Da vi i fredags skrev en artikel om, at Nordjyllands Politi opfordrede folk omkring Svenstrup til at holde deres hunde i snor, da en jagthund dagen inden, havde krydset klinger med en ulv, skabte sagen en del debat på Facebook.
Den debat bliver nok ikke mindre nu, hvor Miljøstyrelsen kan melde ud, at der ikke er fundet DNA fra en ulv på hunden. Derfor kan det ikke bevises, at der nogensinde har været en ulv i nærheden af jagthunden.
På Miljøstyrelsens hjemmeside står der følgende:
Efter hændelsen blev hunden undersøgt af en dyrlæge på Svenstrup Dyreklinik, som konstaterede, at den ikke havde skader hverken i form af huller eller blå mærker. Dyrlægen fandt heller ikke blod i hundens pels eller skæg.
Det er blevet nævnt i flere medier, at Naturstyrelsen ville foretage en DNA-undersøgelse for at se, om man kan identificere ulven. I den forbindelse har der været forlydender om, at hundeejeren eller dyrlægen skulle være i besiddelse af en klud med blod fra hundens pels, men det har vist sig ikke at være tilfældet.
Dermed er der ingen DNA-spor af den formodede ulv, som kan sendes til analyse, konstaterer Miljøstyrelsen efter at have modtaget indberetning om hændelsen fra ulvekonsulenten.
En af dem, der har haft en holdning til hele sagen, er Thomas Boesdal, der kalder sig ulveekspert. Og han er ikke i tvivl om, hvad der er sket og ikke sket.
Torsdag blev en jagthund angrebet af en ulv vest for Svenstrup. Politiet opfordrer hundeluftere til at holde hunden i snor
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
Indiske forskere har fundet ud af, at mange gadehunde reagerer på menneskers kommandoer. Forskerne mener derfor, at hundes evne til at forstå mennesker kan være medfødt
Vi skal have fat i en jagthund i denne uge, når vi skal gætte om bretonen
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
JAGT, Vildt & Våben Messen i Hillerød torsdag-lørdag 23.-25. marts
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet