Når de franske motorveje fyldes af udadgående sommertrafik med franske nummerplader, er det ikke kun menneskene, der er på vej mod nye oplevelser. Det er deres kæledyr ofte også. Mens menneskene drager mod eksotiske feriedestinationer, efterlades deres kæledyr hos landets internater til en uvis fremtid.
Franskmændene er nemlig europamestre i at efterlade deres kæledyr. Hvert år efterlades mellem 100.000 og 200.000 kæledyr af deres ejere heraf 60 procent i sommermånederne.
Til sammenligning mener man, at der efterlades omkring 16.000 kæledyr i Storbritannien hvert år. Det skriver BBC.com, der også fortæller, at tallet i Frankrig stiger år for år.
– Ejerne har sjældent modet til at komme med dyrene. I stedet ringer de til os, og fortæller hvor dyret kan findes eller også dumper de dyret udenfor vores internat, fortæller Betty Loizeau, der i mere end 20 år har ledet et dyreinternat nord for Toulouse, og fortsætter:
– De mest almindelige undskyldninger er, at folk skal på ferie, at de skal have en baby, at de skal flytte eller at de har fået en ny partner med allergi.
Marina Chaillaud, der er dyrlæge nær Bordeaux og har studeret forholdet mellem mennesker og deres kæledyr, mener der er flere årsager til, hvorfor franskmændene ligger så højt.
– Kæledyr ses i stigende grad som impulskøb. Når en race er på mode, så er der nogen, der bare skal have den - ligesom en mobiltelefon - og når racen ikke er på mode mere, skiller man sig af med den akkurat som med en gammel telefon, siger hun og fortsætter:
– En anden grund er, at mange forældre giver deres børn et kæledyr i gave, og når børnene vokser fra kæledyret, ryger det bare ud. Men folk bliver også overraskede over, hvor dyrt det er at have et kæledyr. I Frankrig er man vant til at man kan hente receptpligtig medicin gratis, og derfor bliver folk overraskede over, at de selv skal betale for medicin til kæledyret. Det betyder, at dyrene bliver efterladt, når de bliver syge eller gamle.
Ifølge Marina Chaillaud er det også økonomien, der spiller ind i det faktum, at mange dyr efterlades i sommermånederne.
– Pludselig går det op for folk, at det er dyrt at tage deres dyr med på hotel, eller få dem passet et sted, og så er det nemmere at efterlade dyrene.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser
I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller
Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært
I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat
Hunden.dk har tidligere skrevet om de 113 hunde, der er kommet ind på Dyrenes Beskyttelses internater de sidste par måneder. Et af de internater, der har modtaget en stor flok hunde er Nordjyllands Internat i Hjallerup. Hunden.dk tog torsdag en tur til Hjallerup for at møde nogle af hundene og høre lidt om, hvordan internatet arbejder med dem
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.