Husker du at lufte hunden i de kolde måneder

08-01-2021 12:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kulde og mørke får mange hundeejere til at blive hjemme fra gåturen, men det er vigtigt, at hunden bliver luftet hele året. AniCura Dyrehospitaler giver her fem tips til at gøre gåturen lettere i de kolde måneder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mørke, kulde og sne stiller større krav til hundeejere, og mange får ikke luftet hunden nok i den kolde tid, vi befinder os i. Men det er ikke kun mennesker, der har godt af at bevæge sig året rundt. Hunde har også brug for fysisk aktivitet for at føle sig godt tilpas og mindske chancen for overvægt og sygdomme.

De fleste hunderacer har behov for omkring to timers aktivitet om dagen, men ifølge en undersøgelse, som YouGov har lavet på vegne af AniCura Dyrehospitaler, får 13 procent kun mellem 1 og 5 timers aktivitet om ugen, mens 39 procent får mellem 6 og 10 timers motion om ugen. 

- Hundene bliver generelt luftet mindre i vinterhalvåret, men de har faktisk det samme behov for motion året rundt. Hvor meget motion en hund skal have afhænger naturligvis af racen og hundens alder, men det er vigtigt, at den bliver aktiveret hver dag. Mangel på motion kan føre til overvægt, hvilket øger risikoen for sygdomme som slidgigt og diabetes, men også at hunden kan udvikle stressadfærd, fortæller Siri Renée Jungersen, der er kommunikationsansvarlig ved AniCura. Hun kommer her med fem gode råd til at gøre gåturen lettere for både hunden og ejeren i de kolde måneder.

 

  1. Aktiver din hund – og dig selv
    Vores firbenede venner kan også fryse, og særligt for de mindste racer kan kulden være hård. I værste tilfælde kan det føre til forfrysninger, og det er derfor vigtigt at holde blodcirkulationen i gang og aktivere hunden mest muligt, når den befinder sig udendørs.
    - Det er en god idé at få din hund til at løbe frit, lade den hente legetøj eller træne den til at løbe zigzag mellem dine ben – så bliver både du og din hund også aktiveret på samme tid, forklarer Siri Renée Jungersen.
     
  2. Klæd din hund på efter vejret
    Et stykke tøj eller et dækken kan gøre underværker for din hund om vinteren. Mennesker klæder sig også på efter vejret i de kolde måneder, så hvorfor ikke også pakke din hund godt ind? Især hunde med en tyndere pels har godt af at have et dækken eller en bluse på, når de bevæger sig udendørs. For nogle hunde kan det også være rart at have et regndækken på, når det regner.
     
  3. Pas på poterne
    Salt på fortovene om vinteren kan være en smertefuld oplevelse for din hund. Det er derfor en god idé at smøre poterne med beskyttende voks eller potesalve for at forhindre, at sne og salt sætter sig fast i poterne. Når du kommer hjem fra gåturen, kan du med fordel tørre hundens poter forsigtigt med et håndklæde.
     
  4. Brug refleks eller lygte
    Når mørket falder på, kan hundene være svære at se. Det er derfor en god idé at bruge en hundesnor med refleks eller at sætte en lille lygte på halsbåndet – så er det både nemmere for dig selv og for andre at få øje på din hund. 
     
  5. Husk på de sundhedsmæssige fordele
    Hvis det føles uoverskueligt at begive dig ud i kulde og mørke, så skal du huske på de sundhedsmæssige fordele, som en gåtur også giver dig som hundeejer. En gåtur kan nemlig hjælpe dig til at sove bedre, mindske dit stressniveau, styrke hjernen og tone kroppen.

Læs også

Sne igen: Har vores hunde virkelig brug for tøj?

09-02-2024 09:39, af Anne Cecilie Sohl

Er det nødvendigt at pakke sin hund ind i jakke eller dækken, når den skal ud i koldt eller sneklædt landskab? Eller er hunde iført tøj blot et udtryk for hundeejerens forfængelighed? 

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Voldsomt frostvejr på vej: Efterlad aldrig din hund i en kold bil

05-01-2024 09:52, af Anne Cecilie Sohl

De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.

Dit bedste vinterbillede

01-12-2021 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det er første december og mange steder er sneen faldet. Lad os se dit bedste vinterbillede med hunden

Sne og kulde: Sådan får du bedst din hund gennem vinteren

19-01-2016 09:42, af Tine Luther
Vinteren har for alvor ramt Danmark. Og selvom de fleste hunde synes, at det hvide drys på græs og veje er sjovt, så skal du alligevel tage et par forholdsregler, når du skal lufte din firbenede ven i det kolde vejr. Agria Dyreforsikring giver dig her de fem bedste råd til, hvordan du uden besvær kan hygge dig i kulden med din hund.

Kulde og sne: Skal hunden have overtøj på?

12-01-2021 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

STOR JULEKONKURRENCE: Vind med en ven - uge 2

11-12-2020 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen

 

Antallet af påkørte hunde stiger i den mørke tid

15-12-2017 17:00, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Dyrenes Vagtcentral modtager flere henvendelser om påkørte hunde i de mørke vintermåneder fra november til og med januar. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at man som hundeejer anskaffer sig reflekser til sin hund

Firbenede trafikanter er ekstra udsatte i efterårsmørket

16-10-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.