Sommeren er en skøn tid for både mennesker og dyr, men solens stråler kan også være en udfordring for vores firbenede venner. Der er nemlig flere potentielle farer forbundet med sommerens varme temperaturer, lyder det fra AniCura, der er en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler:
– Generelt oplever vi, at mange hunde har svært ved at håndtere varmen, da de ikke er udstyret med svedkirtler på samme måde som mennesker, hvilket gør det vanskeligere at regulere kropstemperaturen hos de firbenede. Derudover oplever vi også hvert år hunde, som er blevet solskoldet eller har fået brændte poter på den varme asfalt, og derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om de forskellige risici, forklarer chefdyrlæge hos AniCura Danmark, Hanne Friis.
Heldigvis er der ifølge Hanne Friis flere tiltag, som kan være medvirkende til at beskytte din hund mod varmen.
Sørg for adgang til vand og skygge
Selvom temperaturen i de danske sommermåneder ofte svinger, er 20-25 grader som regel nok til, at hunde kan få hedeslag, og derfor bør kæledyrsejere tage sine forholdsregler, lyder det fra Hanne Friis:
– Hedeslag er en alvorlig og potentielt livstruende situation, som opstår, når hunden ikke er i stand til at skille sig af med overskydende varme. Derfor er det altafgørende, at hunde altid kan finde skygge, ligesom det også er vigtigt med adgang til koldt vand, hvilket vi blandt andet anbefaler, at man også har med, når man er på farten.
Pas på solskoldning
Foruden hedeslag hos hunde bør man også være opmærksom på, at risikoen for solskoldning stiger i takt med, at hunde befinder sig ude i solen i længere tid ad gangen. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer er opmærksom på sin hund i solen, så den ikke risikerer at blive forbrændt:
– Nogle hunde bliver lettere solskoldede end andre. Det gælder særligt hunde med lys pels og hunde med meget lidt eller ingen pels, da disse hunde ofte har lysere og mere sart hud. Symptomerne på solskoldning kan være svære at spotte, men de vil sommetider vise sig som rødme af huden, tørrede øreflipper, hårtab, hudsår og hudinfektioner, forklarer Hanne Friis.
For at undgå solskoldning anbefaler Hanne Friis, at man på varme sommerdage i stedet går ture om morgenen og om aftenen for at undgå den kraftige sol midt på dagen. Derudover findes der solcreme til hunde, som kan påføres på hundens udsatte områder som eksempelvis snude, ører, mave og omkring øjnene.
Undgå brændte poter
Om sommeren er der også øget risiko for, at hunde kan få varmeskadede poter. Asfalten kan nemlig blive meget varm i solen, hvilket kan føre til smertefulde forbrændinger på hundens følsomme trædepuder.
– Brandskader på poterne vil ofte vise sig ved, at hunden begynder at halte eller slikke sig på poterne, fordi de er meget ømme – ligesom trædepuderne også kan begynde at rødme. Derfor handler det i høj grad om, at man undgår gåture i de timer, hvor solen er stærkest, da det er medvirkende til, at asfalten bliver meget varm. Du kan med fordel teste varmen på asfalten ved at lægge din håndflade på overfladen i et par sekunder – hvis det er for varmt for dig, er det også for varmt for din hund, siger Hanne Friis.
Afslutningsvis anbefaler Hanne Friis, at man opsøger sin dyrlæge, hvis hunden ikke kan gå på poterne af smerte, så kan dyrlægen nemlig igangsætte den rette behandling
I sensommeren bugner haver og naturområder med nedfaldne frugter og nødder – en sand fest for insekter, men også en potentiel fare for vores firbenede venner. Mens de ellers så velsmagende og sunde frugter kan være en lækkerbisken for madglade hunde, er der flere grunde til, at nedfaldsfrugt kan være ret farligt for Fido.
Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner.
I år kan pollensæsonen føles ekstra lang og intens, da sæsonen for græspollen er startet tidligere end normalt og derved kulminerer med perioden for birkepollen. Det har resulteret i en giftig pollenblanding, hvilket kan mærkes for allergiske danskere – og ikke mindst hunde. Derfor er det vigtigt, at man som hundeejer kender til de væsentligste symptomer på pollenallergi, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Nyt udstillingsår, ny hund - Det kan kun blive stort
Med engflåtens mulige indtog i Danmark følger en flåtbåren sygdom, Babesiose, som hundeejere skal være opmærksom på
En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Hvad skal du være opmærksom på, når hvalpen skifter tænder?
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde