På dyrlæge Torben Lindbjergs skrivebord står en lille smykkeæske. Med et smil forsikrer han, at han ikke er på vej ud for at fri, men at æsken indeholder noget, der faktisk har med hans arbejde at gøre.
Klokken 11.00 kommer en af forsvarets hunde ind. Det er en malinois, som er kommet til skade med en hjørnetand. Tænderne er hundens vigtigste våben, så de skal selvfølgelig virke.
Det er ikke første gang, hunden skal forbi Torben Lindbjerg i Hobro. Den var også forbi lige da skaden var sket, og dengang tog Torben et aftryk af tanden.
Og så er vi tilbage på kontoret og til æsken på skrivebordet. For den indeholder nemlig noget, som skal hjælpe den uheldige malinois.
Torben Lindbjerg letter på låget, og en skinnende hjørnetand i guld kommer frem fra æskens mørke.
– Det er en guldkrone, som vi skal have sat på tanden, fortæller han.
Da malinoisen ankommer, står den stolt på parkeringspladsen med sin ejer. Halen peger lige op mod den blå himmel, men da hunden hører Torbens stemme, bliver halen pludselig påvirket af tyngdekraften.
Med sit særlige arbejde er hunden vant til kun at stole på sin ejer. Derfor holder ejeren den og snakker med den, mens Torben stikker den og skyder en omgang bedøvelse ind i hunden.
Derefter går de ind fra parkeringspladsen. De kommer ind på klinikken. Torben viser ejeren den guldtand, som snart kommer til at skinne fra malinoisens mund.
– Den skal jeg lige have et billede af, lyder det en smule stolt fra ejeren, som hiver sin mobiltelefon frem.
Imens bliver hunden mere og mere døsig. Ejeren sidder hele tiden og snakker med den og nusser den.
– Man kan altså ikke lade være med at blive glad for sådan en hund, siger han.
Inde i tandlægelokalet bliver malinoisen lagt op på et leje. Den får et sidste skud bedøvelse og snart er den væk i drømmeland.
– Nu bliver det spændende, om tanden passer, siger Torben Lindbjerg, der dog forsikrer om, at det skal den nok gøre.
Tanden renses og guldkronen presses ned over den.
– Den passer perfekt, siger Torben Lindbjerg og tager den af igen, inden han renser kronen og limer den fast på tanden.
En stolt ejer kommer ind og ser tanden. Han er tydeligt imponeret og lettet over, at hans hund igen kan virke i det danske forsvar.
Malinois og ejer sendes ind på en opvågningsstue, hvor de bliver indtil de begge er klar til at tage hjem igen.
På den måde blev en malinois med et snuptag klar til sit arbejde igen.
Onsdag 23. oktober besøgte dyrlæger og veterinærsygeplejersker fra AniCura dyrehospitaler bosteder og herberger forskellige steder i landet og gav gratis dyrlægehjælp til hunde med hjemløse og udsatte ejere
Har din hund allergi? Det kan du måske få svaret på ved at kigge på listen i denne artikel
De fleste gør det af et godt hjerte, men ifølge dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen bør man ikke købe hunde i 3. lande for at redde dem fra en ond skæbne
Det er ikke altid til at se på hunden, at den har smerter. Dansk dyrlæge håber, at hun med nyt forskningsprojekt kan kortlægge hundes “pain face”. Det skal hjælpe hundeejere med at forstå hundens signaler, når den har ondt.
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg
Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse