Når sneen falder, elsker mange hunde at komme ud og lege i de hvide driver. For de fleste hunde er nyfalden sne en kilde til stor glæde. Nogle hunde nøjes dog ikke med at tumle i sneen – de spiser også af den. Dette kan imidlertid give problemer, da nogle hunde kan ende med mavebesvær efter at have spist sne.
Hvorfor kan sne give maveproblemer?
Det er ikke fuldt ud forstået, hvorfor sne kan føre til maveproblemer hos hunde. En mulig forklaring er, at kulden eller urenheder i sneen kan irritere mave- eller tarmslimhinden. Denne irritation kan resultere i opkast og diarré.
Derudover kan sne indeholde bakterier fra fugle og dyreafføring, som ligger skjult under overfladen, og som hunden får med ned i maven. Vejsalt og sand, der bruges til at sikre trafikken, kan også være en medvirkende årsag til maveproblemer.
Hvad gør du, hvis din hund spiser sne?
Hvis din hund har spist sne, kan symptomerne være en kombination af opkast og diarré. Hunden kan miste appetitten, virke nedstemt og muligvis gå med krum ryg som tegn på mavesmerter.
I de fleste tilfælde vil hunden komme sig af sig selv, hvis diarréen ikke er alvorlig. Det kan være en god idé at give maven ro ved at faste hunden i 12 til 24 timer. Derefter kan du tilbyde skånsomt foder, som eksempelvis kogt ris og kylling (uden skind og ben), i små portioner. Efterhånden som maven stabiliseres, kan du gradvist gå tilbage til hundens almindelige foder.
For hvalpe, syge eller ældre hunde kan faste dog være uhensigtsmæssigt. Derfor er det altid en god idé at rådføre sig med en dyrlæge, inden du faster din hund. Hvalpe kan desuden hurtigt blive dehydrerede ved diarré, så vær ekstra opmærksom på deres almentilstand. Hvis en hvalp virker sløv eller træt, kan det være tegn på væskemangel, som måske kræver behandling.
Kontakt din dyrlæge, hvis:
Med lidt opmærksomhed kan du sikre, at din hund nyder vintervejret uden unødvendige gener.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Frostgrader, sne og vejsalt kan skade din hunds poter, men med de rette forholdsregler kan du sikre, at din firbenede ven kommer trygt gennem vinteren.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Rygterne siger, at kulden snart rammer Danmark igen. Hvordan er det nu lige med at lufte hund i kulde
Tirsdag satte vi gang i en lille leg, hvor man kunne dele et billede af sin hund i vintertøj. Der kom hele 33 billeder og to film i tråden. Se billederne her
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
Coccidiose, en infektion i hundens tarm, kan give problemer med diarré og utrivelighed og ses især hos hvalpe og unge hunde
Trods det milde vintervejr kan de kolde februarmorgener være en strabadserende omgang for danskernes foretrukne kæledyr. Få dyrlægens råd til, hvordan du bedst hjælper din hund gennem vinteren
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når huden pludselig bliver rød, fugtig og kløende, kan det være starten på et smertefuldt hot spot. Særligt i de varme måneder bør hundeejere være ekstra opmærksomme.
I disse dage udkommer juninummeret af HUNDEN, som er Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin - læs hvad du blandt andet kan glæde dig til.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.