Bailey brækkede benet efter fald fra sofa

28-11-2017 15:45, af Lina Porsborg Laursen

Den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey faldt ned fra sofaen og brækkede benet. Der skulle to dyrlægebesøg og adskillige røntgenbilleder til før bruddet blev konstateret, men nu er benet opereret, og Bailey er klar igen

Copyright Ridehesten.com
Foto:Privat

Samantha Wolf havde kun haft den 10 uger gamle dværgpinscher Bailey i en uge, da det utænkelige skete. I en legesyg jagt på Samanthas tre katte i sofaen fik den lille hund overbalance og faldt den lange vej fra armlænet til gulvet. Så skreg Bailey!

– Jeg panikkede og var ikke i tvivl, om at hun havde brækket noget, siger Samantha. Hun ringede straks til vagtdyrlægen i håbet om, at dyrlægen kunne komme til hende, da Samantha ikke selv havde kørelejlighed. Dyrlægen forsikrede hende, at de ud fra hundens symptomer kunne vente til dagen efter. I det følgende døgn lå Bailey helt stille, da smerterne forhindrede den i at bevæge sig.

To dyrlægebesøg skulle der til
Dagen efter tog Samantha Bailey til en dyrlæge på det nærliggende dyrehospital og fik hunden tjekket. Dyrlægen der tilså hunden forsøgte at tage et røntgenbillede uden held. De fik kun slørede billede ud af røngtenmaskinen. Han besluttede at intet var brækket, og sendte dem hjem. Frustreret og ked af det, måtte Samantha og Bailey tage hjem med beskeden på snarlig bedring og lidt smertestillende.

Da der dagen efter stadig ingen bedring var at se, besluttede Samantha at tage hunden til sin egen dyrlæge.

–  Jeg var sikker på at der måtte være noget brækket, og jeg kunne mærke og se, at hunden havde meget ondt, siger Samantha. Hendes egen dyrlæge var ikke et minut i tvivl om at benet var brækket. Dette kunne de nye røntgenbilleder bekræfte. Hundens højre bagben var knækket midt over i et ukompliceret brud.

Copyright Ridehesten.com
Røntgenbilledet af Baileys ben, hvor man tydeligt kan se det rene brud. Foto: privat

Den lille figther er på benene igen 
Samantha ringede til det første dyrehospital for at fortælle dem om hændelsen. Sekretæren som Samantha snakkede med kunne sagtens forstå hendes frustration over hundens første behandling og viderestillede hende til direktøren. Han var ligeledes chokeret over fejlen og lovede straks at snakke med den dyrlæge der havde tilset hunden. Dyrehospitalet tilbød derefter at varetage behandlingen til halv pris, og besluttede efter korrespondance med Samanthas egen dyrlæge, at det bedste ville være at operere hunden. Efter nøje overvejelse besluttede Samantha sig for at tage imod tilbuddet. Hermed blev den lille dværgpinscher altså opereret tre dage efter det over én meter lange fald fra sofaen. Der blev indopereret en lille plade i Baileys højre bagben, som kan side der resten af Baileys liv. Bruddet sad midt på knoglen, og pladen vil derfor ikke kunne forstyrre Baileys vækst.

I dag, fem dage efter den vellykkede operationen har den lille hund det allerede meget bedre.

–  Hun er ved godt mod. Hun hopper rundt på alle fire ben og er glad og leger, siger Samantha. Bailey skal fortsat have smertestillende i tre uger og vil om cirka fire uger være helt rask.

 

Læs også

Hund jagter mand ned i brønd

08-06-2020 11:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Engelsk turist på Bali flygtede fra hund og endte med et brækket ben i en dyb brønd

Hundeslagsmål er et mareridt for alle hundeejere

25-05-2017 13:03, af Anne Ekenberg

Hunde, der bider andre hunde, er et mareridt for alle, der er indblandet. Som hundeejer er du altid ansvarlig for din hund, og selv små bid kan give skader, som altid bør tjekkes af en dyrlæge

Se billederne: Dyrlæger demonstrerede ved Christiansborg

09-02-2022 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Tirsdag demonstrerede dyrlæger og andre imod den nye EU-forordning. Her er en række billeder fra dagen

Kemisk kastration af hanhunde

28-08-2018 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kemisk kastration af hanhunde, som også kaldes medicinsk kastration, undertrykker testiklernes aktivitet og deres produktion af kønshormonet testosteron. Modsat den kirurgiske operation, forsvinder effekten med tiden, og hanhundens produktion af testosteron vender tilbage. Vi ser lidt nærmere på hvordan den kemiske kastration virker

 

Fra Magasinet HUNDEN: Vaccination og titertest

30-10-2020 18:00, af Lise Bang Hansen

Vaccinerer vi, som vi bør, eller bare som vi plejer? Få styr på stikkene for din hunds skyld. De seneste år har ny viden fuldstændig vendt op og ned på, hvordan hunde vaccineres.

Mere eller mindre skøre regler

12-12-2011 14:16, af Tine Luther
Verden over findes der mange regler om det at have hund. Nogle regler er ganske relevante, mens andre er ret mærkelige – i hvert fald set med danske øjne. Se her nogle eksempler – lige fra regler om kurser før anskaffelse af hund til forbud af spiritusudskænkning til hunde.

Pludselig sygdom i nethinden

07-08-2022 08:20, af Astrid Holtet

Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage

Kan hunden blive smittet af vores influenza

26-10-2021 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Post-corona influenza-sæsonen er ved at gå i gang, og vi mennesker lader os vaccinere i rekordstort tal. Alligevel bliver nogle af os jo syge – og hvad så med hunden, der kommer til sengekanten og trøster, kan vi smitte den? Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring kommer her med svaret

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.