13. oktober 2019. Denne forelskelse blev desværre starten på et vaskeægte mareridt.

– Tre dage efter, vi kom hjem med hende, opdagede vi, at hun var syg. Vi tog hende til lægen for at få hende undersøgt for diverse parasitter og lignende, fortæller Kristine Simse Andreasen og fortsætter:

– Karma var ikke sund og rask. Hun var hyperallergiker. Hendes øre blev røde og hævede op, opkast ved alt andet end hendes foder, konstant blod i afføringen, lever og nyre der ikke fungerede.

Hun valgte at fortsætte med at kæmpe for sin hund, men i torsdags måtte hun give op. Onsdag blev Karma endnu mere syg, og torsdag blev hun altså aflivet, hvilket bestemt ikke var nogen nem beslutning.

– Karma betød alt, begynder helt at græde igen. Hun var min datters bedste ven, hun fyldte hende i tykt og tyndt. Hun var min støtter når min datter var hos sin far. Den bedste hun man kunne ønske sig, hun havde så meget kærlighed i hendes lille bitte krop, fortæller hun.

Det er naturligvis altid nemt at være bagklog og sige, at Kristine skulle skamme sig over at købe hund på denne måde, men hun har bestemt også lært en lektie på den hårdest mulige måde.

– Jeg har efter købet af karma lært, at der findes mange kyniske mennesker med penge på hjernen, mennesker der er ligeglad med, at din familie bliver splittet i atomer. Mit mål med alt dette er, at folk skal tænke sig om, ikke begå samme fejl som mig. Det er ikke nok, at du forelsker dig i en hvalp. Baggrundstjek er vigtigt, også selvom du ikke finder noget både godt som dårligt, så hold dig langt væk. Tænk jer om er det eneste jeg står helt fast på, lyder det fra den ulykkelige kvinde.

Efter hun købte hunden, blev hun kontaktet af andre, som havde købt hund hos pågældende opdrætter. De havde haft samme oplevelse. Faktisk har hun hørt fra 37 mennesker med samme oplevelse. Derudover skifter sælgeren navn på DBA hele tiden og kun adressen er den samme.

Vi har besluttet os for ikke at nævne opdrætteren her, da vi for det første ikke kender hendes rigtige navn, men også da hun ikke har haft mulighed for at svare på beskyldningerne. Vi vil dog forfølge sagen og forsøge at få en kommentar fra hende.

Og så vil vi ellers opfordre til, at man køber sine hunde på købhund.dk og tjekker opdrætteren grundigt inden køb af hund. Der er ingen grund til at hjælpe de tvivlsomme opdrættere med at tjene penge.

 

 

Læs også

IGEN: Hund finder pølse med skrue

06-08-2021 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden

Dansk par ville købe misrøgtede hunde af polsk smugler

22-01-2021 07:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et dansk par blev natten til torsdag bremset i at købe hundehvalpe på gaden i Flensborg fra en skrupelløs polsk smugler

50.000 kroner i bøde for grov dyremishandling

05-06-2020 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt

Hjælp politiet med at finde fyrværkerifjols

23-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag fik Midt- og Vestsjællands Politi to anmeldelser om kanonslag kastet efter dyr ved Store Heddinge. Politiet leder efter gerningsmand

Politiet vil lære af dyreværnsorganisationerne

04-07-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kommunikationen mellem politiet og dyreværnsorganistaionerne blev styrket onsdag formiddag

En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

20.000 kroner fra tandlæger til Frynseklinik

02-05-2018 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sanadent Tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk støtter med jævne mellemrum godgørende projekter gennem deres koncept SanaCare. I mandags modtog Dyreværnet 21.233,50 kr fra projektet

Opdatering på hundesagen fra Lolland

26-04-2018 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke gået som man kunne håbe for nogle af de mange hunde fra sagen på Lolland. I starten af ugen døde Carrie, som sidste uge kollapsede på grund af kalkmangel. Carrie efterlader sig tre skønne hvalpe. Heldigvis er der også godt nyt

Mange dyr hos Dyreværnet i Kolding

02-09-2020 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens der er godt gang i hvalpesalget over hele landet, så kniber det med at komme af med dyrene for Dyreværnet i Kolding

Frynseklinikken har hjulpet 753 dyr og borgere

04-12-2018 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På blot 100 dage har Frynseklinikken haft rigeligt at se til

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.