Samantha Wolf havde kun haft den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey i en uge, da det utænkelige skete. I en legesyg jagt på Samanthas tre katte i sofaen fik den lille hund overbalance og faldt den lange vej fra armlænet til gulvet. Så skreg Bailey!
– Jeg panikkede og var ikke i tvivl, om at hun havde brækket noget, siger Samantha. Hun ringede straks til vagtdyrlægen i håbet om, at dyrlægen kunne komme til hende, da Samantha ikke selv havde kørelejlighed. Dyrlægen forsikrede hende, at de ud fra hundens symptomer kunne vente til dagen efter. I det følgende døgn lå Bailey helt stille, da smerterne forhindrede den i at bevæge sig.
To dyrlægebesøg skulle der til
Dagen efter tog Samantha Bailey til en dyrlæge på det nærliggende dyrehospital og fik hunden tjekket. Dyrlægen der tilså hunden forsøgte at tage et røntgenbillede uden held. De fik kun slørede billede ud af røngtenmaskinen. Han besluttede at intet var brækket, og sendte dem hjem. Frustreret og ked af det, måtte Samantha og Bailey tage hjem med beskeden på snarlig bedring og lidt smertestillende.
Da der dagen efter stadig ingen bedring var at se, besluttede Samantha at tage hunden til sin egen dyrlæge.
– Jeg var sikker på at der måtte være noget brækket, og jeg kunne mærke og se, at hunden havde meget ondt, siger Samantha. Hendes egen dyrlæge var ikke et minut i tvivl om at benet var brækket. Dette kunne de nye røntgenbilleder bekræfte. Hundens højre bagben var knækket midt over i et ukompliceret brud.
Den lille figther er på benene igen
Samantha ringede til det første dyrehospital for at fortælle dem om hændelsen. Sekretæren som Samantha snakkede med kunne sagtens forstå hendes frustration over hundens første behandling og viderestillede hende til direktøren. Han var ligeledes chokeret over fejlen og lovede straks at snakke med den dyrlæge der havde tilset hunden. Dyrehospitalet tilbød derefter at varetage behandlingen til halv pris, og besluttede efter korrespondance med Samanthas egen dyrlæge, at det bedste ville være at operere hunden. Efter nøje overvejelse besluttede Samantha sig for at tage imod tilbuddet. Hermed blev den lille dværgpinscher altså opereret tre dage efter det over én meter lange fald fra sofaen. Der blev indopereret en lille plade i Baileys højre bagben, som kan side der resten af Baileys liv. Bruddet sad midt på knoglen, og pladen vil derfor ikke kunne forstyrre Baileys vækst.
I dag, fem dage efter den vellykkede operationen har den lille hund det allerede meget bedre.
– Hun er ved godt mod. Hun hopper rundt på alle fire ben og er glad og leger, siger Samantha. Bailey skal fortsat have smertestillende i tre uger og vil om cirka fire uger være helt rask.
Engelsk turist på Bali flygtede fra hund og endte med et brækket ben i en dyb brønd
Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være “tudseforgiftning”
Dansk Kennel Klub afholder fra næste tirsdag et webinar om farvegenetik, hvor klubbens dyrlæge fortæller om de forskellige pelstyper, aftegninger og farver
I tirsdags havde randrusianske Nynne Frederiksen sin hund til dyrlæge, og hun blev noget overrasket over diagnosen
Hos Nordre Dyrehospital i Lystrup har man oplevet flere tilfælde af hunde, der er alvorligt syge med blodig diarre
Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg
I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet