En af de egenskaber, vi mennesker udnyttede, da vi i sin tid valgte at domesticere ulven, var netop, at den vogtede og alarmerede, hvis fremmede nærmede sig. Selvom forholdene er noget anderledes for vores hunde i dag, har de stadig denne egenskab i større eller mindre grad afhængigt af racen.
De fleste hunde lærer at vogte og gø, eksempelvis i haven, når de tilbringer tid alene derude. Der er ingen til at tage ansvar, og så falder det din hund naturligt, at den skal passe på matriklen. Det starter ofte med et lille bjæf af usikkerhed og udvikler sig til regulær gøen. Det, hundene gør ad, passerer haven og er væk - hunden oplever, at dens gøen virkede, og snart er det selvforstærkende at gø, når der passerer nogen ved havelågen.
Hvis hunden gør i haven, går du roligt hen til den uden at sige noget. Stil dig mellem hunden og det den gør af - med front mod hunden. Vis den din håndflade et øjeblik. Lok hunden væk fra hækken og find på noget andet (sjovt), den kan lave indenfor. Ved at benytte denne fremgangsmåde har du vist hunden, at du har kontrol over situationen, og at det ikke er hundens ansvar at passe på haven. Dette gentages hver gang, hunden gør i haven. Det kan være, at du i en længere periode må være i haven med hunden, så du også kan forebygge ved at gå ind foran hunden allerede inden den gør, når der kommer nogen forbi. Du skal vise hunden, at du har kontrol over situationen og tager ansvar.
PS. Denne øvelse er mega svær - så du må være meget ihærdig og konsekvent. Husk at sætte pris på små fremskridt.
Spanielbogen er en håndbog for alle hundeejere – uanset race. Den omhandler alt fra hvalpekøb, hvalpetid, opdragelse, træning og aktivering til livet med den voksne hund og det sidste kapitel i hundens liv.
Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund
Børn elsker at elge fangeleg. Det gør hunde også - i hvert fald disse australian shepherds fotograferet af Jan Dalsager Wendelin fra Mårslet.
Gilpa er sponsor for fotokonkurrencen i HUNDEN, hvor man hver måned kan vinde flotte præmier
Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.
Hunden er menneskets bedste ven, men hvordan sikrer vi os, at vi også er hundens bedste ven? Det gør vi bl.a. ved at hjælpe hunden til at holde sig sund, både fysisk og mentalt, og give den et godt og aktivt hundeliv. Det lyder let, men en gang i mellem kan det være rart for hundeejeren at få tips og tricks udefra
Se i videoen hvad du kan gøre, når det er gået galt og hvordan, du kan forebygge
Helt siden den spæde start i 2016 har Dogcoach været kendt for at skabe hundeluftertøj, der ikke bare ser godt ud, men som også er enormt praktisk og funktionelt. Dogcoach er sat i verden for at gøre livet nemmere for hundeejere
Hvad gør man, når hunden pludselig ikke gider at udstille mere? Man tager naturligvis en pause, også selvom det er en hund i verdensklasse
Findes der kræsne hunde, eller er det noget man som ejer selv får sin hund til at være? En klar foderstrategi eller et foderskift er ting, man kan overveje for at komme kræsenheden til livs
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse