Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Copyright Ridehesten.com
"Det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem", siger Tine Stabell, direktør i Agria, der i dag kunne overdrage de danske hundeejeres donation til Dyreværnet. Foto: PR

Hundegåturen har til formål at samle penge ind til hundevelfærd, og for hver deltagende ekvipage donerer Agria penge til dyreværnsorganisationer og internater i syv lande. 

Agria i Danmark havde på forhånd valgt, at den danske donation skulle gå til Dyreværnet og det arbejde, de gør for at give hjemløse hunde et nyt og godt hjem.

– Valget faldt på Dyreværnet, fordi de gør et fantastisk arbejde for hjemløse hunde, og det vil vi - og de mange danske hundeejere - gerne vil bakke op med Agria Hundegåtur. Og i år har danskerne og deres hunde gået ikke færre end 50.000 kroner hjem til Dyreværnet, fortæller Tine Stabell, direktør i Agria Dyreforsikring.

Hundegåturen blev arrangeret første gang i Sverige i 2016 som en samlet fysisk gåtur, men i dag har det udviklet sig til et stort event i alle de lande, hvor Agria er repræsenteret, og eventet afvikles både fysisk og digitalt, så hundeejere og logrende haler får mulighed for at deltage i samme event, på samme tid.

Og for femte år i træk satte den danske deltagelse rekord: Ikke færre end 5.666 danske hunde og deres ejere deltog i årets Agria Hundegåtur.

Danskerne vil gå langt for hundene
Det er en taknemmelig direktør for Dyreværnet, der i dag kan tage imod de danske hundeejeres donation:

– Vi er superglade over, at så mange har valgt at deltage i Agria Hundegåtur. Ud over god motion for både hunde og mennesker, så har turen med de firbenede også resulteret i en donation til Dyreværnet. Vi er på alle måder taknemmelige over, at så mange støtter op om vores arbejde for kæledyrene, siger Henrik Knaack, direktør for Dyreværnet.

– Det har været en stor fornøjelse at se opslag fra hunde i hele Danmark, og det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, fastslår Tine Stabell.

Læs også

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Hundedage med hedeslag, hugorme og hot spots

16-06-2025 16:17, af Cecilie Friis Amstrup

Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.

”Dyr er ikke ting – de er familie”

05-06-2025 07:20, af Cecilie Friis Amstrup

Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.

Foredrag om demens hos hunde

15-11-2017 08:02, af Pressemeddelelse

Kreds 1 i DKK inviterer til dyrlægeaften om demens hos hunde d. 29 november i Rødovre med besøg af dyrlæge og forsker fra universitetshospitalet for familiedyr

Når hunden får demens

10-06-2022 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Demens er ikke kun noget der rammer mennesker. En del danske hunde udvikler sygdommen – kender du symptomerne?  

Seks geniale hunde er fundet

11-10-2021 09:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskere fra Eötvos Loränd University i Budapest har været rundt i verden for at finde hunde, der er ekstra gode til at forstå menneskesprog. Indtil videre har de fundet seks

Politiet fjernede usoignerede hunde

14-02-2011 15:48, af Anne Kristine Tollestrup
I Glesborg på Norddjursland valgte politiet at fjerne tre løsgående hunde.

Sidste chance for at spurte løs på stranden

30-03-2014 08:52, af Tine Luther
Den 1. april begynder sommersæsonen – i hvert fald hvad angår båndpligt for hunde, der er med på standen.

Ikke behov for selelov

21-01-2020 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Færdselsstyrelsen vurderer ikke, at der er behov for en ny lov om fastspændte hunde under bilkørsel. Transportministeren vil dog kigge nærmere på sagen

Kursus: Aggressivitet hos hunde

01-08-2011 12:57, af Tine Luther
Etolog Kerstin Malm holder weekendkursus d. 24.-25. september på Blommenslyst Kro om emnet aggressivitet.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.