Da vi i fredags skrev en artikel om, at Nordjyllands Politi opfordrede folk omkring Svenstrup til at holde deres hunde i snor, da en jagthund dagen inden, havde krydset klinger med en ulv, skabte sagen en del debat på Facebook.
Den debat bliver nok ikke mindre nu, hvor Miljøstyrelsen kan melde ud, at der ikke er fundet DNA fra en ulv på hunden. Derfor kan det ikke bevises, at der nogensinde har været en ulv i nærheden af jagthunden.
På Miljøstyrelsens hjemmeside står der følgende:
Efter hændelsen blev hunden undersøgt af en dyrlæge på Svenstrup Dyreklinik, som konstaterede, at den ikke havde skader hverken i form af huller eller blå mærker. Dyrlægen fandt heller ikke blod i hundens pels eller skæg.
Det er blevet nævnt i flere medier, at Naturstyrelsen ville foretage en DNA-undersøgelse for at se, om man kan identificere ulven. I den forbindelse har der været forlydender om, at hundeejeren eller dyrlægen skulle være i besiddelse af en klud med blod fra hundens pels, men det har vist sig ikke at være tilfældet.
Dermed er der ingen DNA-spor af den formodede ulv, som kan sendes til analyse, konstaterer Miljøstyrelsen efter at have modtaget indberetning om hændelsen fra ulvekonsulenten.
En af dem, der har haft en holdning til hele sagen, er Thomas Boesdal, der kalder sig ulveekspert. Og han er ikke i tvivl om, hvad der er sket og ikke sket.
Torsdag blev en jagthund angrebet af en ulv vest for Svenstrup. Politiet opfordrer hundeluftere til at holde hunden i snor
Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?
Indiske forskere har fundet ud af, at mange gadehunde reagerer på menneskers kommandoer. Forskerne mener derfor, at hundes evne til at forstå mennesker kan være medfødt
Alex Nygaard vandt DM i schweiss spor med sin kleiner münsterländer Rimmehuses Siff
Det var en gruppe jægere og en jagthund, der søndag fandt et skelet i skovene omkring Aarhus Lufthavn. Det skriver Stiften.dk
JAGT, Vildt & Våben Messen i Hillerød torsdag-lørdag 23.-25. marts
Vi har netop modtaget dette billede af et kuld hvalp. En af hvalpene kommer du til at kunne følge fra ung hvalp til den er en stor jagthund
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse