Franskmændene er europamestre ……. i at efterlade deres dyr

13-08-2020 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Frankrig er sommeren højsæson for at efterlade kæledyr, og det siger faktisk en hel del, da rigtig mange kæledyr efterlades i det sydeuropæiske land

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når de franske motorveje fyldes af udadgående sommertrafik med franske nummerplader, er det ikke kun menneskene, der er på vej mod nye oplevelser. Det er deres kæledyr ofte også. Mens menneskene drager mod eksotiske feriedestinationer, efterlades deres kæledyr hos landets internater til en uvis fremtid.

Franskmændene er nemlig europamestre i at efterlade deres kæledyr. Hvert år efterlades mellem 100.000 og 200.000 kæledyr af deres ejere heraf 60 procent i sommermånederne.

Til sammenligning mener man, at der efterlades omkring 16.000 kæledyr i Storbritannien hvert år. Det skriver BBC.com, der også fortæller, at tallet i Frankrig stiger år for år.

– Ejerne har sjældent modet til at komme med dyrene. I stedet ringer de til os, og fortæller hvor dyret kan findes eller også dumper de dyret udenfor vores internat, fortæller Betty Loizeau, der i mere end 20 år har ledet et dyreinternat nord for Toulouse, og fortsætter:

– De mest almindelige undskyldninger er, at folk skal på ferie, at de skal have en baby, at de skal flytte eller at de har fået en ny partner med allergi.

Marina Chaillaud, der er dyrlæge nær Bordeaux og har studeret forholdet mellem mennesker og deres kæledyr, mener der er flere årsager til, hvorfor franskmændene ligger så højt.

– Kæledyr ses i stigende grad som impulskøb. Når en race er på mode, så er der nogen, der bare skal have den - ligesom en mobiltelefon - og når racen ikke er på mode mere, skiller man sig af med den akkurat som med en gammel telefon, siger hun og fortsætter:

– En anden grund er, at mange forældre giver deres børn et kæledyr i gave, og når børnene vokser fra kæledyret, ryger det bare ud. Men folk bliver også overraskede over, hvor dyrt det er at have et kæledyr. I Frankrig er man vant til at man kan hente receptpligtig medicin gratis, og derfor bliver folk overraskede over, at de selv skal betale for medicin til kæledyret. Det betyder, at dyrene bliver efterladt, når de bliver syge eller gamle.

Ifølge Marina Chaillaud er det også økonomien, der spiller ind i det faktum, at mange dyr efterlades i sommermånederne.

– Pludselig går det op for folk, at det er dyrt at tage deres dyr med på hotel, eller få dem passet et sted, og så er det nemmere at efterlade dyrene.

 

Læs også

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Charlotte Hoog Møller: Dybt berørt af de tre dødsfald

21-03-2023 09:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser

Frygtelig tragedie i Frankrig

16-03-2023 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller

Tragisk schæferhistorie fra Fyn

05-04-2018 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned

Dyreværnet overtager hunde- og kattepension i Kolding

05-03-2025 08:27, af Cecilie Friis Amstrup

Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre. 

Pippi boede på internat i mere end et år

22-08-2019 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år

Ukraine: Hundefoder til to dage

25-02-2022 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende

Indsamling til polske internathunde

15-11-2012 12:56, af Tine Luther
Sidste vinter døde knap 50 internathunde på et stort internat nær Warszawa. Nu skal en indsamling i Maxi Zoo Esbjerg forhindre, at det sker igen.

Nyt internat i Nordjylland

24-03-2013 10:29, af Maja Golles
Dyrenes Beskyttelse har længe haft behov for flere internatpladser i Nordjylland, derfor åbner foreningen et nyt internat. De første dyr kan flytte ind til efteråret

Dom i Thor-sagen

14-06-2013 12:49, af Tine Luther
I dag faldt der dom i sagen om den meget medieomtalte hund Thor. Betjenten, der bortførte den fra et internat for at redde dens liv, er idømt betinget fængselsstraf.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse