Hunden Vega er på toppen igen efter uheld med due

30-08-2017 14:59, af Marie Helene Rigård Rohleder

En vild tag-fat mellem to alaskan malamute endte galt, da en due pludselig landede foran dem. Hunden Vega fik brud på hoften, men efter lang tids genoptræning er den igen klar til at trække slæden

Copyright Ridehesten.com

Marianne Neldeberg havde taget den lange vej til Prag i Tjekkiet for at hente sin nye alaskan malamute hvalp, Vega. Tilbage i Danmark tog deres ældre alaskan malamute, Sirius, godt imod lille Vega, og de to tumlede derudad.

Da Vega er et år, går det galt. Ude på græsplænen har Vega grebet fat i et stykke legetøj, og Sirius sætter efter hende, som de plejer at gøre, når de leger tag-fat. Forskellen denne gang er, at der ud af det blå lander en stor due foran den legende Vega. Hunden stopper op, og Sirius, som kommer susende bagfra, forsøger forgæves at hoppe over sin legekammerat. I stedet rammer den store hanhund Vega på siden, som sætter i et højt hyl.

20 minutter senere ankommer Marianne Neldeberg til dyrlægen med en Vega i store smerter. Et røntgenbillede viser en lang brudlinje på venstre hofteskål. Hun får at vide, at Vega skal slappe af, så skal det nok gå over. Men Vega bliver ved med at halte. Derfor tager Marianne Neldeberg sin elskede hund med til kiropraktor, og det viser sig at være den helt rigtige beslutning. Marianne Neldeberg får lov til at arbejde hjemmefra, for nu skal hun lave øvelser med Vega seks gange om dagen, og de skal gå korte ture på max 10 minutter op til 10 gange om dagen. Den rutine fortsætter i seks måneder, og så begynder den intensive svømmetræning. Heldigvis hjælper træningen, og i april måned i år bliver Vega erklæret rask.

– Jeg frygtede sommetider, at hun ikke vil komme sig over det. Men i dag er Vega en frisk og kærlig hund. Når vi tager op til vores hytte i Norge, og jeg finder hundeselen frem, kan hun slet ikke være i sig selv af begejstring. Hun elsker at trække, siger Marianne Neldeberg.

Læs også

Undgå uheld med løse hunde på stranden

28-09-2023 08:52, af Thomas Bach Jensen

Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. 

Blodtransfusion – hvordan og hvorfor?

21-10-2022 09:58, af Astrid Gerd Holtet

Ved nogle sygdomme eller uheld, kan man opleve at dyrlægen anbefaler en blodtransfusion – vi ser lidt på hvornår hunde kan have gavn af en blodtransfusion og hvordan en transfusion kan foregå

Inkontinens – når hunden ikke kan holde sig

16-08-2022 08:09, af Astrid Gerd Holtet

Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde

Hund adopterer 9 forældreløse ællinger

30-05-2018 09:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Labradoren er en dejlig hund, og Fred fra England er blandt de dejligste i racen. I hvert fald har han et omsorgsgen, som er større end de fleste andre hundes

Jul uden chokolade

18-12-2011 08:19, af Tine Luther
Julens fristelser er mange. En af dem er chokolade. Fald ikke for fristelsen til at stikke din 4-benede ven en stang chokolade, for gudespisen er giftig for hunde. Chokolade er den største kilde til forgiftning blandt de danske hunde, og selv meget små doser forgifter.

Sidste chance for at spurte løs på stranden

30-03-2014 08:52, af Tine Luther
Den 1. april begynder sommersæsonen – i hvert fald hvad angår båndpligt for hunde, der er med på standen.

Hovedpinepiller koster kæledyr livet

24-09-2015 08:27, af Tine Luther
Danske kæledyrsejere giver deres dyr panodiler og lignende hovedpinepiller. Men i stedet for at hjælpe dyrene ødelægger medicinen leveren, så de i værste fald må aflives.

Urinkrystaller: Hvad er det?

27-11-2021 09:16, af Astrid Gerd Holtet

Krystaller kan dannes i hundens urin, og disse krystaller kan give anledning til betændelse og irritation i blæren, de kan samles til større sten og i værste fald blokere, så hunden ikke kan komme af med sin urin – og en sådan blokering er livsfarlig

Amerikanske hundeluftere i krise

20-03-2020 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Corona har bragt hundelufterne i knæ i New York, hvor der opleves store fald i antallet af gåture

Lad ikke din hund slikke dig i ansigtet – det kan være farligt!

11-07-2016 08:47, af Kasper Larsson
Der er mange måder at vise kærlighed på – hunde viser den gerne ved at slikke sin ejer i ansigtet, og det skal man passe på med! Det kan i værste fald betyde et langt hospitalsophold

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader