Corona-karantæne giver hvalpedrømmen vinger

24-03-2020 12:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark under corona-karantæne og aflyste ferieplaner har givet mange danskere tid til at overveje, om det er i år, de skal have den hund, de altid har drømt om. Et hvalpekøb må ikke være tidsfordriv for karantæneramte skolebørn, mener Dansk Kennel Klub, der dog oplever, at danskerne i stigende grad køber hund med omtanke

Copyright Ridehesten.com

Danmark under corona-karantæne og aflyste ferieplaner har de seneste dage og uger givet mange danskere tid til at overveje, om det er i år, de skal have den hund, de altid har drømt om. Hos Dansk Kennel Klub (DKK) oplever man i disse dage at få ekstra mange henvendelser fra familier, som overvejer, hvilken hund, der passer til netop det, de kan tilbyde og forventer af en hund. 

– Det er virkelig positivt, at danskerne tager sig tid til at undersøge hunderacerne og tale et hvalpekøb igennem – i stedet for at lave de impulskøb, vi som forening igennem mange år har advaret imod, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub.
 

Aflyste ferieplaner giver mulighed for drømmehunden
– Det at have hund er jo en livsstil, og det er ikke kun under karantænen, der skal være tid til hunden, men det har danskerne stor forståelse for, mærker vi.

– Vores hjemmeside, købhund.dk, der beskriver de fysiske og mentale forskelle på de godt 300 hunderacer, der findes i Danmark, har fået markant flere besøg de seneste 14 dage end hele den forrige måned. Og i DKK´s information, som stadig er åben for telefoniske henvendelser, bliver der stillet mange gode spørgsmål, som viser, at danskerne ikke bare er i gang med at ”pacificere corona-ramte skolebørn” med en hundehvalp, fortæller Lise Lotte Christensen.

Også DKK´s opdrættere mærker den øgede interesse fra potentielle hvalpekøbere, men interessen er generelt overvejende positiv.

– Der er mange, der lige nu bruger tiden på at afdække, om de er klar til den livsstil, det er at få hund, og ikke mindst om de er klar til ”hele hunde-pakken, året rundt”. Vi oplever, at danskerne i stor stil prøver at finde ud af, hvilken hunderace der passer til netop dem.

– Det har igennem mange år været Dansk Kennel Klubs ”kæphest” at lære danskerne at hunderacere er meget forskellige og at købe hund med omtanke. Og det er derfor meget positivt at opleve, at selv i krisetider har danskerne - efter mange års infokampagner – netop taget læringen til sig, mener Lise Lotte Christensen.

 

Massiv stigning i antallet af racehunde
– Interessen for racehunde har igennem de seneste år været stigende. DKK´s registreringstal viser, andelen af hunde med Dansk Kennel Klub-stambog er steget massivt set i forhold til den samlede racehundepopulation, og jeg tolker det, som om alle de tiltag, vi har iværksat i DKK faktisk virker.

I DKK oplever vi, at danskerne i stigende grad ønsker at kende deres hunds ”indholdsfortegnelse” og har stor fokus på den enkelte races brugsmæssige egenskaber. Og det er meget positivt, for det har stor betydning for, hvordan hunden trives i sin familie. For en hund er ikke bare en hund, understreger Lise Lotte Christensen:

– I Danmark er der mere end 300 meget forskellige hunderacer at vælge imellem – alle fremavlet til meget forskellige formål. Det kommer til udtryk i deres væremåde og deres behov for træning og aktivering. Hunderacer ikke bare af udseende - men også i deres adfærd - meget forskellige. Nogle hunderacer holder sig tæt op ad ejer – andre er meget selvstændige og går helst egne veje. Nogle har let til gøen – andre gør sjældent. Nogle er meget aktive – andre kan godt leve med en kortere gåtur og ligge på sofaen sammen med ejer en gang i mellem. Og valg af hund med omtanke kan gøre hele forskellen på succes og stress for hund såvel som for ejer, understreger Lise Lotte Christensen.

 

Racetænkning giver mening i dyreverdenen
Lise Lotte Christensen vil gerne slå et slag for, at racetænkning i hundeverdenen går fra at være et fyord til at blive et fedt ord:

– Ordet ”race” kan godt forskrække mange mennesker, men i dyreverdenen giver det mening: Ønsker jeg mig en ko, der kan give meget mælk, vil jeg ikke anskaffe mig kødkvæg, for de giver ikke meget mælk og er skabt til noget andet. Ligesådan er det med hunderacer – de er alle skabt med forskellige brugsmål for øje. Ligesom de forskellige hunderacers har forskellige særpræg, har de også forskellige behov. Når vi i disse dage i DKK oplever et stigende pres på vores informationskanaler, opfatter vi det positivt – potentielle hvalpekøbere tænker sig om og sætter sig ind i hundens ”varedeklaration”, så den matcher med det, familien kan tilbyde – og dermed er der større sandsynlighed for succes for både hund og ejer. En hund bliver i gennemsnit 8 år gammel, så derfor er det allervigtigste, når du skal vælge hund, at du IKKE vælger med øjnene eller med hjertet men i stedet med omtanke og husker, at et hvalpekøb er for livet, siger Lise Lotte Christensen.

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Billeder fra Bornholm online

19-08-2022 08:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er billederne fra Bornholm på nettet

Billeder fra DKK-udstillingen i Herning er online

06-11-2013 13:03, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Herning!

Den engelske springer spaniel sprang til tops!

12-02-2012 18:30, af Maria Schacht
Årets første internationale udstilling arrangeret af DKK er nu vel overstået, og fine resultater er opnået.

Fiona hyldet i sin hjemkommune

12-11-2019 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter indstilling fra DKK blev Fiona Wennberg i går aftes hyldet sammen med kommunens øvrige unge mestre ved Egedal Kommunes årlige prisfest for frivillige, ildsjæle og mestre

 

Husk at stemme

19-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I det nye HUNDEN er der både kuvert, stemmeseddel og præsentation af kandidater. Der er ingen undskyldning for ikke at stemme

Back on Track Danmark: Hovedsponsor for Danmarks største udendørs agility stævne

09-04-2022 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmarks største udendørs agilitystævne foregår hos DKK Viby 26. - 28. maj. Back on Track Danmark er blevet hovedsponsor for stævnet de næste tre år

Gør din kennel synlig

26-08-2011 14:34, af Tine Luther
Skal du være med i den årlige udgave af Opdrættervejviseren ”Vejen til din nye hvalp”? Tilmeldingen er nu åben for alle DKK-opdrættere.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.