Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anicura

 

Inden længe søger rejselystne danskere mod udenlandske himmelstrøg, når sommerferien står for døren, og i mange tilfælde får kæledyret ligesom resten af familien lov til at boltre sig i fjerne omgivelser. Ifølge en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura er det nemlig blevet populært at tage hunden med på ferie i udlandet. 

- Vi oplever lige nu, at særdeles mange kæledyrsejere efterspørger retningslinjer i forhold til at medbringe hunde på ferier, og meget tyder altså på, at danskerne gerne vil have kæledyret med på sommerrejsen. Hvis din hund skal med til udlandet, er det vigtigt, at du grundigt undersøger, hvilke krav der er gældende i det land, du rejser til, da det kan variere fra land til land, siger chefdyrlæge hos AniCura Københavns Dyrehospital Anders Jensen.

Noget af det første hundeejere bør være opmærksomme på, inden de booker sommerferie i udlandet, er ifølge chefdyrlægen at sikre, at kæledyret kan nå at blive vaccineret inden afrejse. I de fleste europæiske lande er det nemlig et lovkrav, at hunde er vaccineret minimum 21 dage før udrejse fra Danmark.

- Hvis du gerne vil have din hund med til et EU-land, skal hunden være vaccineret for rabies mindst tre uger før ankomsten til udlandet. Derfor bør du allerede nu bestille en tid hos en dyrlæge, da antallet af bookinger hos dyrehospitaler formentlig kun vil stige i den kommende tid, forklarer Anders Jensen.

Foruden vaccination er det også lovpligtigt for hunde, der rejser til udlandet, at have et gyldigt ID-mærke, ligesom det i EU-lande er et krav, at hunde har et gyldigt EU-selskabsdyrpas, hvilket kan udstedes af en dyrlæge.

Det er dog ikke kun før afrejsen, at kæledyrsejere skal være særligt opmærksomme. Det gælder ikke mindst også under ferieopholdet, da der er stigende risiko, for at hunde bliver smittet med udenlandske og potentielt farlige sygdomme, så snart kæledyr krydser landegrænser.

Fakta
Dette skal du huske at få styr på:
  • Husk at vaccinere din hund mindst 21 dage inden afrejse
  • Husk identifikationspapirer på din hund i form af et EU-selskabsdyrpas
  • Sørg for, at din hund er lovligt ID-mærket med en mikrochip
  • Pas på smitsomme sygdomme, og hold derfor øje med din hund under og efter udlandsferien
  • Husk at få styr på din hundeforsikring inden afrejse
  • Undersøg, om du må medbringe hunde til din feriedestination. Dette kan variere fra land til land, ligesom det også afhænger af, hvilken hunderacer du ønsker at medbringe.  

- I mange europæiske lande kan din hund risikere at blive smittet med forskellige sygdomme, som ofte forårsages af parasitter såsom leishmaniasis-parasitten, der er særlig aktiv i Spanien, Frankrig og Grækenland. Derudover er der i hele Europa lige nu et stort antal aktive flåter, som kan bære på forskellige sygdomme, så uanset hvor du rejser hen, bør du holde godt øje med hunden både under og efter rejsen, afslutter Anders Jensen og tilføjer, at man altid bør kontakte sin dyrlæge ved den mindste tvivl.

 

Pas på varmen
Hvad end du søger mod sydens sol eller sommerhusidyl i Norden, er 20 til 25 grader som regel nok til, at hunde kan få hedeslag. For at beskytte din hund er det derfor vigtigt, at det firbenede familiemedlem altid har adgang til vand og mulighed for at opholde sig i skygge.

- De fleste danskere opholder sig mange timer i solen om sommeren, og for både hunde og mennesker kan det i værste fald medføre hedeslag. Uanset hvor du rejser hen, er det derfor afgørende, at din hund altid kan finde skygge for at undgå at blive overophedet, ligesom hunden også altid skal have adgang til frisk vand. Samtidig kan du med fordel vente med at lufte hunden til først eller sidst på dagen, når temperaturen er lavere, afslutter Anders Jensen.

Du kan finde mere information om udlandsrejser med kæledyr på foedevarestyrelsen.dk, ligesom du også kan downloade AniCura-appen, hvor du let kan komme i direkte kontakt med en dyrlæge

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Hunde er gode for økonomien

12-01-2018 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie fra Sverige viser, at hunde og katte har en positiv virkning på nationaløkonomien

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Wobbler Syndrom

26-07-2022 09:20, af Astrid Holtet

Vækstforstyrrelse, der give en ustabilitet i nakkehvirvlerne, kan skabe store problemer for hunden

Historien om Barbie

18-04-2019 15:00, af Cynthia Jensen

Sommeren 2018 skulle vise sig at være vendepunktet for en hund i sin bedste alder og en tidligere juniorhandler uden sin ledsager. ”Din hund har ondartet kræft…” lød det fra dyrlægerne. Valget stod mellem at amputere det ene forben eller lade Barbie leve med ondartet kræft i poten. Så mens vi andre nød den varme sommer, så stod Rie med en kæmpe beslutning for sin egen hund. For selvom Barbie sagtens kunne leve på blot 3 ben, så var det måske værd at forsøge at bekæmpe kræften og dermed give Barbie flere år på alle 4 ben?

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Juleforkælelse truer din hund: Undgå julefedme hos din firbenede ven

13-11-2020 13:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den søde decembertid er det vigtigt at skelne mellem egne og hundens behov, når det kommer til mad og motion. Dyrlæge giver tre vigtige råd til, hvordan du er god ved din hund under festlighederne

AniCura og Donnas Dyreklinik i Grønland indgår samarbejde

23-10-2018 14:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

AniCura Dyrehospitaler i Danmark har indgået et samarbejde med den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland, Donnas Dyreklinik, i Nuuk. AniCuras vision om at skabe fremtidens dyrlægebehandling kommer nu også de grønlandske kæledyr til gode

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden