Når man sidder og udfylder en datingprofil hælder man ofte lidt ekstra krydderi på beskrivelsen af sig selv. Når man skal beskrive, hvad man søger, er man også ofte tilbøjelig til at danse lidt let rundt om sandheden. For er det nok, at personen er sød, rar, mild og god, eller betyder udseendet faktisk også en hel del?
Sandheden er, at udseendet betyder mere, end vi vil indrømme, og nu viser ny forskning, at det samme gælder, når vi vælger hund.
– Det folk siger, de søger i en hund, er ikke de krav, de vælger ud fra, siger Samantha Cohen i en pressemeddelelse, der har ledt undersøgelsen som Ph.D.-studerende i psykologi, hjerne- og kognitionsvidenskab fra Indiana Universitet.
Og vi har altså samme tendens til at vælge noget andet end vores præferencer, når vi vælger en partner, viser en anden undersøgelse fra Indiana Universitet.
Udseendet trumfer kravene
Forskerne sammenlignede derfor vores adfærdsmønster ved dating med den måde, vi udvælger vores firbenede venner på.
Forskerne kategoriserede hundene i 13 kategorier som blandt andet 'venlighed', 'alder' og 'farve' med flere. Derefter gav de over 1.200 besøgende på et dyreinternat et spørgskema, for at indsamle, hvilke kriterier de besøgende havde til deres nye kommende familiemedlem.
145 af de 1.200 besøgende valgte at adoptere en hund, og forskerne sammenlignede de besøgendes kriterier og deres endelige valg.
Mange vægtede, at hunden skulle være venlig, mens de i stedet endte med at vælge hunde ud fra deres alder eller om de var legesyge.
Og så betød det også noget, hvordan hunden så ud.
- Ligesom flere psykologer har påvist i speed-dating-eksperimenter, så betyder udseendet meget. De fleste hundeejere synes, at deres hund er flot, udtaler Samantha Cohen.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Selv om – eller måske netop fordi - hunden er menneskets bedste ven, kræver et hvalpekøb forberedelse og omtanke. 1. juni sørger lokale hundeklubber og opdrættere for, at du kan opleve hele hunde-raceparaden på tæt hold og få gode råd til det perfekte match
Langt de fleste kenneler har oplevet en vanvittig stigning i antallet af henvendelser om hvalpekøb under coronakrisen. Det tager Randers Dyrehospital nu konsekvensen af
Christina Rosenhøj Tindbæk er en af få opdrættere af maltesere i Danmark. Netop nu er der ingen hvalpe at købe heller ikke på Den Blå Avis eller Gul og Gratis. Det har sat tanker i gang
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel
270 chihuahuaer og pomeranier er blevet befriet fra en af Europas største illegale kenneler
Som sædvanlig bringer vi her månedens klumme online
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.