Denne blog skal jo mest handle om jagthunde og jagthundetræning, men i de næste par indlæg får I lige historien om hvordan Vixen og hendes søskende kom til verden, og de benspænd vi mødte på vejen.
I foråret 2019 tog jeg DKK’s opdrætteruddannelse og fik godkendt mit kennelmærke. Og så ventede vi ellers på, at Sansa skulle komme i løbetid. Og ventede, og ventede og ventede. For hun drillede os lidt og trak den så langt, at hun nærmest sprang en løbetid over. Måske på grund af den vanvittigt varme og tørre sommer, som lavede kuk i mange dyrs biologiske ur. Hun trak den faktisk så længe, at vores udsete hanhund i Tyskland nåede at blive smidt ud af avlen dernede, og vi derfor gerne ville finde en anden, selvom han i teorien stadig godt kunne bruges i Danmark.
Det gjorde vi så heldigvis, og skønne Gubasc stod klar nede i Ungarn, da Sansa endelig kom i løbetid i oktober. For at optimere chancerne besluttede vi at få foretaget progesteronmålinger. Det ville være lidt fjollet at køre helt til Ungarn og så komme for sent.
Første måling viste lave værdier, og et gæt fra reproduktionsdyrlægen var, at Sansa nok ville ramme ægløsning cirka onsdag. Det passede fint, for Allan skulle på kursus i Jylland tirsdag, og så kunne vi køre dagen efter. Mandag fik vi foretaget endnu en måling… som viste at hun have ægløsning NU, og optimalt parringstidspunkt om to dage - det vil sige onsdag. Så fik vi travlt!
Det endte med at Allan tirsdag måtte køre direkte fra sit kursus i Jylland mod Sydsjælland, hvor vi mødtes, pakkede bil om, og ræsede mod den sidste færge fra Gedser til Rostock. Vi kørte hele natten ned igennem Tyskland (hurra for autobahn!), Tjekkiet, havde en kort lur på en rasteplads i Slovakiet og så videre ind i Ungarn tidligt onsdag morgen. Helt groggy og skeløjede væltede vi ind i haven hos hanhundeejeren lidt uden for Budapest, og fik gennemført den første parring. Mission accomplished!
De næste dage blev det til et par parringer mere, lidt sightseeing i Budapest og en hyggelig udflugt med hanhundens familie til Ungarns højeste punkt (som de lokale ikke synes er noget særligt, men da vi fortalte hvor fladt Danmark er, kunne de godt forstå vores fascination af bjergene og steder med klipper).
Og så kørte vi den lange tur hjem igen, op igennem Europa, med krydsede fingre for “gevinst” i Sansa’s mave.
Cirka tre uger senere havde vi bestilt tid til ultralydsscanning hos dyrlægen, for at få en idé om hun var blevet drægtig, og om vi kunne forvente få eller mange hvalpe. Og jo, der var gevinst! Og dyrlægen talte ikke mindre end 10 (plus/minus) fostrer. Det var jo virkeligt fedt, at den lange tur sydpå ikke havde været forgæves, og vi kunne sende den gode nyhed til de familier, som allerede havde stået på venteliste i mange måneder!
Så var der lige det med terminen… Hunde er drægtige cirka 63 dage regnet fra ægløsning, og dermed kunne vi regne os frem til fødsel… cirka d. 24. december!
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Når James ikke er på arbejde som skolehund, er han familiehund. Han bor sammen med mig, min mand, vores datter (på 2 år) og vores anden hund Riley. Min mand Mads går på jagt og drømmer også om, at James kan komme lidt med en gang imellem og hente en and eller gås, hvis han skyder sådan en
Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt
Som om vi ikke havde nok at se til med hundene og bondegårdsrenovering, så har jeg også købt hest igen, efter min gamle pludseligt blev aflivet pga. en skade. Jeg er forholdsvis ny i hesteverdenen, men efter nogle år med “traditionnel” ridning, er jeg hoppet på en træningsform, som er 100% videnskabeligt funderet, og hvor der er meget fokus på hesteadfærd, deres signaler, stress og hvordan forståelsen af alt det bruges i den praktiske træning
Sidste weekend, lige et par dage før hendes 1 års fødselsdag, var Vixen lidt med på jagt for første gang
Hvis man spørger Sansa, har hun fået et nyt yndlingssted i hele verden
En åbenbaring er måske et stort ord, men ikke desto mindre har det her lille påfund fuldstændigt revolutioneret mit hundehold, så derfor tager jeg - igen - lige en afstikker fra det jagtrelaterede indhold
Allerede dagen efter Vixens første markprøve var vi afsted igen - På den ene side med lidt mere ro i maven, da hun jo allerede havde en præmiering i bagagen, men også på samme tid lidt mere på udebane, da vi nu skulle dømmes af en dommer, som jeg ikke kendte i forvejen, og knapt så mange kendte ansigter blandt de andre deltagere
Her er første del i en lille blogserie om de markprøver, der både er prøvelser og stor fornøjelse
Vixen leverede både underholdning og højt niveau ved sin debut på markprøverne
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?