Når sneen falder, elsker mange hunde at komme ud og lege i de hvide driver. For de fleste hunde er nyfalden sne en kilde til stor glæde. Nogle hunde nøjes dog ikke med at tumle i sneen – de spiser også af den. Dette kan imidlertid give problemer, da nogle hunde kan ende med mavebesvær efter at have spist sne.
Hvorfor kan sne give maveproblemer?
Det er ikke fuldt ud forstået, hvorfor sne kan føre til maveproblemer hos hunde. En mulig forklaring er, at kulden eller urenheder i sneen kan irritere mave- eller tarmslimhinden. Denne irritation kan resultere i opkast og diarré.
Derudover kan sne indeholde bakterier fra fugle og dyreafføring, som ligger skjult under overfladen, og som hunden får med ned i maven. Vejsalt og sand, der bruges til at sikre trafikken, kan også være en medvirkende årsag til maveproblemer.
Hvad gør du, hvis din hund spiser sne?
Hvis din hund har spist sne, kan symptomerne være en kombination af opkast og diarré. Hunden kan miste appetitten, virke nedstemt og muligvis gå med krum ryg som tegn på mavesmerter.
I de fleste tilfælde vil hunden komme sig af sig selv, hvis diarréen ikke er alvorlig. Det kan være en god idé at give maven ro ved at faste hunden i 12 til 24 timer. Derefter kan du tilbyde skånsomt foder, som eksempelvis kogt ris og kylling (uden skind og ben), i små portioner. Efterhånden som maven stabiliseres, kan du gradvist gå tilbage til hundens almindelige foder.
For hvalpe, syge eller ældre hunde kan faste dog være uhensigtsmæssigt. Derfor er det altid en god idé at rådføre sig med en dyrlæge, inden du faster din hund. Hvalpe kan desuden hurtigt blive dehydrerede ved diarré, så vær ekstra opmærksom på deres almentilstand. Hvis en hvalp virker sløv eller træt, kan det være tegn på væskemangel, som måske kræver behandling.
Kontakt din dyrlæge, hvis:
Med lidt opmærksomhed kan du sikre, at din hund nyder vintervejret uden unødvendige gener.
Når temperaturen falder, kan det være farligt for hunde at blive efterladt i kolde biler. Sørg for at beskytte din firbenede ven mod vinterens bidende kulde.
Frostgrader, sne og vejsalt kan skade din hunds poter, men med de rette forholdsregler kan du sikre, at din firbenede ven kommer trygt gennem vinteren.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Frosten har for alvor ramt landet - og med frost kommer vejsalt. Det kan være hårdt for hundepoterne – vi ser på, hvad du kan gøre for at hjælpe din hund igennem vinteren!
Hele 18 timer var en 10-årig pige fanget i en snestorm i Rusland. Trods de vanvittige forhold, overlevede pigen
Flåterne har ikke bare været tidligt på færde i år, der kommer også ekstra mange af dem på grund af den våde vinter. Derfor skal man som hundeejer være opmærksom
Vejret er ikke rigtig noget i Danmark for tiden. Er man til vintervejr, er her ikke sne nok, og er man til varmegrader er her alt for koldt. Derfor kan man sagtens fristes til at tage på en ferie væk fra gråvejr, kulde og slud. Her er ti gode råd til dig, der gerne vil have din hund med på rejsen
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
Coccidiose, en infektion i hundens tarm, kan give problemer med diarré og utrivelighed og ses især hos hvalpe og unge hunde
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.