Jul uden chokolade

18-12-2011 08:19, af Tine Luther
Julens fristelser er mange. En af dem er chokolade. Fald ikke for fristelsen til at stikke din 4-benede ven en stang chokolade, for gudespisen er giftig for hunde. Chokolade er den største kilde til forgiftning blandt de danske hunde, og selv meget små doser forgifter.
Copyright Ridehesten.com
Uanset hvor bedende hunden ser ud, så fald ikke for fristelsen til at stikke den en stang chokolade. Det er giftigt for den. Giv hellere en hundeegnet godbid. (Foto: Shutterstock)

Mange hunde vil elske at guffe chokolade, selvom de ikke kan tåle det. Faktisk er forgiftning grundet chokolade den hyppigste forgiftningsårsag blandt vores pelsklædte venner. Så giv ikke din hund chokolade – og opbevar chokoladen et sted, hvor hunden ikke kan ”tage selv”. Selv ganske små doser kan forgifte en hund. Det er stoffet theobromin, hundene ikke kan tåle. Indholdet af dette stof er størst i mørk chokolade, hvorfor dette er meget mere giftigt end lys chokolade. En hund på 5 kg vil få forgiftningssymptomer efter at have spist bare 25 g mørk chokolade! Ophobes i hundens krop I modsætning til den menneskelige organisme er hundens krop meget langsom til at omdanne theobromin. Derfor ophobes stoffet i hundens krop og begynder at påvirke dens centralnervesystem, hjerte- karsystem, respirationssystem og urinvejssystem. Tegnene på forgiftning Hundens symptomer på forgiftning kan blandt andet være opkastning (evt. med blod i), øget trøst og hyppig vandladning, hurtig hjerterytme, ukooordinerede bevægelser, spjætten og stønne. Symptomerne begynder typisk et par timer, efter hunden har spist chokolade, men det kan vare op til to døgn, før de melder sig. Det kan tage op til tre dage, førend symptomerne forsvinder. Kilde. Netdyredoktor.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.