Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Copyright Ridehesten.com
"Det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem", siger Tine Stabell, direktør i Agria, der i dag kunne overdrage de danske hundeejeres donation til Dyreværnet. Foto: PR

Hundegåturen har til formål at samle penge ind til hundevelfærd, og for hver deltagende ekvipage donerer Agria penge til dyreværnsorganisationer og internater i syv lande. 

Agria i Danmark havde på forhånd valgt, at den danske donation skulle gå til Dyreværnet og det arbejde, de gør for at give hjemløse hunde et nyt og godt hjem.

– Valget faldt på Dyreværnet, fordi de gør et fantastisk arbejde for hjemløse hunde, og det vil vi - og de mange danske hundeejere - gerne vil bakke op med Agria Hundegåtur. Og i år har danskerne og deres hunde gået ikke færre end 50.000 kroner hjem til Dyreværnet, fortæller Tine Stabell, direktør i Agria Dyreforsikring.

Hundegåturen blev arrangeret første gang i Sverige i 2016 som en samlet fysisk gåtur, men i dag har det udviklet sig til et stort event i alle de lande, hvor Agria er repræsenteret, og eventet afvikles både fysisk og digitalt, så hundeejere og logrende haler får mulighed for at deltage i samme event, på samme tid.

Og for femte år i træk satte den danske deltagelse rekord: Ikke færre end 5.666 danske hunde og deres ejere deltog i årets Agria Hundegåtur.

Danskerne vil gå langt for hundene
Det er en taknemmelig direktør for Dyreværnet, der i dag kan tage imod de danske hundeejeres donation:

– Vi er superglade over, at så mange har valgt at deltage i Agria Hundegåtur. Ud over god motion for både hunde og mennesker, så har turen med de firbenede også resulteret i en donation til Dyreværnet. Vi er på alle måder taknemmelige over, at så mange støtter op om vores arbejde for kæledyrene, siger Henrik Knaack, direktør for Dyreværnet.

– Det har været en stor fornøjelse at se opslag fra hunde i hele Danmark, og det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, fastslår Tine Stabell.

Læs også

Forbrugerrådet Tænk anbefaler Agria Dyreforsikring

23-07-2024 10:39, af Anne Cecilie Sohl

Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Priserne på hunde i England eksploderer

14-08-2020 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Storbritannien er søgningen på ”køb en hvalp” mere end fordoblet i coronatiden. Efterspørgslen har resulteret i en voldsom prisstigning på hundehvalpe. Her får du listen over de racer, der er steget mest i pris i Storbritannien

Forskning i blodpropper i hjernen hos hund

04-07-2012 08:50, af Maja Golles
Ligesom mennesker rammes også hunde af apopleksi (blodprop i hjernen). Et nyt forskningsprojekt stiller skarpt på sygdommen hos hunde med det formål at blive bedre til at behandle

Fredericia: En verden af hunde

04-02-2020 15:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så forskellige udgaver som hunden: Med krøller eller stritpels, langhåret, korthåret eller måske helt uden pels, og fra to kilo til 100 kilo. Selskabelig, vogtende, trækkende eller apporterende. Uanset egenskaber kan du møde dem alle i den kommende weekend, den 8. og 9. februar, hvor Dansk Kennel Klub skyder hundeåret i gang med det allerførste topmøde mellem hunde fra hele verden i Messe C i Fredericia

Coccidiose hos hunde

08-12-2021 14:30, af Astrid Gerd Holtet

Coccidiose, en infektion i hundens tarm, kan give problemer med diarré og utrivelighed og ses især hos hvalpe og unge hunde 

Stivkrampe hos hunde

08-03-2022 08:13, af Astrid Gerd Holtet

Bakterien Clostridium tetani danner en nervegift, og kan give den livsfarlige krampetilstand, der kaldes stivkrampe eller tetanus

Hvor hundegal er du

27-08-2018 14:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi er simpelthen vilde med folk, der gør lidt ekstra ud af deres kærlighed til hunde. Hvad gør du?

Forskning om service- og arbejdshundes kognitive evner

13-03-2022 08:13, af Astrid Gerd Holtet

En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Ekstra lækker godbid til de danske hundeejere

16-10-2024 17:15, af Cecilie Friis Amstrup

Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

K9 Biathlon for alle slog alle rekorder på Sjælland

18-10-2024 10:39, af Rikke Hemmingsen

I alt 861 tilmeldte blev det til, da K9 Biathlon for alle i den forgangende weekend afholdt deres sidste løb i 2024: Dacia Gold Cup.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Halloween: Må min hund spise græskar?

22-10-2019 15:00, af Anne Ekenberg og Bjarke Kirkegaaard Nielsen

Det er snart halloween og derfor er det også absolut højsæson for græskar. Men hvordan er det nu med hunde og græskar?  

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt