På dyrlæge Torben Lindbjergs skrivebord står en lille smykkeæske. Med et smil forsikrer han, at han ikke er på vej ud for at fri, men at æsken indeholder noget, der faktisk har med hans arbejde at gøre.
Klokken 11.00 kommer en af forsvarets hunde ind. Det er en malinois, som er kommet til skade med en hjørnetand. Tænderne er hundens vigtigste våben, så de skal selvfølgelig virke.
Det er ikke første gang, hunden skal forbi Torben Lindbjerg i Hobro. Den var også forbi lige da skaden var sket, og dengang tog Torben et aftryk af tanden.
Og så er vi tilbage på kontoret og til æsken på skrivebordet. For den indeholder nemlig noget, som skal hjælpe den uheldige malinois.
Torben Lindbjerg letter på låget, og en skinnende hjørnetand i guld kommer frem fra æskens mørke.
– Det er en guldkrone, som vi skal have sat på tanden, fortæller han.
Da malinoisen ankommer, står den stolt på parkeringspladsen med sin ejer. Halen peger lige op mod den blå himmel, men da hunden hører Torbens stemme, bliver halen pludselig påvirket af tyngdekraften.
Med sit særlige arbejde er hunden vant til kun at stole på sin ejer. Derfor holder ejeren den og snakker med den, mens Torben stikker den og skyder en omgang bedøvelse ind i hunden.
Derefter går de ind fra parkeringspladsen. De kommer ind på klinikken. Torben viser ejeren den guldtand, som snart kommer til at skinne fra malinoisens mund.
– Den skal jeg lige have et billede af, lyder det en smule stolt fra ejeren, som hiver sin mobiltelefon frem.
Imens bliver hunden mere og mere døsig. Ejeren sidder hele tiden og snakker med den og nusser den.
– Man kan altså ikke lade være med at blive glad for sådan en hund, siger han.
Inde i tandlægelokalet bliver malinoisen lagt op på et leje. Den får et sidste skud bedøvelse og snart er den væk i drømmeland.
– Nu bliver det spændende, om tanden passer, siger Torben Lindbjerg, der dog forsikrer om, at det skal den nok gøre.
Tanden renses og guldkronen presses ned over den.
– Den passer perfekt, siger Torben Lindbjerg og tager den af igen, inden han renser kronen og limer den fast på tanden.
En stolt ejer kommer ind og ser tanden. Han er tydeligt imponeret og lettet over, at hans hund igen kan virke i det danske forsvar.
Malinois og ejer sendes ind på en opvågningsstue, hvor de bliver indtil de begge er klar til at tage hjem igen.
På den måde blev en malinois med et snuptag klar til sit arbejde igen.
Onsdag 23. oktober besøgte dyrlæger og veterinærsygeplejersker fra AniCura dyrehospitaler bosteder og herberger forskellige steder i landet og gav gratis dyrlægehjælp til hunde med hjemløse og udsatte ejere
Dyrlæge Mariane Kjær Silset tror kun, vi har set toppen af isbjerget af diarreudbruddene hos hunde i Nordsjælland. Hun opfordrer til, at man får sin hund undersøgt
Marlene Dickow er en af de dyrlæger, der er meget kritiske over den nye EU-forordning, som næsten gør det umuligt at være dyrlæge i Danmark
Når hunden har feber, stiger kropstemperaturen til over det normale niveau – vi ser på hvad feber er og hvad den kan skyldes
Som en del af Dyreværnets kampagne mod import og salg af skadede hvalpe fra Østeuropa er det nu kommet frem, at en anerkendt dyrlæge og tidligere underviser af kommende dyrlæger er en del af problemet
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Med den nye app Agria Vet Guide kan Agria Dyreforsikring tilbyde dyreejere en fleksibel og tryg dyrlægerådgivning lige der, hvor dyret befinder sig. Appen kan downloades fra i dag
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet